Jeg vil lese din blogg! :-)

Hei dere! :D 

Jeg er litt tom for ting å blogge om, så kanskje dere har noen #bloggtips ? :-) Jeg er alene i helgen, min kjære er på firmatur, å koser seg! :D Jeg skal hjelpe mamma idag med å lage klart til bursdagsfeiring for min lillebror Lukas, som fylte 5 år igår! Helledussen, som tiden flyr. 

Akkurat idag har jeg ikke gjort så mye fornuftig, sett litt på lekser og merker at jeg blir helt gaaal.. er så mye å forholde seg til. Den lille hjernen min har ikke plass til så mye på engang, så glemmer fort. Merker det er vanskelig å være tilbake på skolen, siden jeg ikke helt klarer å konsentrere meg. (sliter med konsentrasjonsvansker) Men jeg er virkelig motivert, å nå skal jeg klare dette!! 

 

Fant akkurat ut at jeg har ett skikkelig gøy bilde program på Macén min, så dette var jo kjekt! :p Lilo likte det ikke så fult så godt.... #Hund Ha en fin dag! :-) 

Fortell meg gjerne om dagen din og gjerne legg igjen bloggadressen din, så tar jeg meg en titt :)

Tilbakeblikk...

...Driver å ser igjennom gamle bilder, og der finner jeg mye rart! Er bare så rart at de to under her er samme person, bare i to forsjellige forpakninger. Uvirkelig! Jeg trenger det å se på bilder fra meg før, og bilder av meg nå, for jo mer jeg ser, jo mer innser jeg at jeg faktisk har gått ned 65 kg. Rart med det, at når man først har vært tjukk, vet man egentlig ikke når man er tynn. Det blir liksom aldri bra nok, for min del. 
Jeg får en del spørsmål "er du lykkeligere nå etter en #Slankeoperasjon enn før?" Det tenkte jeg å svare på i ett nytt innlegg, om det faller i smak? :-) Stay tuuuuned <3

11 days left!!!

Ååå!! Nå er det jammen ikke lenge til opereasjonen. 11 hele dager! Baaah. Vil egentlig bare få den unna gjort. :p Har ikke begynt å grue meg enda, men kjenner jeg meg rett kommer ikke skrekken før jeg ligger med masken over munnen å skal "sovne". Da begynner det å gå opp for meg. Spesielt når jeg kommenterer hvor kjekk feks sykepleieren er, eller anestesilegen. VÆRSTEfall kommer jeg til å røpe meg ovenfor kirurgen, hvor kjekke han er. hahah! 

Ellers, jeg sendte inn skriftlig klage til Voss Sykehus for noen uker siden å fikk brev i posten idag om at jeg måtte komme inn slik at kirurgen kunne ta noen nye bilder av magen min, for å opprette en sak for Norsk pasientskadeforbund. Vet ikke hvorfor... men de har vell en plan. Voss Sykehus operer egentlig ikke bukplastikk. Kun mini i fåtall tilfeller. Så kanskje de legger seg flate, slik at ett annet sykehus/privatklinikk kan fikse på "feilen". Skal i alle fall til Voss på torsdag!

Idag var jeg ute å kjøpte inn en kompresjons treningsthigts som jeg kan bruke etter lårplastikken. Siden jeg må gå med kompresjonsplagg i 6 uker eller noe, kan det være greit å ha en ekstra slik at jeg kan vaske den jeg tenker å gå med mest :-) Så da ble det en 2XU thigts. Må bare si, at den er syk behageelig. Litt greit å kunne kjøpe en ting som kan brukes til trening også. Men den er nå ment for etter lårplastikken, å når jeg begynner å trene igjen :-) #Trening 


Anbefaler virkelig denne :-)) 

 

Hva gjør dere i kveld da? Noe spennende?:) 

RISE AND SHINE, EVERYONE

Hei dere. 

