Svar på spørsmålsrunde rundt slankeoperasjon osv

Da har jeg fått svart på de spørsmålene som har kommet inn på bloggen! :-) Har fått en del på e-post også, men det er litt lengre mail og mer personlig, så de velger jeg å beholde der - og svarer derfor ikke på de her. Men hvis dere lurer på noe annet, må dere bare skrike ut! :) 
Hvorfor valgte du gastric sleeve? Valgte du det selv?

Svar: Jeg valgte operasjon for jeg så ingen annen utvei på mitt overvektsproblem. Jeg hadde ikke tenkt tanken på noen slankeoperasjon før legen snakket om det etter jeg ble avvist fra et senter for overvektige. Så jeg tok valget selv, men ble anbefalt å søke om det av lege. 


(Noen måneder etter operasjonen) 

Tok det lang tid fra du var hos legen til du fikk operasjonen?

Svar: Hmm, husker ikke første gangen vi snakket om det. Men fra jeg søkte og til operasjon tok det ca 10-11 mnd. 

Hva har vært/ er det verste med å gjennomføre en slik operasjon?

Svar: Alle operasjonene i etterkant, som å fjerne overflødig hud. Men også det at det oppsto en bivirkning som gallestein, og at jeg måtte fjerne galleblæren. 

Er du 100 % fornøyd?

Svar: Jeg er 100% fornøyd med vekttapet, men sliter veldig med selvbildet og selvtilitt så alt i alt.. 80% fornøyd :) 
Hva kunne ha vært bedre?

Svar: Det beste ville jo vært at jeg ikke ble overvektig! Så hadde jeg sluppet å gått gjennom dette... Men oppfølgingen fra sykehus og ernæringsfysiolog kunne vært bedre. 

Hvor mye koster bukplastikk og lårplastikk?

Svar: det vet jeg desverre ikke :/ Tror det er veldig individuelt fra sted til sted osv. 

Hvorfor hadde du galleblæreoperasjon?

Svar: Pga fort og stort vekttap dannet det seg gallestein i galleveien min, og de steinene satt seg fast i galleveien, noe som resulterte i forferdelige smerter. Derfor var det beste å fjerne galleblæren. 

Hva skal til for å få en slik operasjon?

Svar: BMI på over 40 eller BMI over 35 + tileggsykdommer. (Diabetes, hjerteproblemer osv) 

Hva sa venner, bekjente og familie når du fortalte at du skulle opereres?

Svar: Jeg ble møtt med en fantastisk støtte fra alle sammen. :-) De unnet meg det, og de har støttet meg hele veien! 

Har du fått mange negative kommentarer?

Svar: Nei :) Svært lite faktisk!

Hva er du utdannet som?

Svar: Ingenting enda. Holder på med fagbrev og generell studiekompetanse =) Men regner med å være utdannet innen 2014 ;) 

Hvor ser du deg selv om 10 år?

Svar: I et fint hus ved sjøen, med verdens beste mann og tja.. hm, 2 eller 3 unger og en godt betalt jobb! Og såklart... Sprek og aktiv hverdag! :D 

Jobber du? I såfall med hva?

Svar: Jeg er kontorlærling, støttekontakt og ringehjelp i en butikk :) 

Drømmejobben?

Svar: Hotelldirektør eller eie min egen butikk! :)

Forslag til blogger om handler om slankeoperasjon?

Svar: www.kristinefjellestad.blogg.no, www.slankerelivemedgastricsleeve.blogg.no (de jeg kom på i farten!) 

Hvor lenge har du vondt i magen etterpå? kommer man seg fort igjen ? og tar de bort fettet på sidene ( hoftene ) også ?

Svar:  En stund.. 2 uker siden siste bukplastikk, å kjenner det godt enda. Men man kommer seg veldig fort :) Det kommer nok helt anpå, jeg fikk fjernet litt fra hoftene nå, men føler de kunne tatt litt mer. Du må nok bare poengtere om de kan prøve å få med litt fra sidene også ;)

Går det an å springe opp Stoltzen?

Svar: Da er du isåffall i veldig god form! :) Men er nok noen som løper hele veien. Men det er de beste. 
 

Hva er din rekord opp Stoltzen?

Svar: 18.26


 Hva liker du å gjøre på en vanlig dag?

Svar: Trene, være med venner, kjæresten og hund. Hva som gjøres er ikke så viktig. Men liker jo noe godt i glasset, kino, ut å spise, fjellet osv 

Hva skal du studere til høsten?

Svar: ANER IKKE... :/ 

Har du noen mål innenfor treningen?

Svar: Ja. Være klar til Stoltzen opp til høsten! :) Bli fin og stram i kroppen =) 

Har du alltid lyst til å trene?

Svar: Absolutt ikke! Men når jeg er ferdig, angrer jeg ikke :) 

Favoritt uteplass i Bergen?

Svar:
Hmmm.... Er ikke så mye ute. Men Metro kanskje? Kaos? Vet ikke :p 

lurer på om du har reflektert rundt hvorfor du ble overvektig? 

Svar: Ja, har nok det! Det ligger nok mye i dårlige matrutiner, mobbing og mye.. MYE trøstespising. Er nok mye som kunne vært annerledes, om jeg feks hadde blitt mer bevisst på hva jeg spiste fra jeg var mindre.


(Ca på mitt største, 126 kg)

Jeg lurer egentlig veldig på hvordan du spiste i forkant av operasjonen, for du har skrevet tidligere at du måtte gå ned 7kg på egenhånd. Jeg har så lyst å gå ned i vekt, prøver så godt jeg kan, men kjenner at det er så vanskelig. Så lurte jeg veldig på hvordan du spiste etter operasjonen, hvor store måltidene var. Kan du spise en sjokolade i ny og ne om du har lyst på eller er det fullstendig fyfy å bare tenke på godterier? :)
Jeg har lest at du ville ikke anbefalt slankeoperasjon til andre, og at om du kunne ville du latt være, hvorfor? Du har helst sikkert skrevet om det før, men det kommer jeg ikke på nå :)

Svar: Ja, når jeg gikk ned de 7 kg levde jeg på nutrilettbarer til hvert eneste måltid. Spiste en liten middag hver dag. Men ellers.. KUN nutrilettbar. Ja, absolutt kan jeg kose meg med en sjokolade. Men har en tendens til å bli kvalm av sjokolade, så her i gården går det mest i nøtter og chips :) om jeg kunne velge noe å kose meg med! =) Ja.. slankeoperasjon passer seg ikke for alle. Noen er ikke mentalt klar for det, og andre tror det er en lettvint måte å gå ned i vekt på. Men syns det er bra at de har innført obligatorisk livsstilsendringskurs i forkant av en operasjoon. Slik at de som ikke er klar og de såkalte "snylterne"(som mener det er en lettvint løsning, og tror en blir tynn over natten) blir silt ut, og de som trenger det, og er klar - kommer først i køen. :) 

Tenker du på å ta silikon? (Tenker på tyngdekraften etter en slik vektreduksjon, den er ikke alltid like snill..)

Svar: Ja, tenker på å ta silikon. Men det blir i allefall om noen år. Etter barn osv. 

Er du redd for å gå opp igjen i vekt om noen år?

Svar: LIVREDD. Det er vell mitt værste mareritt å stå på vekten å innse at jeg har gått opp feks 40 kg! Nei uff.. Gruer meg derfor til graviditeter osv, for jeg er nok en av de som fyker opp i vekt! Men er man bevisst på sunt kosthold, vil nok det gå bra :) 

Hvilken sko str bruker du?

Svar: 39. 

Har du noen gang vært i Lillehammer?

Svar: Nei har nok ikke det :P 

Hva er drømme yrket ditt?

Svar: Svart litt lengre oppe, men hotelldirektør eller eie egen butikk :) 

Hvordan gikk du frem hos legen?

Svar: Det kan du lese HER. 

hvor ofte trener du nå?:)

Svar: Akkurat nå trener jeg ingenting. Alt fra 2 - 7 dager i uken. :) 

kan du komme med eksempel på hva du spiser?

Svar: Ja, det kan jeg! =D

Hva går jobben din ut på som kontorlærling?

Svar: Akkurat nå er jeg kun der 2 dager i uken (40%) siden jeg studerer vedsiden av på fulltid. Men alt fra forfallende kontorarbeid, økonomi relaterte oppgaver, besvare e-post, telefon, møtebooking, bestilling av kontorrekvisita, bestille flybilletter, hotell, konferanser, nyhetsbrev (intern avis) osv osv. :) 

Når begynte du å tenke på slankeoperasjon?

Svar: Husker faktisk ikke spesifikt NÅR. men søkte februar/mars 2011, så engang i 2010 kanskje? 

