Hvor er matlysten?

Hei og hå!

Ja begynner å bli litt fortvilet nå.. får liksom ikke i meg nok mat. I løpet av denne dagen har jeg fått i meg 1 skive og et t lite rundstykke er liksom helt greit, men det har på en måte vært påtvunget å få det ned. Sitter med en konstant kvalme i halsen, noe som er veldig ubehagelig! What to do?

De to siste ukene har det vært stor mangel på matlyst, får ikke i meg nok med middag heller. I går lagde jeg og min kjære kyllingwook med nudler, og jeg forsynte meg på en frokosttallerken, men.. det så liksom ikke ut som jeg hadde rørt maten da jeg var stappmett!

Jeg er veldig slapp og trøtt hele tiden, kan ikke reise meg opp uten at jeg blir ekstremt svimmel. Kan matlysten ha forsvunnet pga gallesteinen, mon tro?

Håper det er noen andre her som har opplevd det samme, og som kan betrygge meg med at det blir bedre! Nå nærmer det seg 1 års kontroll, så kan jo snakke med ernæringsfysiolgen da :-)

Ha en fin fin dag!

Livet er så fint!

God morgen!

Jeg er jo reserve mamma denne uken, noe jeg stor trives med! Lillebror er jo bare verdens skjønneste, større sjarm og personlighet skal det letes lenge etter :-) Flinke kjæresten min har vært verdens beste denne uken også, hjulpet meg masse om morningen og kvelden- Laget middag og gitt mat til lillebror. Han er jo bare super flink med barn! Noe som varmer hjertet mitt stort :-)

Nå til helgen skal jeg på julebord med jobben til min kjære, noe jeg ser veldig frem til! Å treffe kollegaene hans, + vi var jo på hyttetur med han ene kollegaen hans og kjæresten hans - de kommer også på julebordet! Så da kan hvertfall jeg og hun gå sammen, og er man 2 er det lettere å strekke seg bort til andre å si heii :-)

Nå er det under 4 uker, nærmere 3 uker til jeg og Jan reiser til Spania for å feire julen sammen, alene. Noe jeg virkelig ser frem til. :-) Målet mitt nå er å gå ned de siste kiloene før spania! :-) Klarer jeg det mon tro? Har vært litt plaget med halsbetennelse og bihulebetennelse den siste tiden, så matlysten har ikke vært helt på topp - så er redd for at nå siden matlysten er tilbake at jeg da legger på meg :/

Men satser på at god mosjon og ett sundt kosthold holder kiloene vekke :-)

Vil igjen takke alle sammen som har sendt meg e-post og fortalt sin historie - og alle de fine tilbakemeldingene om at siden jeg gikk i media med det at jeg er slankeoperert  - at jeg da har motivert andre mennesker til å klare å gå ned i vekt! Eller faktisk ta opp med fastlegen at NÅ er det på tide å gjøre en endring her. Setter virkelig stor pris på det!

Nå er det å få unna denne arbeidsdagen, slik at jeg kan hente lillebror i barnehagen å reise hjem å kose oss med middag! :-) Gleder meg allerede!! :D

 

Ha en strålende fin dag, alle sammen : ) Vi høres!

26.11.2012

Hei alle sammen!

Lite blogging fortiden - er reserve mamma for min lillebror denne uken. Så jeg og min kjære får kjørt oss hardt... Skal si det ikke er bare bare og passe en 1,5 åring! :p merker GODT at energien ikke er helt på topp - gikk å la meg klokken 20.00 i går, etter å ha vært oppe siden ca halv 8, med både lilletass (1,5 år) og store tass på 4 år. Han ble hentet i 12 tiden, så ble det kun lilletass, meg, min kjære og Rakel. Rakel kjørte jeg til bussen i 13.00 tiden, og min kjære var hjemme å passet lilletass i mens. :-) Når jeg kom tilbake, satt min kjære i sofaen med lilletass vedsiden, de var så skjønne der de satt!

Jan(min kjære), lekte og sto i med Thian (lilletass) så og si i hele går! :-) Det var så gøy å se at Jan går så godt overens med unger, og fatisk tar initiativ til å leke med han! :-) Varmer mitt store hjerte!

Vi var også på trilletur, Jeg, Jan, Thian og Lilo(hunden), en god trilletime var veldig deilig :-) Når vi kom hjem igjen, var det å mate Thian og gjøre han klar for sengen - så når han var lagt lagde Jan middag til oss. Kyllingfileet og grønnsaker, og som dessert en pitteliten snickers sjokolade! Det fortjente vi begge to :):) hehe

Matlysten er heldigvis tilbake, og jeg får i meg mye mer mat enn hva jeg gjorde forrige uke - så blir spennende å se på vekten om jeg har gått opp eller ned! :-)

Dagen idag går i jobb, skal hente Thian i barnehagen senere, og min kjære hjemme - før vi tar en liten tur på senteret for å bytte noe greier. :-)

Så har nok denne dagen også gått! :D

VI høres snart :)

En smule redusert - Kan man vell si...