Jeg har vell vært våken siden kvart på 7. Vi er barnevakt for min tøffe fetter Noah. Mens mams and paps er på konsert. Noah har virkelig vært snill både i går og idag. Han la seg kjempe fint, og uten trøbbel. Han er 3 år, og er kjempe flink på potten sin. Gjett om jeg vil ha en unge som Noah! :) 

Anyway, nå ligger jeg langflat på sofaen, Noah sitter i enden å følger med på film på TV. Jan gikk på do. :P Frokosten er inntatt, og det er bare en koslig morgen. Jeg har også sett litt på norskfaget på nett, å satt meg litt inn i det, matten skal jeg begynne med nå! :-) 

Ellers, så senere i dag ville min kjære ta meg med ut å spise <3 Så det blir vell en tur på TGIF senere idag! Wooho. Gleder meg, å jeg vet allerede hva jeg skal bestille. Fajitas med kylling! mmmm

Ville bare titte innom å gi dere en liten oppdatering! :-) 


Gode bestefar <3Have a nice day, fortell meg gjerne hva du skal idag/helgen? 

 

<3

New in !!

Hei dere :D 

 

Jeg har leitet meg ihjel etter en skikkelig god highwaist bukse - har så og si alle de med glidelås bak på stumpen, men har gått litt lei de. Så, var jeg bare innom BikBok idag, å dævven var det ikke det første jeg så :D Yes! Den er super deilig å ha på, så MÅTTE bare ha den. I tilleg hadde de "kjøp en bukse, få ett plagg opp til 199 kr på kjøpet" fant derfor en grå baggy genser. Super comfy! :) 

Fant også en super kul lue, jeg hater egentlig luer - men tenkte at det måtte prøves det ogsåå... haha! Ja, luggen min ser helt jævlig ut. Super missfornøyd. Men, det vokser ut igjen! 

 Hva syntes dere ??:)

 

hatt en fin dag?:)

Dagen idag - suprise

Hei godt folk :D

Idag har vært en kjekk dag! Travel dag på jobb, noe som er veldig gøy. :-) på mandag begynner jeg på skole! *grueseg* håper det blir bra! :D

På onsdag beste jeg og kjæresten min at han skulle reise til kjentfolk i Lavik, Sogn og fjordane - så skulle jeg reise å overraske mamma og de hos besten, på hestenesøyra, Sogn og fjordane. Jeg fikk meg en ca 4 timers tur, mens min kjære slapp unna med litt over 1 time :p

Lilo la seg fint i "reise sengen", hun har på seg bilbelte for hund og overraskende nok lå hun rolig hele turen! Ikke noe masing på henne.

På fergen måtte hun jo få litt kos. :-) er hun ikke søt?

Når vi kom over, satt jeg av min kjære der han skulle sove, å satte kursen mot hestenesøyra!

Når vi kom frem, parkerte jeg bilen å sto utenfor huset å tenke litt på hvordan jeg skulle overraske de. Hadde mange tanker i hodet. Som å stå litt utenfor på kaien med hette på, også bare løpe avsted. Eller titte opp gjennom vinduet. Eller bare gå inn å sette meg i stuen å ikke si noenting. Døren var selvfølgelig låst.. Så da banket jeg igang på ruten. Yey, alle ble kjempe glad å jeg fikk den varme velkomsten av mamma, Lukas, Thian, tante, Amalie, Hannah, nathalie og besten! Klem og "ida, ida, ida, liloooo" så glemte de meg, å lilo fikk oppmerksomheten. Men men - kjekt var det! :D

Ble også en aldri så liten løpetur på meg når jeg kom frem også! Lilo fikk løpe fritt, så hun ville jo selvfølgelig løpe over alt - og ikke der jeg ville. Så ble en kort løpetur. Men bedre enn ingenting :)

Elsker den nye løpethigtsen fra Nike som pappa har kjøpt i Spania+ trenings singlet som jeg fikk i bursdagsgave fra den beste Mona og Carl! Takk igjen!!:)

Nå sier denne jenten God natt :-) har en litt stresser hund, så får se hvor god denne natten blir...

Slik er livet etter fjerning av galleblæren

God formiddag til dere <3

Tenkte å oppdatere dere litt på hvordan det står til med meg etter å ha fjernet galleblæren. Nå er det ca 7 mnd siden jeg fjernet den, og sannheten er den at jeg tenker ikke over at jeg ikke har den lengre. Jeg lever 99% normalt, å merker lite til at jeg ikke har galleblæren.