 

Håper jeg har svart dere godt nok, og at dere fikk svar på det dere lurte på :) 


Artikkel i Allers

Hei!

 

Da kan dere lese om meg på www.allers.no . Kommer i papirutgaven i morgen også! :) 

 Kommer med et innlegg om dagens operasjon litt senere i kveld :) nå er det kosetid med Marius før han forlater meg! :/ 

 

Blogges

Anfall igjen, hva skjer?!

ååå! Nå begynner jeg virkelig å bli gal. 2 gang på 2 uker jeg får disse smerteanfallene! Det har ikke noe med galleveien min i å gjøre (fjernet galleblæret januar i år), så skjønner ikke hvorfor jeg nå begynner å få slike anfall! De kjennes helt likt ut som ett galleanfall, men smertene ligger mer i mellomgulvet(der magesekken ligger). Var på ultralyd av magen forrige uke, uten at de fant noe på det. Smertene har heldigvis avtatt nå, men kjenner det kommer snart tilbake. Blir jo skikkelig handikappet av disse anfallene! Bleik, slapp, svimmel, trøtt osv osv. Også skal de alltid komme på en onsdag!?

Det kan jo ikke være magesår, siden smertene kommer kun av og til. Hjelper verken å spise eller drikke. Eneste som hjelper er hvis jeg legger hodet mellom beina, og sitter sånn i en halvtimes tid. Da forsvinner de litt, men kjenner som sagt at de er på vei tilbake. BLIR GAL! Hvis noen har noen formeninger om hva det kan være, tar jeg i mot råd og tips med ett stort TAKK.

Symptomer:
* Smerter i mellomgulvet
* Smertene stråler bak i ryggen
* Smerter i både øvre og nedre del av rygg
* Smert i skuldrene
* Feber lignende følelse
* Kvalme
* Hodepine
* Slapp
* Svimmel
* Trøtt

Tror jeg fikk med alt.

Noen som kan tenke seg til hva dette kan være? Det kan fortsatt være en liten stein som sitter fast i galleveien som ikke ble sett på ultralyd, så skal til MR etterhvert - men trodde virkelig jeg var ferdig med disse forferdelige smertene !!:(

Dagens klaging!

 

Blogges <3

Prosessen fra søknad til slankeoperasjon

Fått en del spørsmål om hvordan jeg søkte, og hva som skjedde mellom søkand og operasjon. Husker ikke helt datoene, men jeg tenkte å prøve å få forklart litt prosessen fra søknad til man blir operert. Jeg ved de har fått nye regler nå, så vet at man må gjennom ett livsstilskurs før man kan bli vurdert for operasjon. Så vet ikke helt hvilket utbytte dere får av dette. Men, dere kan jo i alle fall legge på at dere må gjennom dette kurset. Tror det er 5 kursdager fordelt på 6 mnd.

Når jeg hadde bestemt meg for slankeoperasjon, sendte fastlegen min en henvisning til Voss Sykehus, jeg fikk også med en erklæring ifra psykologen min, at jeg slet veldig psykisk med meg selv, og overvekten min. Jeg fikk svar noen måneder senere om at jeg var innkalt til informasjonsmøte på Park Hotell på Voss. Kom til dette møtet ca 5 mnd etter jeg hadde sendt henvisningen til Voss Sykehus. Når jeg møtte opp på dette kurset, skulle man igjennom 2 eller 3 "poster". Vi fikk utdelt en perm, hvor all informasjon lå inni. Som: Kostholdsplan før operasjon, etter operasjon og hvilken vitaminer man måtte kjøpe inn, hvilke proteindrikker vi skulle ha i den flytende perioden, osv. Mye nyttig informasjon. Vi ble inndelt i 3 grupper. (tror jeg). I det ene rommet snakket kirurgen, rom nr 2, ernæringsfysiologen og en tidligere fedmeoperert person og husker jeg ikke helt feil var det siste rommet sykepleier/anestesilege og fysioterapeut. På dette infomøtet fikk vi vite eventuelle komplikasjoner, hvordan operasjonen foregikk osv osv. Jeg husker desverre ikke så mye, siden det nå er 2 år siden jeg var der. Men generelt sett, ble alt knyttet til operasjonen tatt opp, både kosthold og trening, selve inngrepet, narkose osv osv.

Når man hadde vært på dette infomøtet fikk man beskjed om at man ville få brev i postkassen innen 2 måneder om ny individuell time med kirurg, ernæringsfysiolog, fysio, sykepleier og anestesilege. De som hadde reist langt fikk allerede time dagen etter.

Jeg fikk brev noen uker senere, og var vell oppe til kirurgisk vurdering i november. Var mye venting, men møtte vell i 9 tiden, og reiste hjem igjen i 2-3 tiden. Hos sykepleier veide de meg, målte høyden min, blodtrykk og målte hjertet mitt. Så var det ernæringsfysiolog, der måtte vi snakke om hva vi spiste nå, hun skulle liksom vurdere om du var klar for denne endringen, så det ble mye skjema utfylling, som om man overspiste osv osv. Hun mente at jeg først burde snakke med de på senter for spiseforstyrrelser, før jeg opererte meg. Noe jeg sa ja til, og jeg måtte be legen min henvise meg dit. Så var det fysio, og hun snakket om generell trening, aktivitetsnivå, også sjekket hun knærne mine som jeg sliter med, og gjorde noe med beina mine. Sååå var det anestesilegen og han forklarte bare hvordan det var i narkosen, og om jeg var allergisk mot narkose eller andre medisiner osv. Sååå.. tilbake igjen til lege. Da hadde han og ernæringsfysiologen snakket sammen, og det var da man fikk det endelig svaret. Jeg hadde en BMI på noe med 40 og han konkluderte med at jeg var i grenseland, men at han ville tilby meg en operasjon. Jeg ville få operasjon innen 2-4 måneder.

Jeg reiste hjem å fikk brev i postkassen noen uker senere at jeg hadde fått operasjonsdato 14 februar. Jeg kunne begynne på knekkebrød kuren i desember. (senest 14 desember). Jeg snakket med senter for spiseforstyrrelser, men de ba meg velge mellom å bli behandlet for spiseforstyrrelse, men da måtte jeg takke nei til slankeoperasjon, så jeg valgte derfor å si nei til de, og gi alt for slankeoperasjon. Jeg ringte de 1 desember å satt meg på ringelisten. (om noen avlyste, kunne de ringe meg anytime) Hun sa de hadde fått en avlysning, så ny dato ble 31 januar. Jeg begynte med det samme på knekkebrød kursen, å begynte å legge om kostholdet mitt. Hun på inntakskontoret sa jeg måtte ringe med det samme jeg hadde gått ned de 7 kg, så kunne jeg komme med det samme jeg var klar og de fikk en avlysning. Jeg ble så gira, og motivert at jeg byttet ut nesten alle måltidene mine med nutrilett barer å spiste i en periode kun det + middag. Jeg sluttet å ta heis, å løp opp og ned trappene på jobb som en galning. Jeg var så motivert, å ventetiden holdt på å drepe meg! Jeg ringte rett før jul og sa jeg hadde nådd målet mitt, 7 kg var vekke! 2 januar fikk jeg en telefon, KAN DU KOMME IDAG? Bli operert i morgen! Jeg løp inn til veilederen min, å tok det opp med henne, og jeg fikk klarsignal fra jobben - og takket ja til operasjon. Jeg kom opp mandag 2 januar, og skulle opereres 3 januar. Det var operasjondag, og kirurgen kom inn.. og beklaget seg, men det hadde skjedd noe den natten, å de hadde ikke tid til å operere meg. Jeg ble skikkelig oppgitt, å tårene kom trillende. Neeiii... tenkte jeg. Men snakket med inntakskontoret, å fikk heldigvis operasjon dagen etter, så ble liggende en dag til. Så 4 januar ble jeg operert! Var jo livredd for utsettelse, men det gikk bra denne gangen. 

Såå.. ja, etter henvisningen er det 2 obligatoriske møter + nå har de begynt med livsstilskurs, noe jeg syntes er veldig positivt, og dumt jeg ikke fikk det tilbudet. Men bra for dere som nå vurdere slankeoperasjon! :-)

Håper dere ble noe klokere på dette innlegget, spør om du lurer på noe :)


Husk å lik facebooksiden min HER :-)

Hypoglykemi (lavt blodsukker)

Hei og god dag til dere. Litt usikker på hva jeg skal gjøre med dagene mine utenom å lese. Min kjære har nemlig reist til Finse for å jobbe! Kommer ikke hjem før på fredag... ååå! Savner han allerede, eller tanken på at jeg skal legge meg alene i kveld. Er ikke så vant med å ikke ha han ved min siden. Men men, det skal jo også bli godt å få litt ida-tid! =)

Men, ble tipset av en leser som syntes at symptomene mine på blodtrykksfall, ligner veldig på Hypoglykemi.. For jeg har testet meg for lavt blodsukker, uten at det har gitt utslag på prøvene. Så nå er jeg på full jakt etter svar! Akkurat sendt mail til ernæringsfysiologen vår, i håp om at hun kan hjelpe meg å finne svar på problemet! :-)

Jeg vil også komme i kontakt med andre som også sliter med slike "anfall", under kan dere lese om Hypoglykemi, og årsak til det. + symptomer.

