Fjerning av galleblæren 09. Januar 2013

Uff! Nå nærmer deg seg skikkelig til operasjonsdato. Gruer meg egentlig ikke så mye enda. Men regner med det kommer på vei opp til Voss!

Håper virkelig at fjerning av galleblæren løser mine problemer på; magesmerter, oppkast, ubehag av å stå lenge, feberanfall, frostanfall og ikke minst galleanfall!

Kryss fingrene for meg!

Klem

Romantisk kjærestetur i Spania 2012

Hei og god jul og godt nyttår!

Dette har vært en fantastisk fin og romantisk jul med kjæresten i 30+ grader. Jeg har da vært i Spania, Nærmer sagt; Altea :)
Jeg og Jan koste oss hele julen med god mat og drikke.

Julaften fyrte vi i peisen og spiste hjemmelaget spaggettii bolognes. Åpnet julegaver, og koste oss. (Fikk forresten "gull" GHD rettetang med Hårføner Av verdens beste kjæreste!!) bare så det er sagt :)

Slenger med litt bilder jeg!

Dritt immunforsvar

Hei!

Jeg er så f*ckings lei av å være syk nå. Bare ett host på meg, å jeg er sengeliggende 1 uke! Det siste året har jeg hatt halsbetennelse 4 ganger, forkjølet 3 ganger, influensa 2 ganger, omgansyken 4-5 ganger. SUUUPER LEI.
Men er jo litt min feil som ikke er så flink med å ta C-vitaminer. Men uansett, skulle ikke vært muuulig å være så mye syk på ett år. Jeg er vanligvis ikke syk, så dette er pga operasjonen, at immunforsvaret mitt er svekket. Kroppen tar nok ikke opp de vitaminene den skal, og jeg får ikke i meg nok næring. Men jeg må bare bli flinkere å ta C-vitaminer sammen med de andre vitaminene. (Har jo multivitamin, så er vel egentlig C-vitaminer i den?) Men i alle fall, trenger jeg 3 dobbel dose sikkert. Uff!

Men i allefall, influensaen har satt seg til ro i min kropp nå, kan ikke huske å vært i kontakt med noen som er syke, utenom Jan som merket det på kroppen hinn dagen, så i mitt hode er det han som har smittet meg :p men han er no ikke helt enig der!

Skal også til Oslo idag, så ser for meg sprengte ører på flyet. Håper så inderlig jeg får med meg nesespray gjennom sikkerhetskontrollen, hvis ikke tror jeg at jeg døøøør. Men de selger vel det kanskje på narvesen på andre siden av sikkerhetskontrollen? :p Nå ble det mye mas her :o

 

Ehm, Ca 5 dager til jeg skal til Spania, så får bare krysse det som kan krysses at vi blir friske til den tid. :)

 

Min kjære kjøpte forresten julegave til meg i går, og jeg er bare SÅÅÅÅ nyskjerrig!! Kan ikke huske å ha ønsket meg noe så stort :p Har liksm ønsket meg en GHD rettetang, men ser ikke ut til at det er det, siden denne er 3 dobbel så stor. Kan jo hende han har kjøpt GHD hårføner..... (Eller så er han så smart å ha pakket det inn i lure pakke, og at det faktisk er GHD rettetang?? jeg kan no hååpe..) Uansett hva det er, blir jeg jo glad :-) Jan har ikke sagt noe særlig over hva han ønsker seg, så jeg har no bare kjøpt det jeg følte for :p har kjøpt en ting jeg VET han har snakket om, som jeg håper han blir glad for :):)

 

Har dere funnet noen spennende gaver til nære og kjære?

 

God jul ifra meg i alle fall :-)

 

<3 I

Galleblære operasjon

Yes. Da blir det galleblære operasjon på meg i løpet av 2 mnd. Vet ikke om det er bra eller dårlig? Har fått litt henvendelser om at livet blir mye bedre etter en sånn operasjon men har og hørt at man kan bli dårligere etter en sånn operasjon. Så har litt blandede følelser for det hele. Ser også ut at de kan tilby meg en form for fjerning av overflødig hud. Men når jeg snakket med kirurgen mente han at jeg nesten ikke hadde noe. Men for meg er det veldig vanskelig å ha denne ekstra huden. Den gjør noe med selvtilliten. Jeg vil fjerne noe fra magen og lårene men armene kan jeg leve med. Får se hva som skjer :)

Men håper i allefall at denne operasjonen er til hjelp for meg - da jeg ikke får i meg nok mat å går bare nedover i vekt. Ernæringsfysiologen var litt bekymret for at jeg fortsatt går ned, da jeg har en BMI på 22, syntes hun at i forhold til mil høyde burde jeg ikke gå mer ned.
Fikk måle fettprosenten også som var på 26,6%. Normalt er under 33%, og over 21% så føler jeg fortsatt har litt fett og bli kvitt å heller få litt mer muskler :-)

Dagens oppdatering! Ha en fin dag :)

Mmmmmm

Dagens frokost kl 10.10 er hjemmelaget lapskaus. Kun med bulljongsmak, kålrot, gulrot, brokkoli,blomkål, vårløk, middagspølse og karbonadekjøttdeig :-) mmmm!