Det eneste er at jeg kan reagere litt om jeg får i meg for mye fet mat. Feks, skal jeg helst holde meg unna frityrtstekt mat, som pommesfrites og sånn, å det er jo veldig enkelt. Det hender en gang i blant at jeg er ute å spiser med mamma og de, å da tar vi som regel turen på Mc. Donalds, da bestiller jeg meg en barnemeny, å klarer hamburgeren, også spiser jeg noen pommesfrites også vedsiden av. Merker jeg blir litt små uvell, men det går fort over.

Jeg kan feks ikke spise en hel pommes frites, da blir jeg skikkelig dårlig. Holder meg også unna kake, for jeg reagerer litt på det også - samme med sjokolade. Men det jeg reagerer på er ting jeg som regel ikke spiser. Men er greit å vite at man kan spise pitte litt, å få smaken av det - så du slipper å sitte å sleve i feks bursdager, konfimasjoner, bryllup osv osv. Men så lenge jeg får smakt, er jeg fornøyd! :)

Så, ja! Livet er ikke under noen stor forandring pga fjerning av galleblæren, å det er jeg veldig glad for. Vet om enkelte som ikke tåler noenting etter å ha fjernet galleblæren, å det må være sinnsykt kjedelig! men også noe man etterhvert blir vant med. :-)

Det er egentlig ganske rart, at jeg har fjernet noe som skal brukes for å få kroppen til å fungere opptimalt - men samtidig merker jeg ikke noe til at den er vekke. Legen sier at kroppen min fungerer 80%, men jeg skjønner ikke hvor de 20% er! For det er ingen forskjell fra før eller etter operasjonen. Bortsett fra de fatale smertene.

Har fortsatt litt anfall innimellom, men de kommer i perioder. Nå har jeg faktisk hatt en del anfall den siste tiden, å de har vært sterkere enn normalt, noe som hemmer meg på flere måter. mister jo all konsentrasjon når smertene inntreffer. Men takk gud for at det ikke er samme smerter som jeg hadde før operasjonen, for de var så jævlig at jeg får vondt bare jeg tenker på det.

Noen andre som har fjernet galleblæren og har det på samme måte?

Oppfordring til dere som har gått ned mange kilo på kort tid, vær obs på at du kan få gallestein og galleanfall! 2/3 av slankeopererte får gallestein, men ikke like mange blir plaget med det.


Fine liloen min <3

Håper dere får en fin dag, også skal jeg prøve å blogge litt senere. Noen tips til hva jeg kan blogge om?

Se hva jeg fant!

haha, ser litt gjennom gamle bilder, og jammen dukket det ikke opp før bilde også! Får helt frysninger om at det var meg engang, jeg kan aldri huske at jeg har følt meg såå stor før. Men, jeg må faktisk bare innse det, at jeg var veldig, veldig stor før! Bah. Hva syntes dere? Stor forandring?

Blogges :-)

Livet smiler til meg!

Det å være igang med treningen igjen, gjør humøret og selvtilitten så mye bedre! bare etter 3 dagers trening, føles både kropp og sinn så mye bedre! Jeg har gitt meg selv en oppgave, å ikke si noe stygt om kroppen min, men heller se etter noe fint. Si det høyt, helt til jeg er enig med meg selv. Jeg kan ikke garantere at det hjelper på sikt, men akkurat nå føles ting bedre. 

Neste uke er det skolestart, å det gleder jeg meg kjempe masse til. Fra 19 august er det to skole dager + en lese dag. Jeg vil fortsette som 40% kontorlærling i 1 år til, pga alle sykemeldingene mine fikk jeg forlengelse. Noe som forsåvidt er veldig bra. Da får jeg litt variasjon i hverdagen + jeg skal få delansvar for de to nye lærlingene som begynner. (Ja, de må ha to for å erstatte meg. hhihihihihi) 

Jeg jobber også litt på Farmors Hus når det trengs, å det er bare verdens kosligste butikk for de som er interessert i interiør. De selger også klær, noe som passer meg fint da jeg liker å jobbe med klær å hjelpe andre å finne noe fint som passe sammen. Jeg stortrives på Farmors Hus, da kundene er skikkelig koslig <3 

Så ja, ting begynner å falle på plass nå - gleder meg til få litt rutine på saker og ting. 