Ta kontakt, gjerne her, facebooksiden min HER eller epost: idaeikenes91@yahoo.no


Hypoglykemi (lavt blodsukker) hos personer uten diabetes

 

Hva er hypoglykemi (lavt blodsukker)?

Hypoglykemi (eller lavt blodsukker) er en tilstand hvor glukoseinnholdet (sukkerinnholdet) i blodet blir lavere enn en fastsatt grense (<2.5 mmol/L). Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Ved inntak av sukker forsvinner symptomene som regel i løpet av 10-15 minutter.

Hvorfor får man hypoglykemi?

Hormonet insulin som produseres i bukspyttkjertelen nedsetter blodsukkeret ved å åpne noen kanaler i cellene slik at sukkeret i blodet kan strømme inn. Normalt stiger blodsukkeret kort tid etter et måltid (opp til 7-10 mmol/L) og samtidig med dette skiller bukspyttkjertelen ut insulin. Blodsukkeret begynner så igjen å falle 1-2 timer etter måltidet. Før det neste måltidet vil nivået på blodsukkeret ha sunket til et normalt nivå igjen (omkring 4-5 mmol/L) og insulininnholdet i blodet er lavt.

Hypoglykemi kan skyldes at det er for mye insulin i blodet i forhold til behovet, eller det kan være forårsaket av andre sykdommer.

I en pasient som ikke har diabetes kan hypoglykemi komme av at;


Hos en pasient som ikke har diabetes, kan hypoglykemi komme av at:

 • Reaktiv hypoglykemi (se senere)
 • Insulinom; en svulst (oftest godartet) i bukspyttkjertelen som produserer insulin
 • Det er ved en feil (eller bevisst) gitt insulin eller diabetestabletter til pasienten

Andre sykdommer

 • Pasienter med nedsatt binyrebark-funksjon (kjent som Addisons sykdom)
 • Pasienter med sviktende hypofysefunksjon
 • Pasienter med sterk nedsatt leverfunksjon
 • Pasienter som har fått fjernet magesekken
 • Kreftsykdom i enkelte tilfeller
 • Malaria og andre alvorlige infeksjonssykdommer.

Hva er reaktiv hypoglykemi?

Reaktiv hypoglykemi er den vanligste årsaken til hypoglykemi hos ikke-diabetikere. Denne skyldes sannsynligvis at det i forbindelse med et måltid rikt på karbohydrater er utskilt for stor mengde insulin fra bukspyttkjertelen. Dette gjelder spesielt personer som i det daglige har et høyt insulinbehov (f.eks. overvektige og personer som har aldersdiabetes i familien).En del tyder på at reaktiv hypoglykemi kan være en tilstand som øker før aldersdiabetes utvikles.


Hvordan føles hypoglykemi?

Hypoglykemi kan være ledsaget av et eller flere av symptomene nedenfor

 • Blekhet
 • Svette
 • Skjelving
 • Følelse av svakhet
 • Hjertebank
 • Sult
 • Uro
 • Konsentrasjonsvanskeligheter
 • Irritasjon
 • Tretthet
 • Synsforstyrrelser
 • Nedsatt bevissthet
 • Kramper
 • Koma

 
Hva kan man selv gjøre?

Har man mistanke om hypoglykemi (p.g.a. symptomene ovenfor som gjerne oppstår 3-4 timer etter et måltid, og som forsvinner når man inntar sukker) bør det undersøkes om symptomene faktisk skyldes et lavt blodsukker. 

Mange opplyser at de lider av anfall med hypoglykemi uten at de har fått målt for lavt blodsukker!

Man bør kontakte sin lege og, hvis det er mulig, bli utstyrt med et blodsukkerapparat. Når symptomer oppstår, måler man blodsukkeret med apparatet. Dersom man oppfyller de tre kriterier nedenfor, bør man henvises til spesialist.

 • Blodsukker <2.5 mmol/L
 • Karakteristiske symptomer
 • Symptomene forsvinner i løpet av 10 minutter etter at man har spist/drukket glukose (sukker).

Hvordan stiller man diagnosen?

Diagnosen stilles ved å måle blodsukkeret med et blodsukkerapparat

 • Er blodsukkeret under 2.5 mmol/L har man hypoglykemi

Er det mistanke om insulinom innlegges pasienten til en 3 døgns faste undersøkelse hvor man ofte måler blodsukkeret. Blir blodsukkeret lavt måler man insulininnholdet i blodet. Om man finner et høyt insulinnivå på tross av et lavt blodsukker, styrkes mistanken om insulinom og man vil begynne å lete etter svulsten i bukspyttkjertelen.

Mosjon og kost

Mosjon nedsetter blodsukkeret, men vil sjelden medføre hypoglykemi hos friske personer.

Langvarig faste eller stort alkoholinntak kan gi hypoglykemi.

Har man symptomer på hypoglykemi i forbindelse med sport kan man prøve å innta sammensatte karbohydrater (stivelse, f.eks. pasta) før trening og under trening enkle karbohydrater (f.eks. druesukker)

Har man fått konstatert reaktiv hypoglykemi er den viktigste behandlingen endring av kostvanene. Kosten bør være rik på sammensatte karbohydrater (f.eks. pasta, poteter, ris etc.) og bestå av små og hyppige måltider (3 hovedmåltider og 3 mellommåltider) for å unngå de store svingninger i utskillelsen av insulin fra bukspyttkjertelen.

Hvordan behandles hypoglykemi?

 • Reaktiv hypoglykemi behandles med kostendringer som beskrevet ovenfor.
 • Er det funnet insulinom (svulst) utføres vanligvis en operasjon og om det ikke er mulig, kan man behandle med injeksjoner av preparatet Sandostatin.

Nedsettelse av binyrebark- og hypofysefunksjonen behandles med medikamenter.

Medaljens bakside ved en slankeoperasjon #2

Forrige innlegg som dere finner HER, har jeg tatt høyde for de plagene jeg har slitt med. Jeg kom på i ettertid at det er noen punkter jeg har glemt å få med. Så her kommer de:

Trøtthet og slapphet, det er noe jeg har slitt veldig mye med! Blir veldig fort trøtt, å trenger alltid litt ekstra søvn for å fungere skikkelig. Veldig frustrerende å gå rundt å være så trøtt og sliten, når du har gått en hel dag med gode måltider. Men, heldigvis - når jeg trener aktivt er heldigvis energinivået mye, mye bedre!! Så nøkkelen til det, er å trene og spise sunt! Heldigvis.

Kvalme. Jeg blir veldig fort kvalm av ting jeg feks ikke tåler, eller om jeg har spist for lite eller for mye. Varierer veldig! Men er ikke til noe plage for meg, stortsett. Men hjelper alltid med litt vann og så legge seg nedpå litt =)

Brekninger: Jeg sliter en del om jeg har tatt en bit for mye, at jeg etter 2-3 minutter får en skikkelig ubehagelig følelse i kroppen, og bare får en følelse av å kaste opp. Men klarer det ikke, å brekker meg å kaster opp vann.

Psykiskeproblemer: Sliter en del med meg selv på det området der. Som dere kanskje har fått med dere! Men det er nok en del som blir rammet av det, at de sliter å få hodet med seg i prosessen.

Jeg har sikkert glemt noe mer... men kommer tilbake til det, om det er noe mer.

Kan i allefall hive med litt andre plager som kan oppstå. Jeg går ikke nærmere innpå det, da jeg ikke kan uttale meg om det. Men spør om du lurer, så kan jeg heller finne svaret :) 

Tarmslyng, Beinskjørhet, Jernami, blodameni, kalsium og vitaminmangel, dårlig opptak i tarmen, kronisk betennelse i tarmen, dumping, sendumping, konstant kvalme.

Nå har jeg som sagt kun tatt med stikkord, og det som er nevnt over skjer ikke alle. Men, det er bivirkninger jeg har fått høre kan oppstå. Så, det å legge seg under kniver å bli slankeoperert, er ikke bare-bare. Man kan være heldig, å ikke få noen problemer som nevnt over, eller man kan være så uheldig å få alt..