Hei!

I går planlagte jeg instituttets dag, altså HMS-dag! og i den andledning opp under omorganisering av instituttetene skulle det også være en 3 retters middag - som skulle erstatte julebord.

Det var en hektisk dag - mange upåmeldte dukket opp osv osv! Men flinke meg klarte å fikse mer mat til tross den korte varselen til kjøkkenet :-) Alkoholen ble sjenket i glasset - og stemningen snudde brutalt! :D

Etter middagen gikk vi "unge" ut på bar, på Henrik - het den. Tror det var en sånn Ølbar! Ølen var god, og det var kjempe masse folk der. :-) Jeg måtte gå litt tidligere pga en litt overivrig mann som ikke helt skjønte at han gikk litt over grensen!

Når jeg våknet i dag kl 06.00, var jeg dau trøtt... sov til ca halv 8 igjen, også kjørte mamma meg på jobb. Men må si at jeg er en smuuule redusert idag :p

 

Vi høres!

Picture time :-)

Vet ikke hva jeg skal blogge om - så hiver inn noen bilder fra idag :-) 22.11.12

For eller i mot slankeoperasjon?

Hei!

Tenkte å høre litt med dere hva dere tenker om slankeopersjon? Syntes dere det er greit at overvektige velger den veien? Eller ser dere fleste på det som "den lette veiene"?


Til dere som vurderer slankeoperasjon: Hvilken problemstilling har dere til valget?

Kom gjerne med innspill! :-)

 

2010/2011?                                                       Mai/Juni 2012

Vi høres!

Lykkerus!Hei alle sammen!

Dagen i går var bare helt spesiell for meg - Alle fine tilbakemeldinger om hvor tøff jeg var som turte å stille opp med ett ansikt har vært fantastisk! :-) Det har virkelig gitt meg motivasjon til å fortsette med det jeg gjør.

Var veldig redd for at det ville komme negative tilbakemeldinger osv, men kan med hånd på hjerte si at jeg ikke har fått en eneste negativ tilbakemelding! Det viser bare at folk begynner å forstå det at slankeoperasjon ikke er den lette utvei. :-)

Jeg har fått ekstremt mange mail, om personer som sitter å åpner seg for meg - og forteller sin historie. Både triste og glade historier. Det er så fantastisk gøy å høre!
Håper virkelig at slankeoperasjon blir ett mer åpent tema, og at personer som tar en slik operasjon ikke behøver å være redd får å si det høyt. Jeg var 20 år da jeg ble operert og, 19 år da jeg søkte henvisning til kirurg. Liksom.. Det var ikke noe kult å si det til venner at "heyy, jeg skal slankeopereres" - men nå, 21 år, tørr jeg å stå for den endringen jeg bestemte meg for! Jeg viser svakheten min. Men siden alle dere som har gitt så god tilbakemelding, føler jeg meg ikke svak lengre! Men sterk! :-) TAKK TIL ALLE SAMMEN!

Men nå er det på tide å jobbe litt :-) Holder på å arrangere ett stort arrangement med lunsj, konferanse og middag! Så vi snakkes :-)

Husk dere kan sende en e-post til: idaeikenes91@yahoo.no

Vi høres :)

Tusen takk for alle gode tilbakemeldinger og støtte!

Dagen idag har vært veldig spennende for meg - ikke bare fordi jeg visste jeg kom i avisen. Men har vært sykt spent på reaskjoner og tilbakemeldinger da jeg ikke har vært så særlig åpen om operasjonen i offentligheten.

Men nå kan jeg lene meg godt tilbake - for herre så mange mail og fine tilbakemeldinger jeg har fått av både kjente og ukjente. Spørsmål om hvordan jeg lever nå etter en slik operasjon har vært enorm!
Har fått både triste og fine historier om personer som har fått avslag på operasjon og andre som venter på operasjon og noen som vurderer operasjon!

Alle som har tatt kontakt er fantastiske mennesker - dere gjør dagen så mye bedre!

 

Tusen takk! :)

Ønsker du å ta kontakt?

Hvis du har lest dagens BA, og ønsker mer informasjon eller har spørsmål, send meg gjerne en e-post på idaeikenes91@yahoo.no : )

 

Håper vi høres!