Neste som står på check-listen min nå er lårplastikk! Gleder meg så innmari til å få fjernet det overflødige jeg har på lårene. ahh. Dere aner ikke hvor godt det skal bli. 

Liten oppdatering fra meg. Håper dere har det fint!

 

Hva gjør dere på ikveld? Noen andre som begynner på Sonans Privatgymnas Bergen neste uke? 

Blogges

 

# dag 2

Hei dere :-) har dere det fint? Vil du at jeg skal lese din blogg?

I allefall... Idag var det dag 2 på trening - har ikke trent på flere måneder pga siste operasjon. Så godt å være tilbake å kjenne gangsperren i kroppen.

Jeg har også vært så heldig å få nytt treningstøy av pappa!

Var så deilig å endelig få seg en trenings BH! :D også fargen var jo bare knallkul. Alt er Nike, stor fornøyd da Nike er favoritten! :D

Nye løpesko fikk jeg også :) føler meg virkelig heldig som har fått så mye nytt! Sko, treningsbh, kort løpe thights, lang løpethigts, treningssokker og trenings t-skjorte. I himmelen! :D

Var også så heldig å få nytt ID pudder og Calvin Klein sett: parfyme, body lotion og dusjsåpe fra min kjære søte kjæreste! Heldiggrisen meg :):)

Håper dere får en skikkelig fin kveld - tenkte meg ut å jogge meg voffsen senere også. Trening på G! :D

Jeg sliter psykisk med selvbildet + oppdatering vekt

Hei dere!

Nå er det vell 1 år og 7 mnd siden jeg la meg under kniven for første gang. 1 år og 7 måneder siden jeg bestemte meg for at nok er nok, jeg vil bli sunn. Men det har ikke kommet gratis. Blod, svette og tårer. Som dere sikkert vet var start vekten min 126,7 kg.Nå, 1 år og 7 måneder senere veier jeg 63. Kommer helt annpå hvor mye jeg har drukket, trent, spist osv osv. Går veldig frem og tilbake mellom 62-64 kg. Ligger mest på 63. Målet mitt er å komme ned på 60, og trene vekter, og "legge" på meg muskler så jeg veier rundt 65 kg. Ser for meg at det er ett sunt tall, og noe jeg kan føle meg fornøyd med. :-)

Dvs at jeg har gått ned ca 65 kg! Jeg har halvert meg. :-)

Idag er jeg mye sunnere, og tenker goodt over på hva jeg putter i munnen. Vell og merke har sommerferien vært en "spis hva du vil" ferie. Men idag, er det slutt. Skal begynne å trene igjen idag, å komme inn i nye rutiner. Jeg vil ikke påstå at jeg er på topp, da jeg er veldig sliten, lite energi, slapp, trøtt, svimmel, blodtrykksfall osv hele tiden. Uansett om jeg sover lite, passe, for mye er jeg trøtt og sliten hele dagen.

Jeg finner mye glede og energi i hunden min Lilo. Hun er som en ekstra støttespiller for meg, å hjelper meg faktisk under dager som er litt vanskeligere enn andre. Hun kjenner meg på en måte ingen andre gjør. Når jeg er trist og lei, kommer hun snikende innpå å legger seg helt inntil meg, og dulter borti meg med hodet. Da vil hun ha kos.

Min bestevenn, kjæreste og samboer - Vet ikke hvor jeg hadde vært uten denne karen her. Han støtter meg 110% og er der for meg hele tiden. (bortsett fra om natten...) Han hjelper meg til å prøve å forstå at jeg er god nok som jeg er, og at jeg ikke trenger å forandre på noe som helst. Han elsker meg for den jeg er, og ikke den personen jeg ønsker å være.