Hvis DU er slankeoperert å har andre bivirkninger: Vær så snill å skriv en kommentar på det :) Så skal jeg få med det også :)

 

Håper dere har hatt en fin helg, og en fin søndag <3

Hva har dere gjort på idag? Noen planer for uken? Har du høstferie kanskje?


Husk å lik facebooksiden min HER.

Missforståelse

Heeeii - Medaljensbakside etter en slankeoperasjon er mange, å de jeg har tatt for meg HER her de plagene jeg sliter med. Er det interesse å få samlet litt mer info om andre som har andre ting de har problemer med? Har allerede fått inn litt, så tenkte kanskje det kunne være aktuelt?

Grunnen til at jeg spør, er at jeg ikke orker å lage ett innlegg som egentlig ingen vil se! :)

Bare legg igjen en kommentar i kommentarfeltet med "Ja, mer" så forstår jeg det! =)  - om du ønsker DEL 2.

Hvis du overhode ikke er interessert i DEL 2 hadde jeg satt pris på en kommentar om hvorfor ikke! :)


Dette bildet er vell 1 år før slankeoperasjonen. Kanskje ikke fult så lenge. En gang i 2011.

 


HUSK Å LIK FACEBOOKSIDEN MIN HER.

 

 

Slankeoperasjon

Hei til dere denne sene natten.

Fikk så absolutt ikke sove, men fikk plutselig en genial idè om at jeg ønsker kontakt med andre slankeopererte eller personer som venter på slankeoperasjon.

Alle som leser bloggen min vet jo at jeg er slankeoperert å har vært åpen om det siden dag 1. Jeg prøver så godt jeg kan å formidle til så mange som mulig det at slankeoperasjon ikke er den lette veien, men ett hjelpemiddel på vei til ett nytt å sunnere liv. Det å bli slankeoperert kommer ikke gratis. Det er her jeg trenger andres historier for å overbevise flere. Så hjelp meg!Hvis du er slankeoperert vil jeg gjerne høre historien din, vekttap, hva som fikk deg til å gå det steget å bli slankeoperert, hvordan du har det nå, utfordringer, komplikasjoner, har du hatt plastikkoperasjoner i etterkant? Du kan sende inn historien din som anonym eller som deg selv med navn/billde.

Hvis du venter/vuderer slankeoperasjon vil jeg også høre ifra deg! Hvis du vil fortelle meg hvorfor du ønsker slankeoperasjon og hva som har gjort at du har blitt overvektig. Gjerne også om du har gått på noen dietter osv osv.

Det som er viktig å få med er startvekt, BMI, høyde og ønsket vekt.Jeg vil gjerne dele din historie på bloggen min. Har du blogg selv, vil den bli linket i ett innlegg.Den trenger så absolutt ikke være lang, men du kan også skrive flere A4 sider. Jeg vil virkelig lese din historie <3

Du trenger heller ikke å ha blogg for å sende meg en e-post, du kan være en som tilfeldigvis titter innom og ønsker å fortelle andre om din situasjon! :)

Jeg gjør dette for jeg har den siste tiden begynt å engasjere meg veldig i det å være overvektig å plutselig bli tynn. Jeg ønsker å formidle til så mange som mulig det at slankeoperasjon IKKE er en quick fix. Vil du hjelpe meg?

Hadde satt stor pris på om du delte dette innlegget, så jeg kan få spre budskapet mitt til flest mulig mennesker.

 

TUSEN TAKK! :)

 

Send meg en e-post på idaeikenes91@yahoo.no

 

Btw; Ja. Begge bildene under er MEG. Samme jente. Forskjell? Det er ikke på mitt største.
   


Denne passet engang! BILDE

Hei dere! Tenkte å slenge med noen bilder av en bukse jeg brukte på nesten mitt største. Dette er str 50, men på det største brukte jeg 54. Så man kan i alle fall se en liten(?) forskjell! Kommer ikke helt over at denne satt stramt for 1 år siden! Såååååå! Merkelig å tenke at dette var favoritt buksen min! hoho, men godt er det å vite at den skal gis til Fretex nå! :-) 

 

Nå skal jeg skeie ut med litt IS, så snart leggetid. Hva skjer hos dere i kveld?:)

Blogges  

Hvordan gikk jeg frem hos legen?

Fått en del spørsmål på mail og her på bloggen; "Hvordan gikk du frem hos legen?" (slankeoperasjon)

Tenkte å svare på dette i plenum, istedet for å måtte svare en og en. :-) Høres ikke det ok ut? må gjerne ta kontakt på mail også, om det er noe som er uklart eller noe jeg ikke har svart på. (idaeikenes91@yahoo.no eller her på bloggen)

Okei, slankeoperasjon ble ikke tatt opp sånn med det første. Det var noen år med misslykkede dietter og sånn. Jeg tenkte aldri tanken at slankeoperasjon var det rette for meg. Jeg hadde igrunn ikke hørt så mye om det før.

Men siden jeg hadde feilet i 6 år av dietter som var lagt opp med en ernæringsfysiolog, Grete Rhoede kurs, avslag hos hauglandsentereret. Hva gjør man da? Bruke resten av ungdomstiden å kjempe mot overvekten? Legen tok da opp slankeoperasjon, siden jeg lå i målgruppen til en slik operasjon. Jeg var veldig interessert i å høre om en slik operasjon. Fikk time i Førde, hvor de er spesialister på dette. Fikk da utdypende informasjon om alle mulige slankeoperasjoner. Men syntes sleeve operasjonen så mest trygg ut. Jeg reiste hjem med hodet fult av tanker. "hva skal jeg egentlig gjøre?" Jeg slo fra meg litt det med slankeoperasjon, og ville prøve engang til med å gå ned på egenhånd. Meldte meg inn på ett treningssenter og begynte å trene. Spise ett godt kosthold. Slik holdt jeg på i ca 1 år, hadde klart å gå ned 10 kg. på ett år. Jeg hadde fortsatt tendenser til å overspise. Begynte hos psykolog for å finne ut hvorfor jeg overspiste. Uten at vi kom frem til noen svar. Igrunn. Tok kontakt med legen min igjen, han kunne heller ikke skjønner hvorfor jeg ikke gikk ned. Har litt dårlig stoffskifte, men det ligger igrunn på normal, men langt nede. Lav hvileforbrenning hadde jeg og. Slet med vonde knær. Klarte ikke å gå opp i trapper uten å virkelig verke i knærne. Ryggen holdt på å drepe meg, og gikk rundt med en veldig dårlig holdning. Vi snakket nøye om dette. Bestemte oss for å søke om slankeoperasjon. Jeg var fortsatt litt i tvil, men livet ville jo bli så mye bedre! Jeg kom inn til infomøte rundt 6-7 mnd etter søknaden var sent, og følte når jeg satt der med alle andre som var overvektig " vil jeg dette?"


Når jeg satt der med de andre, følte jeg meg pitteliten. Alle var så mye større enn meg. Hvorfor skal jeg få en operasjon når de rundt meg trenger det mer enn meg? jeg var nok den minste som satt der. Men når hun damen som tidligere hadde tatt en slik operasjon hadde veid det samme som meg, og var ca like høy som meg - tenkte jeg! Sånn vil jeg også bli. Men klarer jeg det selv eller må jeg ha ett spark i ræven?

Jeg var ikke helt overbevist, det var mye å tenke på. Mange kosttilskudd, aldri kunne spise akkurat det man vil feks. Jeg ble sendt hjem tenkende. Ville jeg virkelig dette? Ja. Det ville jeg. Jeg var klar over konsekvensene. Men sjansene for å dø på bordet, var liten. Jeg visste fra tidligere at jeg tåler narkose. Så dette skulle gå bra.

Jeg kom opp 1 mnd senere for å snakke med kirurg, sykepleier, ernæringsfysiolog, fysioterepaut, anestesilege osv. Jeg veide da, 126,6 kg. (De har rotet vekk lappen min, om hvor mye fett og sånn jeg hadde på kroppen min da.. noe som er sinnsykt irriterende!!) Men, ernæringsfysiologen ba meg kontakte senter for spiseforstyrrelser. Men da jeg kom dit, fikk jeg til svar "enten lar du oss behandle deg eller så velger du operasjon" kunne bare velge en av delene. Jeg valgte operasjon. Ikke fordi det er en quick fix. Men, pga jeg var lei av å kjempe mot overvekten. Hadde allerede kjempet i 6-7 år. Hvorfor fortsette når resultetet ikke holder seg?