Kirurgisk vurdering

På fredag skal jeg forresten på kirurgisk vurdering - mulig jeg må fjerne galleblæren siden jeg ikke får i meg noe særlig av mat. Gått ned 2-3 kg forrige uke pga av det - og syntes det er litt mye.. Eller ? Får heller ikke i meg noe særlig med væske. Alt gjør meg veldig kvalm og får skikkelig hjertebank!

Konsekvensen av dette er at siden jeg verken får i meg mat eller drikke er jeg på besvimelses punktet flere ganger daglig. Jeg kan ikke stå oppreist i mer enn 10-15 min før jeg blir kvalm og uvell..

Men - dette er ikke pGA slankeoperasjon men pga for fort vektnedgang! Som da har resultert i gallestein. Hadde tatt operasjonen om igjen.. :-)

Dette lever jeg på om dagene...

Hei!

Jeg er så fortvilet - jeg klarer kanskje en halv sånn youghurt på 3 timer! Det er jo altfor lite? Brukte 3 timer på en halv en isted, og skal prøve meg på en ny en nå.. Får også gjerne kun i meg 3-4 skjeer med spagetti feks, 1/3 del av en liten tortillalefse. (ca 2-3 tygg), et lite pizzastykke, en halv skive, 1/3 del av en kyllingfileet og noen biter med grønnsaker. dette er på en GOD dag - har ikke vært i nærheten av så mye mat på flere uker... Har raast ned i alle fall 5 kg i løpet av de siste ukene, og jeg har vært stabil på vekten på 72-74 kg i 2-3 mnd! Så nå er jeg jo under 70 kg, og lengre ned vil jeg ikke! 

Det meste av maten kommer forresten i retur.. 

Jeg vuderer slankeoperasjon

Hei!

Mailboksen min er stappfull av ivrige personer som har lest artikkeln min i BA. Med masse spørsmål fra A-Å! Takk til dere som kommer med sånne fine og gode tilbakemeldinger! :-)

Men det spørsmålet som har kommet mest av er:

Jeg vurderer sterkt en slankeoperasjon - Kan du fortelle litt om hvordan du gikk frem og hva som skjedde helt frem til operasjonsdagen?
Tenkte å svare på det spørsmålet litt mer sånn i plenum!

Jeg og legen min har i alle år vært veldig bevisst på at jeg er overvektig og at vi må gjøre noe med det. Han har satt meg på flere typer slankepiller som har fungert i noen måneder, men siden man kun kan gå på de 1 år om gangen, fant vi ut at det ikke passet meg helt. For av en eller annen grunn gikk jeg bare opp i vekt. Det kan ha stor betydning at jeg har ett veldig, då mener jeg veldig dårlig stoffskifte + jeg har en veldig lav forbrenning. Jeg har i samråd med flere ernæringsfysiologer gått på forskjellige dietter - Lavkarbo, salatdiett, knekebrøddiett, høykarbo(falt ikke i smak), shakediett osv osv.. Har også tatt 2-3 kurs på Grete Roede for å lære meg mer om sunn mat! Men motivasjonen har vært der - men vekten ville ikke av meg i lengden. klarte å gå ned 20-25 kg på Grete Roede kurs, men de kom fort på igjen for å si det sånn. 2009/2010 fant jeg og legen ut at vi skulle søke på et overvektsenter, Hauglandsenteret oppe ved Førde. Fikk dessverre avslag - da jeg ikke var "stor" nok... Han konkluderte da med å sende en søknad til Voss sykehus, om henvisning til kirurgisk vurdering om fedmeoperasjon. Denne sendte vi inn i Februar/mars og allerede i August 2011 fikk jeg brev i posten om gruppesamling på Voss! mener det var 15 oktober jeg var der, og i november var jeg på alenetid med kirurgene, veide meg osv - og fikk brev i posten i slutten av november at jeg fikk operasjon 14 februar 2012. Jeg kunne starte på knekkebrød dietten å måtte ned 7 kg. Jeg gikk ned 9 kg på 3 uker, ringte inn å satt meg på venteliste, jeg var nummer 1 i køen. Jeg fikk ny time i slutten av Januar. 2 Januar fikk jeg en telefon ifra de, om at en hadde trukket seg - og om jeg ville komme opp samme dag, og få operasjon den 3 januar istdet. Litt små nervøs sa jeg at jeg måtte snakke med sjefen min og at jeg ville ringe opp igjen snart. Jeg fikk klarsignal av sjefen, og jeg ringte opp igjen og sa jeg kom! Jeg skaffet meg en sjåfør opp, (min snille liksom stefar) som alltid stiller opp når det trengs tok oppdraget på seg! Han kjørte meg opp å fulgte meg inn på avdelingen :-) Fikk alenerom. Ble sendt ned for å bli veid, og fikk klarsignal da jeg hadde gått ned 9 kg, og jeg måtte ned 7 kg! :-) Operasjonsdagen kom... og klokken 06.00 var kirurgen inne å hilste på meg. og litt utpå dagen fikk jeg beskjed om at operasjonen var avlyst pga noe som hadde skjedd den samme natten. Jeg følte at hele verden gikk i mot meg, og jeg braste ut i tårer! Men hun snille sykepleieren snakket med inntakskontoret, og gledlige nyheter fikk jeg - jeg fikk operasjon dagen etter istedet! Klarte ikke helt å bli helt tilfreds med den gleden - spørsmålet var jo nå; Ville det skje noe i natt også??