Jeg sliter psykisk med selvbildet - Det er vanskelig å være en person man egentlig ikke er. Jeg ønsker å oppnå den perfekte meg, noe som er umullig - da den personen ikke fins. Jeg klarer ikke å se meg selv i speilet å si noe fint om kroppen min. Jeg hater kroppen min. Det er vanskelig å få høre "å du er så fin, tynn, nydelig, vakker, osv osv" når du selv ikke ser noe av det. I mitt hodet er jeg langt i fra tynn.

Lykkelig - Jeg er lykkelig på mange måter. Jeg trives mer med meg selv. Men det er fortsatt vanskelig i sosiale situasjoner. Jeg liker meg best hjemme. Jeg har det mye bedre nå - og det er lettere å være meg. Hadde det ikke vært for familie, venner, kollegaer og kjæreste hadde jeg nok vært langt nede. Men jeg ser lyset i tunnellen, og det er bare en vei opp. Jeg er snart på toppen! :-)


 

Jeg avslutter med å takke dere alle sammen for gode ord, støtte og oppmuntring. Dere har hjulpet meg godt på vei - Tusen takk.Vi blogges :-)

Farmors Hus

Hei søte, snille, fantastiske lesere! Jeg er jo verdens dårligste blogger - så er så koselig å se at det er folk som titter innom.

Anyway, idag jobber jeg på Farmors Hus, verdens kosligste butikk med masse fint interiør og klær :-) stor trives her!

Før ferien min byttet jeg om på noen av utstillingsdukkene og når jeg kom på jobb idag var klærne fortsatt på! Det var gøy. Da er det på tide at jeg bytter på de idag også :)

Her er den ene! (Tar så lang tid å laste opp så orker ikke å laste opp det andre:p)

Så om noen er i nærheten er det bare til å stikke innom! :D jeg er her til 18!

Hva gjør dere idag? Har dere noen planer? :)

Blogges

Hvordan det oppleves å gå ut å spise på resturant som slankeoperert

Tenkte å skrive litt om hvordan det oppleves å sitte på en resturant se på menyen, og vite at dette klarer jeg ikke å spise - vi blar til barnemenyen. Hamburger og pommesfrites, grillpølse og pommesfrites, eller kanskje en liten pizza med ost og skinke? Hmm.. frister ikke akkurat, når de andre bestiller fajitas, biff, lasagne, salat osv osv. Jeg vet jo at jeg kan bestille hva jeg vil, men betale fullpris. Jeg har gjort det ett par ganger, feks i går. Var jeg på Egon med min kjære, da bestilte jeg fra småretter menyen, Quesedilla. Spiste 1/3 av maten. 155 kr, gone. De fleste har noen retter man kan bestille som halv portion, men det er ikke mange som tilbyr det. Steakers tilbyr noen biffretter som halvportion.

Det er ganske frustrerende at vi som er slankeopererte ikke alltid får mulighet til å få halv portion, noen godtar ikke dette kortet jeg har fått utlevert og andre skylder på at det ikke går. Det er faktisk litt stressende å gå på resturant med flere personer. Skal du liksom forran alle begynne å forklare "jeg ble slankeoperert for 1 og et halv år siden, og klarer derfor ikke å spise full portion. kan jeg da få en halv?" Når jeg har gjort det har de som regel kun tilbydt meg en barnemeny eller småretter. Men, smårettene er fortsatt store, og ikke noe særlig billigere og er som regel kun noe brød eller suppe, eller feks på fridays noe sånn kylling greier stekt i mye fett osv.

Jeg føler meg absolutt godt ivaretatt og vi kommer som regel frem til en løsning, men 70% av tiden må jeg bestille full meny. Det er ganske kjipt. Kan ikke akkurat be min kjære spise min mat opp, da han allerede har sitt å spise.

Så jeg kan si at jeg er ganske kjedelig når jeg er ute å spiser. Blir som regel en hamburger med salat og sånn, og ikke med pommesfrites. (klarer ikke en hel barnemeny heller).