Jeg har hørt nå på slike fitnessforumer at slankeoperasjon er quic fix. Men, de må få lov å tro hva de vil. Jeg trodde også det var quick fix, før jeg satt meg inn i det. :-) Nå, har det reddet livet mitt! Jeg er lykkelig. Kroppen ser kanskje ikke ut slik jeg ønsker, men - jeg er mer vell med meg selv. mer utadvendt. Livet har snudd :-)

Datt kanskje litt ut av poenget mitt, men poenget mitt er at - Det var legen som rådet meg til slankeoperasjon - Jeg oppsøkte han ikke, og ba han om det. Han mente det var det beste for meg. Med tanke på helsen min. Helsen min var ikke god. Slet med magesmerter hele tiden. Fikk diagnosen "kroniske magesmerter" etter operasjonen er de vekke :) Helt fantastisk!! Slet med hodepine, konsentrasjonsvansker, kner, rygg, selvtilitt, selvbilde osv. 90% er kurert med slankeoperasjon. De resterende 10% jobber jeg med nå. det er selvbildet :-)

Hallveis igjennom prosessen - Meste parten av kiloene har rendt av meg her :-) Her begynte jeg å føle meg som Ida igjen. Var godt igang med trening. Livet var fantastisk. :-)


Her er jeg nå i februar. 67 kg veier jeg her. (gått opp 1 kg:( pga styrketrening)
Dere ser litt at magen stikker ut, det er overflødig hud som ikke skal være der. Blir fjernet om ca 3 uker!!! IIIK. haha

Men her på bildet, er jeg fornøyd med meg selv. Jeg veier det jeg vil, og nå er det bare finpussing. Stramme opp litt. Er godt i gang :-)

 

Fikk du dekt operasjon?
Jepp, fikk den gjennom staten. Medisinsk oppfølging følger med. :-)

Får du dekket operasjon til overflødig hud?
Ja jeg får dekket magen i alle fall. Skal søke om lårplastikk og rumpeplastikk etter hvert. Men skal først se om jeg klarer å trene de på plass igjen :) De tar kun bukplastikk på Voss, så blir å søke gjennom det offentlige gjennom legen. I håp om å komme til på Haukeland eller Fana medisinskesenter :)

Er du lykkelig? Er livet bedre nå som du er 60 kg lettere?
Ehm ja. Absolutt. Selvfølgelig er det dager hvor jeg sliter med meg selv. Men, det å slippe å bære på de 60 kg er helt fantastisk :-)Angrer du?
Absolutt ikke! Jeg angrer ikke ett sekund. Kunne lett gjort dette igjen. Dette var det som var riktig for meg.

Du fikk jo gallestein, hvordan var tiden med gallestein? Hadde du tatt operasjon om du visste du ville få det?
Helt jæævlig. Nja, tror faktisk ikke jeg hadde orket en ny periode med gallestein anfall. Kan jeg svare at jeg hadde gjort det igjen om jeg hadde fjernet galleblæren først? haha.

 

Takk for alle spørsmål: Dette har jeg tatt utifra mail og privatemeldinger. Har ikke hatt noen spørsmålsrunde. Ønsker dere svar på noe, rop ut! jeg er veldig åpen om dette - og svare på det meste :-) 


Ha en fin dag!


 


 

Har jeg tatt den lette veien med slankeoperasjon?

Ehh! Nei. Tvert i mot. Jeg føler jeg har tatt den omveien! Det siste året har vært som en berg og dal bane. Så klart har jeg mer positiveminner enn negative. Men, uansett. Har lest litt rundt på nettet, spesielt på www.fitnessbloggen.no - der blir det virkelig satt på spissen, at slankeopererte har tatt den lette veien!

På hvilket grunnlag kan vel noen uttale seg på den måten? Om de ikke har vært igjennom det selv?

Liksom, har egentlig lovet meg selv å ikke la slike ting gå innpå meg - men jeg blir bare så sinnsykt irritert!!

Alle har rett på sine meninger og alt sånn - JA. Men, jeg føler at folk ikke har rett til å uttale seg om de ikke har peiling på hva de snakker om. Mangel på kunnskap, er det største problemet! Fy av meg. Er litt som mobbing. Føler jeg. Ikke at jeg tar det til meg som mobbing. Men, det kan klasifiseres som mobbing. Mener jeg.

 

Men, jeg er står for det at jeg har valgt slankeoperasjon. Jeg ser ikke på dette som at jeg har fått dette gratis. Men jeg har fått en mulighet til å starte på nytt. Den sjansen tok jeg - og tror du 60 kg har rent av uten trening? Ehh.. nei!

Kosthold og trening har vært veldig viktig.

 

Folk som sier at slankeoperasjon IKKE er ett nødvendig tilbud er jo helt på tryne! Såklart er det nødvendig. Det redder liv! Men mange, som har fått operasjon og lagt på seg igjen med engang, mener jeg ikke har vært klar for det. Mange som er overvektig, og som trenger operasjon. Men de må være psykisk og fysisk klar for forandringen. Mener jeg!

velger noen å ta en slankeoperasjon, men legger på seg igjen feks 30 - 50 kg igjen, (la oss si personen har gått ned 60 kg) var da ikke klar for operasjon og tok ikke dette alvorlig nok. Noen enig med meg?

 

Blogges!

BLIR så provosert!!

Hei!

 

Helt tilfeldig fant jeg denne tråden som handler om da jeg gikk ut i media om at jeg var slankeoperert. Jeg har ikke fått noe negativ kritikk fra noen - utenom at jeg så denne tråden her. http://forum.fitnessbloggen.no/threads/slankeoperasjoner.14995/ Vet ikke om dere kommer innpå den - men det var bare provoserende å lese!

 

Dette er ingen quick fix - dette er valget mellom liv og død! åååå!! :p Helt greit at de kommenterer saken min. Men, de burde visst bedre! At de håper på at slankeopereasjoner kun blir tilbudt hos private klinikker? Tenk alle slankeopererte som har fått hjelp? Livsnødvendig hjelp!

 

hva mener dere?

Flere før bilder - Måå seees : )

Hei Bloggen!

Beklager lite blogging. Men jeg har hatt en hektisk uke/helg med mye trening og fjelltur :-) (stått på slalåm) Anyyway! Så igjennom litt gamle bilder, og fant disse "nyydelige" bildene.. som jeg tenkte å dele med dere! DIsse bildene ble tatt i april i fjord ca. Husker ikke helt vekten her, men altfor mye i alle fall! 

 

Husker da jeg tok disse bildene, at jeg følte meg tynn og sånn. Men når jeg ser nå, så var jeg ett godt stykke ifra å være tynn. Men uansett; Her kjem bildene!

 

Begge bildene er fra april 2012

Nå - Tatt februar 2013

 

Ser no i alle fall en liten forskjell :-) Hva mener dere?

Senere kommer det ett innlegg over treningen for denne uken! :D

Før og etter- bilder. Ser du forskjell eller?

 

 

Jepp. Har samlet sammen litt bilder opp igjennom. De fleste er mellom 2009/2010 - HAR veldig lite bilder fra 2011 da jeg var på mitt største. Men slenger de no med.

PS: JEG SER HELT FORFERDELIG UT PÅ ALLE :p Helledussen!

 

FØR Vekt mellom 105 kg og 126 kg ca.

 

OG NÅ; - 60 KG!

 
 

 

 

Jeg ser mest forandring i ansiktet jeg da! Hva sier du?


Vell - Jeg har ikke bedre bilder enn dette dessverre. Skal fortsette å lete. Men rart med det - Når jeg ser på bildene over, ser jeg egentlig lite forskjell. Jeg ser at det er en forandring. Men ja - vet ikke hvordan det skal forklares :p

Såklart ser jeg at jeg ikke har dobbelhake og kraaftig over skuldrene og sånn. Men, jeg ser nok ikke det du ser. Hun til venstre er fortsatt slik som hun til høyre. I mitt hode. Noe som ikke stemmer kan en si ;-)

Hva mener dere? er jeg forandret?:p

Dette spiser jeg ( i bilder )

Hei! 

i går 28.01.13 fant jeg ut at jeg skulle ta bilde av det jeg spiser i løpet av endag (som regel). 

 

Frokost: 1 rundstykke med 1 egg (stekt) 


Fullførte ca et halvt + en halv av en halv. 

 

Lunsj: 1 rundstykke med 1 egg (kokt) 


Fullførte nesten hele. en kvart del igjen ca. 

 

Mellommåltid: 4-5 druer. 


 

Middag: En frokosttallerken med spagetti, kyllingfileet med stekt, hvitløk og rå løk. toppet med sweet chilli saus. 


