Shoppingaddicted

De siste månendene har jeg nok brukt altfor mange tusenlapper på klær. Jeg kan ikke gå forbi en butikk uten å gå inn å finne meg noe. (Noen ganger må jeg serriøst PRESSE meg psykisk med å bare gå rett forbi) -

DET er så fantastisk gøy å shoppe når klær sitter så bra nå :-) Elsker å shoppe. Kjøpte 2 nye bukser i går og en topp! tenkte å vise dere min garderobe endag! :) Kanskje legge ut litt bilder over hverdagsklær/festklær/chilleklær og treningstøy!

Ellleeer..!?

 

Luxushair extation (clip on) anbefales!

Elsker det "nye" håret mitt! Må kanskje farge det litt hvitere ettersom at det er litt gult i det. Men det er skikkelig god kvalitet! Kjapt leverer de også.. Kom i posten etter 3 dager! Wow - anbefales!

Før

Etter (smiler så godt jeg kan.... Hahahaha )

VINN GOODIE BAG - www.garasjekatt.blogg.no

Hellu!

Ta og delta her for muligheten til å vinne en stor goodiebag! :-)

Husk og lik og del på fjesboken!

Lykke til :D

 

Følelsen av å bli sett - få en slutt på mobbing!

Hei dere.

Det er egentlig utrolig hvor lite som egentlig skal til for å bli sett. Bli tynn, og du er blitt godtkjent av allmenheten. Tris. Frustrerende. Skremmende. Det skal ikke være slik, at med engang du blir tynn, så er du godkjent.
Man skal bli godkjent for den man er, basta. Jeg har opplevd det å ikke bli godkjent for den jeg var, og jeg unner ingen den følelsen av å ikke være bra nok. Jeg syntes at mobbing skal bli ett større tema, og mer sentralt. Alle skal vite og forstå at mobbing IKKE er ok. vet at en del skoler begynte for noen år tilbake med mobbekomitè, noe som er bra. Jeg var selv medlem av mobbekomitèn, men følte ikke at det ble nok "spredt" rundt om. Lærerene var heller ikke nok tilstede. Husker ett tilfelle veldig godt, jeg gikk i 10 ende klasse, og det kom en 8.klassing bort til meg, en jente. Øynene var våte, og man kunne lett se at hun hadde felt noen tårer. Hun spurte om hun kunne snakke med meg, så jeg tok henne med meg, hentet en lærer(alle møtene skulle foregå i samråd med en lærer) vi satt oss inn i ett klasserom, og hun begynte å fortelle hva som var gale. Husker ikke helt spesifikt alt, men husker hun fortalte om at hun hverdag til og fra skolen ble rett og slett trakkassert av andre elever på samme trinn. De stjal gjerne matpakken, pengene, skoene, sekken osv fra henne. Noen ganger var de så slemme at de dyttet henne på bakken, skubbet henne frem og tilbake, osv. Dette var en helt normal jente, men hun var overvektig. Det gjorde så vondt å høre henne fortelle dette, hvor vanskelig det faktisk var - for hun hadde nemlig fått trusler om at om hun sladdret ville de gjøre henne enda mer vondt. Dette hadde da pågått hele 7.klasse og halve 8.klasse til hun kom til meg. Jeg kunne nemlig hjelpe henne. Jeg ble på en måte en støtteperson for denne jenten, hun hadde prøvd å få hjelp tidligere av lærere men de hadde ikke gjort noe med saken. (derfor syntes jeg at lærere burde være mer til stede, og støttende - og faktisk bistå når en person kommer å sier "jeg blir mobbet, hjelp meg")
Det går bra med denne jenten nå, hun er i dag 19 år - flyttet, har kjæreste og lever mot fremtiden, og vekk fra fortiden. :-) Hun ble nemlig sett, hun følte seg tryggere, og jeg fikk en ny turvenn til og fra skolen :-)