Jeg syntes virkelig at noe burde gjøres her. Vi burde så absolutt ha fått muligheten til å få mindre portioner, da det begynner å bli økende med slankeopererte personer her i Norge. Jeg sier ikke at alle skal innføre på Menyen "Meny for slankeopererte" - men mulighten å få "voksenmat", som halvportion og betale halve prisen. Hvorfor er det så vanskelig? Når jeg er så heldig å får halv portion, betaler jeg mer enn halv pris. Hvorfor? Aner ikke.

haha - i utlandet opplever jeg det umulig å få halv portion, for de skjønner ikke hva jeg mener med at jeg er slankeoperert og fått mindre mage. Julen i fjord, var vi i Spania, ikke snakk om småmenyer. Fikk nesten ikke lov til å bestille barnemeny.. Så på en måte er jeg glad at jeg bor i Norge, hvor det finnes noen resturanter som tilbyr halv portion. De jeg vet om er: Steakers, Zupperia og Big Horn Steakhouse. Jeg får barnemeny som regel på alle steder jeg har vært. Noen har stilt litt spørsmålstegn. :p

 

Håper dette innlegget var til noe nytte? Noe annet dere lurer på? Noe jeg ikke har svart på?


Fine jenten min<3

Blogges

 

Da ble jeg gjodkjent for operasjon! 4 uker til!!

Ååå jeg er så glad :-) Var hos kirurgen i går, på Fanamedisinskesenter, SKIKKELIG nervøs - for jeg følte virkelig at jeg ikke var aktuell for en slik operasjon. Det ble ikke bedre heller når han var litt "hmmm" når han så på lårene mine. Jeg forklarte han problemene mine med lårene, og så sa han "ja, jeg ser problemet ditt" - Så ser han på meg og sier "Hmm, jeg vil tilby deg en operasjon", hjertet mitt banket skikkelig fort, og jeg responderte ved å si "Du tuller?" Nei sier han og smiler, og jeg får ikke frem noe annet enn "ååå, takk"

Så, det blir operasjon allerede 10 september! Det er inn og ut operasjon samme dag, dvs at jeg møter fastende og blir operert kl 13.00 og reiser hjem igjen litt senere på dagen, rundt 17-18.00. Det blir litt merkelig, høy på morfin og skal da reise hjem? Men men, kanskje like greit å komme hjem å bli passet på. :-) Tenker at jeg må sende vekk Lilo for en periode, da de første ukene er fare for infeksjoner, og hun har en tendens til å sove i sengen. Vi legger henne i hennes seng, men vi våkner alltid med henne oppi sengen. Så vi er litt fortapt for hva vi skal gjøre der. Tips?

Ellers så snakket vi om magen min, og han ser definitivt problemet. Jeg kan ikke akkurat si at jeg føler meg noe bedre når jeg gjentatte ganger får bekreftet at jeg skulle hatt en annen operasjon, og ikke bare fjerne fettforkle. Men nå får jeg det ikke dekket lengre, pga jeg har for lite til å bli vurdert til at det er "helsemessig nødvendig"
Men, så jeg får leve med det nå, få noen barn og se det an om noen år :-) Mulig jeg kan få det senere!
Vi snakket litt om innlegg i brystene, noe vi skal se på etter denne operasjonen. Han anslo en pris på rundt 40.000 kr inklusiv proteser osvosv. Så det kommer jeg tilbake til når jeg vet mer :)

 

Men, jeg er i alle fall skikkelig glad i dag! og kanskje jeg blir gladere i morgen? Har enda ett prosjekt på gang som jeg håper går min vei :-) og dette har ingenting med kroppen å gjøre!

 

Kommer snart enda ett innlegg :-)

 

BLOGGES

Uvirkelig at dette engang var meg!

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne - Kan kanskje begynne med dette før og etter bilde?


Det er liksom helt rart at dette er meg. I manges øyne er ikke dette samme person. But, trust me - it is! Før bildet her er litt eldre, og er derfor ikke på mitt største her. og Etter bilde er noen måneder gammelt, og er derfor 6 kg lettere nå enn på dette bilde. Til info.

I morgen har jeg kanskje en god nyhet eller en dårlig nyhet. Så vi blogges i morgen :-)

Les mer i arkivet » September 2015 » Februar 2015 » Januar 2015
Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)
legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.
gratisdesign av Tonjemt

hits