Sånn ser mengde forskjellen ut. Øynene er alltid mer sulten enn hva magen er, så resultatet blir slik. Både for meg og min kjære. :p Men alikavell jeg ikke har spist sånn ekstremt mye. Er det noe som også kommer i retur. :/ 

 

Kvelds: Rundstykke med brunost


Fullført hele :) 

 

Drikke: Vann og saft 


Saft og vann mellom alle måltid. :) 

 

Fortsatt sulten?


Da tar jeg meg en Skyr youghurt og deler med min kjære :) Spiser da ca en halv. 

 

Slik så dagen min ut i går :-) Føler jeg spiser altfor mye da. Hva mener du? 

Kosthold

Nå som jeg har minimage, er det enkelte ting jeg må passe på at jeg får nok av. Som feks; Næringsstoffer, proteiner, vitaminer osv. Jeg spiser veldig lite til vært måltid, men prøver å få i meg 5-6 måltider om dagen. Det er faktisk ganske stressende å gå rundt å tenke på "hva skal jeg spise nå? Hva er det som er nok næringstoffer i?" osv osv. En skive er feks ikke nok for meg. Men slenger jeg på ett egg, så er det ett bra måltid. Jeg spiser veldig mye kylling. Nå i det siste har det vært kylling hver eneste dag faktisk. Helt hekta på kylling, brunris og grønnsaker med sweet chilli saus :) Hehe, og kyllingsalat er en favouritt. :) 

En dag for meg, ser som regel slik ut: 

 

Frokost: 

* 1 glass Biola
* 1-2 knekkebrød/et halvt - helt rundstykke/1 skive med egg/hvitost/brunost/trønderfår/(nugatti engang i blant (A))

Vann drikker jeg så mye jeg klarer mellom måltider.

Lunsj:

* En halv kyllingfileet kuttet opp i biter, salat og løk. + sweet chilli.

Vann/funlight saft

Mellommåltid:

*Litt druer/et halvt rundstykke med egg/knekkebrød med hvitost/frokostblanding med biola/skyr youghurt

Middag:

*En halv kyllingfileet med grønnsaker og ris. + Sweet chilli./ et lite pizzastykke/En liten skål med lapskaus/kyllingsalat

* Vann eller funlightsaft før og etter måltid

Mellommåltid:

*1-2 knekkebrød/1 skive/Frokostblanding/Youghurt

Kvelds:

* Frokostblanding med biola eller melk/ Rester fra middag ca i samme mengde som i middag.

 

Dette er kostholdet mitt på en GOD dag. Som i går. Men, det er ikke alltid så bra som dette. Men prøver å spise slik som dette hver eneste dag. Men det er tungt. Det kommer som regel alltid noe i retur. :/ Så ja.

 

Om dere har noen spørsmål - ikke nøl med å spørre! :-) 

 

Ha en fortsatt fin søndag! Hva har dere gjort på denne triste søndagen? :) 


 

Operasjonsdato 10.april

Hei!

 

Snakket med Voss isted, og de har satt meg opp 10 april for bukplastikk! :-) Eller, mini mini bukplastikk. Har ikke så veldig mye hengehud, men har en 2-3 cm pose, men i løpet av de neste 2 mnd vil den nok bli litt "slappere" da jeg har begynt med hardtrening igjen. Merker at det er vanskelig å stramme den opp :p sliter allerede med lår og armer.. Men legen har sagt at jeg har en såpass dårlig hud, at huden min ikke vil trekke seg tilbake. Så håper jeg etterhvert (om jeg ikke klarer å stramme opp lår og armer) at de har ett tilbud til meg på det området også. Jeg er tross alt kun 21 år. Hadde jeg vært eldre, ville nok ikke dette vært like viktig. Men tror det er pga alderen min også, at jeg får operasjon. 

 

Er fortsatt litt it enkeboksen, siden jeg ikke helt har landet etter operasjonen for litt over 2 uker siden. Men, jeg vil virkelig ha denne operasjonen. 

 

Er det noen som har tatt bukplastikk som kan fortelle litt om smertene etter operasjon? Man får jo ikke luftsmerter? For de blåser jo meg ikke opp nå? hehe. Hvordan ser arret ut? Jeg har tenkt på det, at ett arr vil være plagsomt. Men vil heller ha ett arr på bikinilinjen enn denne hengemagen. Så, har egentlig bestemt meg. Så da er det bare til å manne seg opp, for er bare litt over 2 mnd til!! Herreguuuud. :-) 

 

Ha en fin dag! Nå er jeg sliten å støl etter trening :) 

Du er kanskje tykkere eller tynnere enn du tror

Hei!

 

Kom over en artikkel på DB nett. Som du kan lese her

Jeg fikk mindre BMI enn hva den "vanlige" BMI kalkulatoren viser. Hva fikk du? 

Syntes det var litt lite at jeg kan veie helt ned til 58 kg med min høyde. Så vet ikke helt om den "nye" BMI kalkulatoren er noe. Hva syntes du? 

 

Klem klem <3

Løs hud, snart vekke!

Snakket akkurat med Voss, for å forsikre meg om at jeg var kommet på ventelisten for bukplastikk. Det hadde jeg. Kirurgen har skrevet at jeg ønsker iløpet av mars/april, når jeg har glemt litt den operasjonen jeg har vært igjennom nå. Skulle jo egentlig få i forrige uke, mens jeg allerede var i narkose - men de var veldig rett for om det var betennelse i galleblæren, at det da ville bli hull på den og lekke gallesaft. Noe som da gjør arrene veldig stygge, (verre enn en skikkelig brannskade) Så, hun lovet meg egentlig operasjon før sommeren. Så jeg var jo litt redd for at hun kun sa det for jeg ble veldig lei meg når jeg ikke fikk det helt som jeg ønsket. Men den gang ei, hun har fått meg på listen, så nå er det opp til Hans Jørgen, (kirurgen) som gjør den operasjonen å finne en dato til meg. FORHÅPENTLIGVIS før sommeren. Selvfølgelig, kan jeg ikke forvente det, når jeg er sikker på at andre har ett større behov enn meg. Men da jeg er ung, og om noen år skal få unger osv - er det greit å få gjort det nå enn om flere år. For jeg tørr jo ikke å kle av meg forran andre, og vise kroppen min. Jeg har ett lite håp om at jeg skal klare å stramme opp litt på egen hånd, som lår og armer - men ser virkelig ikke ut som magen vil sammarbeide med meg! Nå har den blitt for slapp og for mye til at jeg kan klare å gjøre noe med det selv. 

Så da er det bare til å krysse fingrene for meg, så kanskje lyset i tunnellen er ett tegn på at jeg blir lykkelig med meg selv :-) Ikke missforstå meg. Jeg er lykkelig med livet, men ikke kroppen. 

 

Så jeg ble skikkelig glad at jeg er på vente listen! Og at de faktisk ønsker å gjøre dette, til tross for at jeg egentlig "Bare" har 2-3 cm heng... :) 

 

Knis, <3

The (Ugly) Truth - Bilde

Hei og god morgen! 

Jeg ble jo operert forrige uke, å nå er jeg full i lim etter bandasjene på hele magen. Ser jo forferdelig ut! Men fått tips om at plasterfjerner, fjerner det limet - Så det må jeg kjøpe :) Noen som vet hvor lenge jeg trenger å gå med bandasje? Glemte jo helt å spørre på Sykehuset :p

Noen tenker kanskje hvor "henge huden er"? Men jeg kan love deg, den er der... :p Skjult i trusekanten. Hoho 

Dagene etter operasjonen har gått helt over forventninger. Jeg får i meg mer mat, har mer overskudd om dagen, går fortsatt litt ned i vekt, har blitt mer aktiv igjen osv. Var faktisk en liten tur på treningssenteret å gikk 15 min på Elipse maskinen og trente styrke på bena og armene. Trente kun en halvtimes tid, men det var kun for å få følelsen av å trene igjen. Idag tenkte jeg å gå noen runder rundt løpebanen på tertnes. :-) Forhåpentligvis får jeg med meg Ramona

Jeg har det i alle fall 100 ganger bedre nå etter operasjonen og jeg merker virkelig stor forskjell. Jeg kaster ikke opp lengre! Det er deilig, å ikke måtte være uhøfelig å løpe på toalettet under middag. :-) Psyken er litt bedre også, for jeg har ikke den frykten for å få ett galleanfall igjen - Så livskvaliteten er much better :-) 


Det er med en stor redsel å legge ut ett slikt sårbar bilde. Men, jeg har valgt å dele alt med dere - Så her er "The (ugly) truth" Vises ikke så godt her på bildet, at jeg har hengehud, men den er der, rett under trusekanten :p Pluss jeg tror jeg står på en slik måte at jeg "strammer" og "strekker" magen litt. 

 

Ha en fin dag alle sammen!