Her er WEB utgaven i BA :-)

Ida i Bergens Avisen!

Jeg ble intervjuet på mandag- angående slankeoperasjonen. Venter på web saken, legger det inn når den kommer ut ;-)

Gallestein

Hei!
Var på ultralyd i dag, og som jeg trodde fant de gallestein...masse! Men jeg må trolig fjerne galleblæren siden jeg er så plaget med det. I tillegg må jeg holde meg unna stekt mat, sterk mat og fet mat. Det sistnevnte holder jeg meg som regel unna :-) så den blir ikke noe problem. Men stekt mat og sterk mat der kommer jeg til å slite.... Hva skal jeg liksom spise om jeg ikke kan røre det?! Jeg er også følsom på diverse hvete produkter, melke produkter osv... Ser ut til at jeg må leve på kokt egg og knekkebrød fremover :p kjekt!

Det var dagens oppdatering :)

Ha en fin kveld videre!

Lavkarbo + 10kg ned

Hei og hå

Jeg har i helgen bestemt meg at NO skal jeg ned de siste 10 kg. Mange tenker sikkert at "hvorfor skal hun det.." Hvertfall det jeg hører masse. Jeg  veier idag 72 kg, men er ikke fornøyd i det hele tatt. Målet er 60 - 62 kg, og man må også tenke fremover, for er man ikke bevisst på hva man spiser går man plutselig opp i vekt. Etter ca 1 år etter operasjonen, går man opp 10 kg. Det har med å gjøre at man går ned 10 kg mer enn forventet. (Sånn ca..) Derfor, er det viktig at jeg tar grep nå, og kommer meg ned på 60 kg! Jeg er jo veldig høy (177) så mange himler nok med øynene når jeg sier jeg vil ned 10 kg til. Men sånn er det bare. Er man ikke vell med kroppen, burde man få lov til å ta sine egne valg, og ikke hører på folk som sier "du ser bra ut nå" , "du kan ikke gå ned mer nå". Selvfølgelig må man gå ned, helt til man faktisk er fornøyd og har selvtilitt og en god selvfølelse over seg selv og kroppen man går rundt med.

Jeg er langt ifra fornøyd. Jeg hater kroppen min. jeg føler at jeg fremdeles er tjukk, og føler jeg ser tjukk ut i klær og uten klær. 1000 mennesker kunne sagt "du ser ikke tykk ut, du er ikke tykk" men jeg hadde ikke trodd dem. Ser man det ikke selv, er det ingen vits at andre prøver å overbevise deg. Noen dager føler jeg meg slank og fin. Men det er ikke ofte.

Selvbilde og selvfølelse er veldig viktig for å være lykkelig. Jeg legger ikke skjul på at jeg ser meg ofte i speilet og ser etter feil. Jeg finner alltid noe å klage på. Men det er kanskje meg som er litt kritisk til meg selv, og forventer mer av meg.

Jeg har jo verdens skjønneste kjæreste, som sier at jeg er pen, deilig, fin osv.. uansett om jeg ser ut som et takras! :-) <3 Kjærlighet!

Men hvertfall... poenget mitt falt litt ut :p Jeg skal begynne på lavkarbo i dag, eller jeg har begynt. Så nå skal jeg ikke spise mer en 30 karbohydrater i løpet av en dag. Det blir tungt og det blir vanskelig. men så lenge jeg kommer inn i en rytme å får i meg riktig type fett tror jeg dette skal gå veldig bra. Kjæresten min skal også begynne, og da blir det mye lettere. Da kan vi pushe hverandre sammen og støtte hverandre :) Det blir sykt hardt og legge fra seg chipsposen!
Men vi har bestemt oss for at 1 dag i helgen (fre-sønd) kan vi spise det vi vil. altså.. i passlig mengde. en bedre middag, litt snop og kanskje en liten skål med chips :) For meg er det viktig å ikke være super streng med seg selv, men at man får lov til å unne seg noe godt av og til. hvis ikke blir savnet etter noe godt alt for stort, og det er lettere for å sprekke da.

Har hørt at om man går lenge på lavkarbo kan du gå inn i en gestose? Det skal vertfall ikke jeg! Da er det sånn at man lever på nesten ingen karbohydrater og man utfordrer virkelig kroppen.. Nei, jeg holder meg til det som er sunt :p

Men siden jeg aldri har gått på lavkarbo før- blir jeg veldig glad om noen vil dele deilige lavkarbooppskrifter på middag, knekkebrød, tacolefser, mellommåltid og snacks!


På forhånd tusen takk :)

Ut og inn av legevakten

Hei og hå!