Operasjonsdagen kom - og jeg var førstemann ut! Husker ikke helt hva jeg fikk intravanøst - men tror det var antibiotika :p Klokken 07:50 ble jeg trillet nedover til operasjonsstuen, sengen stoppet litt ute i gangen, å måtte gå derfra. La meg ned på operasjonbordet, hilste på kirurgen og alle de andre som skulle være tilstede under operasjonen. Anestesilegen var veldig hyggelig! En litt eldre herremann :-) Jeg fikk narkose, og jeg sovnet fint inn.. Våknet opp på intensiven, med en ekstra sprøte i hånden, sånn pulsmåler på fingeren, og jeg følte meg ikke helt i form! Men var overraskende i god form. Snakket med sykepleier som fortalte at det var en vellykket operasjon og at jeg nå hadde minimage! :-) Fikk blomst fra mamma, men den fikk jeg ikke ha på intensiven så den tok de med opp på rommet. etter å falt litt ut og inn i søvn måtte jeg opp å gå. Det var ganske så ekkelt da jeg hadde ett kateter festet inni meg :p men måtte no bare gjøre det beste utav det. :-) Klarte å stå i noen minutter før jeg ble ganske så uvell å dårlig. la meg ned igjen, å så da det ekle drenet som hang ut av magen :p Men herregud, det gikk jo greit! :p

Litt utpå kvelden begynte hun damen vedsiden av meg å kaste opp, hørtes ut som hun hev veldig etter pusten og det gikk ikke bra. Hun gråt mye, og hørtes ikke ut som hun hadde det bra. Jeg ble ganske urolig da det hørtes ut som om hun også hadde tatt slankeoperasjon. Sykepleierene sendte meg opp på rommet siden jeg var veldig fin i formen, og så ikke noe gale med å ta meg med opp igjen. Sykepleierene kom innom til meg 1 gang hver time, noe som var veldig betryggende. Men litt irriterende å bli vekt hele tiden :p

Dagen etter operasjonen fikk jeg ikke spise eller drikke noenting. Tror jeg fikk litt drikke utpå dagen. Jeg måtte opp å gå flere ganger om dagen, og fikk kjæft om jeg ikke var oppe å gikk. Jeg slet heldigvis ikke mye med luftsmerter - men hadde litt i skuldrene :p Ernæringsfysiologen kom inn å snakket med meg, om hva jeg måtte spise og ikke spise osv - ga meg gode råd. Fysioterapeuten kom også inn, med 2 studenter husker jeg - jeg måtte da opp å gå å vise det at jeg kunne bevege meg! Og det klarte jeg fint :-) Dagen gikk no i å gå og gå, og sove. Utskrivningsdagen kom, Fredag 07.01.12. Jeg måtte drikke så og så mye for å bli skrevet ut. Måtte også ned på røntgen å drikke kontrastvæske, for å sjekke at det ikke lakk fra magesekken - noe det da ikke gjorde :) jeg ble skrevet ut, og snille reserveste pappa, hentet meg! :-)

Månedene etter operasjonen var tøff - men det kan jeg heller lage ett innlegg på senere om det er noen som ønsker det ?:)

Les mer i arkivet » Januar 2015 » September 2014 » August 2014
Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)
legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.
gratisdesign av Tonjemt

hits