Kosthold og trening etter operasjon og til nå

Hei! Fikk ett spørsmål om jeg kunne skrive litt om hvordan det har gått med trening og kosthold etter op, så her skal jeg prøve å svare på det! :-) 

 

Etter operasjon ble jeg satt på flytende i 3 uker. Jeg fikk veldig lite i meg, for jeg ble veldig kvalm av alt. Klarte å drikke Biola, buljong, rett i koppen (silt), fun light saft og skyr drikke youghurt (istedet for de næringsdrikkene som ble anbefalt, da jeg kun ble dårlig av de), i alt jeg drakk bortsett fra saft og sånn tilføyde jeg ett puler, husker ikke helt hva det var for. Men det var vell noe med næring :p Så dette levde jeg på i 3 uker. 4 uken begynte jeg på most mat, da puttet jeg kjøttkaker/boller med grønnsaker og litt brunsaus oppi food prosessor/mix master?(?) slik at det ble most da. Så basic, jeg moste all mat. Fiskekaker prøvde jeg også. Det gikk faktisk overraskende bra! :-) Var stortsett bare det jeg spiste den uken, gikk litt i supper også med klumper. 5 uken begynte jeg på vanlig mat. Da gikk det i knekkebrød, MYE kylling og rent kjøtt. Gjerne litt hjemmelaget pizza,  osv osv. Måtte egentlig bare prøve meg frem. Tålte det meste, men måtte holde meg unna en del hvete og melkeprodukter, som brød, pitabrød, tjukk pizzabunn, melk, osv. Men det meste gikk overraskende bra. Men såklart, i svært små portjoner. Klarte ikke å fullføre en kakefat str på tallerken. Ble 2-3 biter også var jeg stapp mett. Men det jeg tålte best og spiste mest av var kyllingfileet med grønnsaker. Da var det gjerne 2-3 biter med kylling også en spiseskje med grønnsaker. (CA) 

Sånn gikk no dagene, jeg var ikke så flink å få i meg nok mat, og spiste veldig lite. Prøvde å spise hver 2 time, men det var veldig vanskelig å følge opp da jeg rett og slett ikke hadde matlyst. Men etter noen måneder kom heldigvis matlysten, og jeg fikk mer mat i meg. Etter ca 6 mnd klarte jeg kanskje nesten ett pizza stykke (hjemmelaget), men brukte laaaang tid på det. Kanskje 20 minutter eller mer. Men etterhvert ble alt bedre og bedre, og jeg klarte alltid litt mer for hver uke. Men, i ca august/september, forsvant matlysten brått, og jeg ble alltid dårlig av mat. Jeg spiste kanskje 1-2 måltder om dagen. Noe som resulterte i at jeg ble slapp og svimmel. Fikk heller ikke så mye væske i meg, og da kom hodepinen! Jeg ble veldig bekymret etterhvert, for jeg fikk rett og slett i mat ned, og i oktober/november begynte jeg å kaste veldig mye opp. (Har alltid kastet litt opp fra op, men veldig sjeldent) Men så fikk jeg påvist gallestein, og det var da forklaringen på at jeg plutselig ikke fikk så mye mat i meg lengre. Jeg fikk raskt time til op, siden jeg hadde mistet mye vekt pga lite matinntak. Men månedene gikk fortsatt, og jeg fikk fortsatt ikke i meg mat. Den værste perioden var i desember, da kastet jeg opp etter alle måltid. Jeg klarte kanskje en halv hamburger (uten brød og ca 50 g) men det var fortsatt for mye, og jeg kastet opp. Jeg klarte heller ikke kyllingfileet som jeg alltid har tålt, klarte kanskje en halv kyllingfileet men det var fortsatt for mye å måtte kaste opp. Men etter operasjonen, har jeg fått matlysten tilbake, å klarte hin dagen (første gang etter op) å fullføre en hel 50 g hamburger med litt salat og løk(uten topplokket). Det var deilig det! Klarte også en halv kyllingfileet med litt ris og salat også :-) UTEN Å KASTE OPP! har da IKKE kastet opp etter galleblære operasjon :):):) 

Men tror kanskje jeg kom litt utav det jeg egentlig skulle skrive, så en liten oppsummering: 

3 uker etter op: FLYTENDE 
4 uker etter op: Moset mat (Kjøttkaker, kjøttboller og fiskekaker med grønnsaker)
5 uker etter op: Vanlig kost (Knekkebrød, rentkjøtt, pizza, taco, lapskaus, spaghetti, noen brødsorter, osv osv. det første halvåret brukte jeg kakefat og andre halvår gikk jeg over til frokostfat) Mye vann, funlightsaft, juice, biola, iste osv. Alt uten kulsyre :)

* Spiser ikke kake, lite sjokolade, snop, svært lite fastfood, pommesfrites som er frityrtstekt, mat generelt som er frityrtstekt. FET mat holder jeg meg stortsett unna. Men tåler små mengder.
* Drikker ikke brus.

TRENING

Jeg begynte å trene ganske raskt etter operasjonen. Men ikke hard trening, det kunne jeg ikke begynne med før ca 2 mnd etter operasjon. Jeg har alltid prøvd å trent hverdag, om det ikke har vært på treningssenter så har jeg gått meg flere turer daglig. (Kan ikke skryte på meg at jeg har trent hverdag, men har alltid gjort noe ekstra som å ta trappene om jeg er på shopping, parkere bilen litt lengre vekke fra der jeg skal osv)
Jeg begynte med styrketrening ca 2 mnd etter operasjon. Holdt på med det frem til ca semptemer aktivt, til jeg ble ganske slapp å sliten pga gallesteinen. Så kan desverre ikke skryte på meg at jeg har trent så mye de siste månedene. Men har alltid vært aktiv, hele året! :-) Har gått mye på fjellet, gått lange turer med hunden, osv.

Styrketrening har jeg også holdt på med, minst 2 ganger i uken det første halvåret, men så har styrketreningen dabbet litt av da jeg ikke fant plass til det i hverdagen.

JEG HAR:
* Hele året vært aktiv
* Jogget mye
* Trent mye styrke
* Løpt
* Trappetrening på jobb hverdag (opp og ned 9 etg) 
* Tatt trappen istedet for heisen
* Parkert bilen litt lengre unna der jeg skal
* Gått mye på fjellet
* Gått mye tur med barnevogn
* Gått mye tur med hunden min.

Men alt i alt; Jeg føler jeg har vært veldig aktiv fra etter op. Noe jeg mener har resultert i at jeg har gått ned 60 kg så fort :-)  

 

VET ikke helt om jeg har svart godt nok, så om du føler det mangler noe, eller du lurer på noe. Så ikke nøl med å spørre meg! :-) 

 


Ett lite bilde fra turen til meg og Camilla idag :-) Hoho 

Når er det egentlig nok?

Kan dere fortelle meg det? Sikkert litt vanskelig for dere som er utenforstående. Men dere har det kanskje litt på samme måte? Nå tenker jeg på "Når har jeg egentlig gått nok ned i vekt?" Vektens nedgang begynte 1 desember 2011 - og etter det har den bare gått nedover, og nedover. Fra 126 kg til 68 kg. Men når er det slutt? Jeg vil ikke noe særlig mer ned i vekt. Kunne kanskje tenkt meg å nådd 65 kg. Hodet og kropp henger ikke så godt sammen lengre. Jeg ser feks ikke det du ser. Når jeg ser meg i speilet ser jeg fortsatt den gamle ida på 126 kg. Selvfølgelig ser jeg at jeg er mindre. Men jeg kan på ingen måte se at jeg er tynn - slik som alle andre sier. Får daglig høre "Nå må du ikke gå mer ned i vekt" eller "Skal du virkelig gå mer ned i vekt?" Hva svarer man på det da? Jeg kan jo ikke svare på det, kroppen gjør jo som den vil. Det eneste jeg kan gjøre er å sørge for at jeg spiser og drikker nok. Men er det nok til at kroppen slutter å gå mer ned i vekt? 

 

Det som virkelig plager meg etter en slik fedmeoperasjon er oppfølging på psyken. De opererer deg i magen, men de burde jo ha operert hodet også. Etter en slik forandring kan man ikke forvente at hodet skal fortsette å holde følge med hva kroppen mister av fett. Jeg er nok ikke alene om dette; jeg er sikker på at det er mange flere der ute som sliter med det samme. Gått ned 40,50,60,70 kg - men de klarer ikke å se det selv. Det merkes på klær, men ikke når du står forran speilet klin naken. Da ser man det samme. Har jeg ikke rett? Er nok noen som ikke har det på denne måten. Men nå spør jeg de som har det på denne måten! 