De 2 siste ukene har ikke vært så bra. Har nemlig vært inn og ut av legevakten, og hos fastlegen. Har noen forferdelige anfall i magen, som kommer hele tiden. Har fått skrevet ut smertestillende, Somac og Nexium, men ingenting hjelper. Det lindrer til en viss grad, men smertene overvinner. Var senest på legevakten i går kveld. Da fikk jeg en sprøyta ala 75 mg av Voltaren og ibux. Den tok smertene i en størregrad, men lammet rumpen min ekstremt :p Men idag er smertene tilbake, og tilbake hos legen.. Tok noen prøver, men får bare tilbake at det er litt for høyt nivå i gallen. Men ikke noe som indikerer på noe alvorlig. Men føler at fastlegen, legene på legevakten ikke ser alt. Det er noe som ikke stemmer.

Jeg er så heldig som jobber så tett med leger og fysiologer. Så har snakket med en ernæringfysiolog, og da fikk jeg vite noe jeg ikke visste. at 2 av 3 personer etter en slankeoperasjon får galleproblemer. Litt sykt, at over 8 mnd er gått, og jeg ikke har fått hørt dette - verken på infomøte i forkant av operasjonen og på sykehuset. Eller generelt av ernæringsfysiologen på Voss.

Men hvertfall.. jeg har ringt rundt på alle mulige radiologiskeavdelinger på Haukeland, uten hell. Fikk kontakt med legen min igjen, og fikk nummer dit han har henvendt meg for ultralyd av abodmen. Snakket med en hyggelig dame der, men desverre hadde de ikke fått hastemeldingen ifra legen min (noe som legen min sier han har sendt..) står på en prioritert venteliste, men det føler ikke jeg er godt nok ettersom at jeg nå har hatt anfall 7 ganger på 2 uker. Legen på legevakten sa så pent "vi legger vanligvis inn personer som har mer enn 3 anfall i året inn for gastroskopi" Ok tenkte jeg, jeg har jo hatt 7 på 2 uker, hvorfor legges ikke jeg inn? For de som lurer på hva en gastroskopi er, så er det en liten slange de fører inn i munnen og nedover i systemet med ett lite kamera festet på tuppen. (ikke akkurat det jeg gleder meg til..)

Men er jo ikke så mye jeg kan gjøre med smertene, når legene ikke tar meg alvorlig. Så ender vell opp på legevakten igjen i helgen, så får vi håpe at jeg da blir sendt på ultralyd og en eventuell gastroskopi.

 

Dagens oppdatering!

 

Ha en fin helg - jeg trosser smertene og reiser på Hemsedal med min kjære senere :-) Satser på at alt blir OK!

Untill next time,
xox

Bitches

Hei og hå alle sammen :-) 

Jeg er verdens værste blogger! Men har vært en hektisk periode den siste tiden. Vært sykemeldt, inn og ut av legevakten.. og ingen finner ut hva som er gale. Annet enn at det er noe problemer med gallen, overproduksjon av magesyre i magesekken osv! 
Symptomene jeg har passer til magesår, men siden medisin for syredempende fungerer, er det litt mindre sjanse for at det er det. Skal tilbake om to uker, og da skal jeg bli vurdert til gastroskopi, om jeg da skal bli lagt inn. Gastroskopi er en liten slange med kamera som de fører ned gjennom halsen og ned i systemet. Jeg har svært lite lyst å ta den sjekken, så satser på at alt er OK!

Skjer også mye gøy fremover! Neste helg pakker jeg baggen og reiser til hemsedal på firmahytten til de firmaet kjæresten min jobber i. En kollega av han og damen skal og være med :-) masse kos, alkohol og biff skal bli digg! :-) Gleder meg!

Pappa kommer på besøk helgen etter, noe jeg gleder meg masse til! :-)

uken etter der igjen, skal jeg være barnevakt for minsten, siden mamma skal til spania med min bror og kjæresten til min bror, de skal ned å besøke mormor! Og påfølgende helg igjen, er det julebord med jobben til kjæresten! gleder meg :-)

Så har Ramona bursdag 15 des, og håper det blir fest! Er jo dumt at jeg er vekke når hun har bursdag, (stikker ned en snartur til pappa og familien i oslo) men feires det skal hun! :-)

Så er vi kommet til 19 desember, og da reiser jeg og Jan til spania! ååh... dette blir 2 fantastiske måneder med mye gøy! :-) Håper bare formen holder seg, og jeg slipper å bli lagt inn.

 

Vi preikast :-) 

Les mer i arkivet » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014
Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)
legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.
gratisdesign av Tonjemt

hits