 

Men det store spørsmålet oppi dette er jo: NÅR ER DET EGENTLIG NOK? Når er man fornøyd med seg selv? Når burde man føle seg OK med seg selv? Skal man bare lære å leve med seg selv, selvom man egentlig ikke er fornøyd med selvbildet sitt? Jeg kan med hånd på hjertet si: JEG er ikke fornøyd med hvordan jeg ser ut. Da tenker jeg meg selv i en situasjon KLIN naken. Med klær på, kan ting dekkes til, og folk tenker gjerne ikke over hva jeg skjuler under den stramme dongeribuksen og den stramme toppen. Men aldri om jeg hadde gått på stranden i bikini på dette tidspunktet! DET hadde jeg aldri klart. Er det noen som føler det på samme måte? Håper virkelig ikke jeg er alene om dette. :-) 

 

Ta gjerne kontakt! Jeg ønsker å komme i kontakt med andre som sliter på det samme området. :-) 

 

Klem klem

1 års kontroll

Var på ett års kontroll idag- og var så heldig som slapp å vente så lenge. Kom først til, og fikk snakket med fysioterapeuten. Hun syntes jeg var meget flink som klarte å få inn så. Mye hverdagsaktivitet, men rådet meg til å begynne med mer intensiv trening for å bygge opp muskulaturen igjen. Da jeg sliter veldig med dårlig rygg.

Ernærinhsfysiologen var ikke fornøyd med matinntaket og væskeinntaket så litt kjæft fikk jeg. Skal jo spise 6 måltider om dsgen, jeg spiser mellom 0 og 4 på en god dag. Ellers var hun fornøyd med vekttapet mitt på 60 kg, men at det nå måtte stoppe opp. Har en BMI på 21,63. Og en hengemage på 2-3 cm. Den har jeg blitt lovet skal bli fjernet før sommeren :) har en fettmasse % på 28. Så har litt fett jeg kan trene vekk! Ellers var egentlig slt veldig ok. Etter operasjonen hr jeg fått høyere blodtrykk noe somer positivt. :)

Har ennå ikke snakket med kirurgen men håper jeg snart får snakket med han/hun da jeg har litt spørsmål angående bukplastikken :)

Ha en fin dsg! Still spørsmål om dere ønsker det. Jeg svarer på alt som er relatert til operasjon, kosthold, trening osv osv :)

Mulig infeksjon etter operasjon!

Hei alle søtinger!

Oppdatering ifra sykesengen : jeg har feber litt over 38... Så må ligge her til i morgen å se det an. Er mulig jeg har en infeksjon i kroppen siden jeg har så store smerter der galleblæren engang var. Jeg klarer ikke å reise meg uten at jeg blir kvalm og dårlig. Klarer ikke å kaste opp da jeg får sykt vondt. Så må svelge det igjen! Æsj' jeg vet...


Holder dere oppdatert på dette:)

Klem klem

Det er så rart

Magen føles helt annerldes nå, og tar i mot mat på en helt annen måte! I går kastet jeg opp av 1 knekkebrød. Nå er jeg på mitt andre knekkebrød. Fantastisk deilig følelse :) ingen kvalme!

Men appelsinjuice går ikke så veldig bra!

Måtte bare dele dette med dere :) nå sovner jeg litt :):)

Fra intensivavdelingen

Hei kjære lesere!

Jeg våknet rundt halv 4 med beskjed "operasjon vellykket," jeg ble trillet bort på intensivavd/overvåking.

Hadde store smertet, det var helt forferdelig! Fikk smertestillende, og det ble mye bedre. Har litt lavt blodtrykk noe de overvåker ofte. Maskinen piper veldig siden jeg kommer under 90 ganske ofte. Det minste jrg var nede i var 71/58. Nå ligger jeg på 84/63 - fortsatt lavt..

Har fått meg litt mat nå, så prøver å få i meg dette knekkebrødet utrn å måtte kaste opp.

Kommer mer senere når jeg ikke er så omtåket og "borte"

Klem klem

Pakker sykehusbaggen

Jeg vet sannelig ikke hva jeg skal ha med meg, utenom joggebukse og undikker. Jeg vet jeg trenger noe å reise hjem i. Men ellers går jeg vell rundt i en sånn deilig sykehusskjorte?? :p Husker ikke litt hva jeg trengte i fjord. Noen som nylig har operert å har noen tips til hva som er bra å ha med seg?? 

Jeg har med: 

* iPad
* Strikketøy
* Mobil m Lader
* Joggebukse
* Hettegenser
* Truser
* BH
* Sokker
* Dongeribukse(???)
* T-skjorte
* Skappel Genser
* Ullbukse og ullgenser. (kan jo hende det er iiis kaldt, da jeg skal ta tog opp og ned)
* Sminke
* Parfyme
* Deodorant
* Sminkefjerner
* Såpe
* Snus 

 

Burde jeg ta med shampo og balsam?? Tror ikke jeg klarer å dusje etter op. Da jeg blir sinnsykt kvalm av sårene. Har dusjet nå nettopp, men mener å huske vi måtte dusje kvelden før op i fjor i alle fall. Men da har de vell kanskje sykehus shampo og balsam?? I alle fall shampo.. Vettu ka?? Jeg tar sjansen!!

 

Si ifra om dere ser noe viktig jeg har glemt :P:P:P

 

På forhånd takk! 

Have a nice dayyy :)1 dag til innleggelse

Nå er det ikke lenge til innleggelse. I morgen går toget mitt 07:58 - Gruer meg faktisk ikke enda. Har litt sommerfugler i magen. Tror egentlig jeg gleder mer - Bli kvitt disse smertene skal bli en stor lettelse! Den følelsen å gå rundt å tenke "nå kommer smertene" er helt forferdelig. Er som å liste seg rundt på tå, og plutselig trakker du på en litt råtten planke å den lager en høy lyd. Liksom litt sånn :p Smertene kommer uten forvarsel, og helt plutselig. Det lengste det har holdt på er rundt 5 timer (noe som ikke er vanlig) Det minste tror jeg at jeg hadde i går kveld, varte rundt 5 min. :-) hehe Men uansett! Gleder meg sånn til å få det overstått.

Gleder meg ikke så mye til å ligge 3 dager på sykehus (om alt går bra) langt vekke fra familie, venner og kjæresten. Det blir kjedelig det! Har fått låne iPad av Jan, så da får jeg i alle fall skypet med Ramona :) i hope! Det jeg kan trøste meg med er at sykepleierene på Voss er super snille, og passer godt på deg :) MEN, skjønner ikke helt hvorfor jeg MÅ være der før klokken 10.00 i morgen, da jeg ikke skal opereres før Onsdag. Men er vell mange prøver de skal ha av meg. :-)

I dag er formen OK, men går vell egentlig bare å venter på at smertene skal komme. Så tørr liksom ikke helt å spise noe :p Skal prøøøve meg på en youghurt etterpå, men tviler på at det kommer til å gå bra. Men det får vi ta på sikt! Mat må man ha :-)

 

Ha en fin dag!

 

- Ida Kristine

Operasjonsdag nærmer seg nå!

Hei hei, 

Nå er det jammen meg ikke lenge til operasjon for meg. Akkurat nå gleder jeg meg bare... Er så lei av disse smertene nå, at det skal bli godt å vite at de aldri kommer tilbake igjen etter Onsdag! Nå har jeg hatt smerter 3 dager på rad, og bare gruer meg til i morgen. Får ei heller i meg mat. Var på IKEA med mamma og kidsa og Jan, jeg klarte ikke en barnemeny engang.. I tillegg måtte det meste komme opp igjen. Litt senere fikk jeg i meg litt Pizza Orginale, men det kom også i retur. Sååå! 3-4 dager uten nesten ingen mat, gjør ikke ting så mye lettere! Slappe dager, og ingen konsentrasjon. Yep, da var klagetiden over! :p 

Ellers har jo dagen vært kjempe fin! Kjøpt meg litt ny tilbehør, som; Smykker, armbånd, øredobber og hårbond/hårbøyle :-) Så det gjør dagen mye bedre! Ellers har jeg sett på "TED" med Jan, helt OK film, litt trist også :p Uhmmmm... Ikke så veldig mye mer interessant har skjedd i dag. :p 

I morgen stikker Jan på fjellet, så jeg vet ikke helt hva jeg skal finne på, men tar vell turen ut til mamma en tur og går meg en avslappende tur med Lilo. (Da blir hun nok veldig glad :-)) 

 

Håper dere har hatt og får en kjempe fin helg videre :D 

 

- Ida Kristine

Les mer i arkivet » Oktober 2016 » September 2015 » Februar 2015
Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)
legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.
gratisdesign av Tonjemt

hits