Men det er faktisk utrolig lite som skal til, for at en person skal føle seg bedre. Hvis at du er der, hvis at man ikke er alene. Det er så enkelt! Hvis alle hadde samme innstilling som jeg har, er jeg sikker på at hele verden hadde vært en bedre plass.
(Men.. jeg har jo ikke akkurat rent mel i posen, jeg har selv vært delaktig i at noen har blitt mobbet, jeg har vært en mobber - og jeg er ikke stolt av det. Jeg har også vært vitne til at noen har blitt mobbet - og ikke gjort noe med det. Men jeg har tilgitt meg selv, og har siden 10.klasse prøvd å hjelpe andre.) Jeg har såklart kranglet å diskutert med folk på videregående osv.

Jeg snakker fra en person som har vært ett mobbeoffer, vært en mobber og hjulpet en mobber. Jeg burde kanskje vite en del da? Hva som må til for at mobbing skal ta slutt? Ja. Dette er noe jeg ønsker å jobbe for fremover, jeg vil prøve å fronte det - slik at politikere - Jens Stoltenberg - skolen - kommunen - tar tak i dette!

Jeg sier NEI til mobbing - Hva sier du?

Veien til langt og fint hår!

Har akkurat bestillt hår fra Luxushair, og nå gleder jeg meg kjempe masse til pakke i posten! :-) Jeg elsker hairextation, og har vært fast bruker av dette i flere år. Nå er mitt gamle sett som jeg har hatt i kanskje 2-3 år (Clip-on) ødelagt. Så da må jeg bestille nytt! Hørt super masse bra om denne siden, at de virkelig har kvalitet på håret. jeg har aldri prøvd det selv før, men engang må bli den første også!

 

 
Ta en titt selv da vell? Kjempe billig også :-)

Hei, i'm Dr.wannabe

Når man jobber på ett universitet med mange leger og folk på lab, følger det vell med at vi på kontoret av og til kan dra nytte av å låne en legefrakk? :-) yepp!

Ingen anfall idag heller, ser ut til at medisinene funker! :D lykkerus <3

Forelska er jeg og!... Noe som ikke alltid er til sitt beste :-) men men.. The time will show <3 nyter hvertfall dagene!

Håper dere får en fantastisk fin onsdag :-)

Mageanfall

Hei og god morgen! :-)

I forrige begynte jeg altså med å få såkalte mageanfall om kvelden. Jeg har ingen aning på hva det skyldes, ettersom at de kan komme når jeg ligger på mitt slappeste på sofaen. Senest i går kveld kom det, og da hadde jeg ikke spist på 3-4 timer. Det er en smerte som ikke kan beskrives, for det er en forferdelig intens smerte(når mageanfallet forekommer), i "magesekken". Smerten brer seg over hele mageregionen, og det kjennes ut som at magesekken er på vei til å sprekke! Smertene går så langt som opp til nakken, og ned over hele ryggraden og langt inn i korsryggen. Smertene varer fra 30 minutter til langt utpå natten, kanskje 30 min til 5 timer? ganske usikkert. Men fant en "kur" i går til hvordan jeg kunne stabilisere smertene, ved å ligge på alle fire i sofaen, med en pute under magen, slik låg jeg kanskje 1 time før det roet seg, og smertene var vekke. Forferdelig! Og som sagt.. kan ikke beskrives, det må oppleves!

Jeg tror ikke det er magesår, siden jeg ikke har sureoppstøt, oppkast eller diarè. Føler meg heller ikke uttørket, og har helt OK matlyst. Har heller ikke hatt "ufrivillig vekttap", vekten er vell egentlig ganske OK.. Men har fått meg en legetime senere, så kanskje de kan finne ut hva det er da. Må trolig ta en gastroskopi, det går utpå å ta en slange ned i halsen for å sjekke for eventuelle blødninger osv. Blir dårlig av tanken på at noen skal ta en slange ned i halsen på meg... UFF!

Men satser på at dette er en konsekvens av operasjonen og at det kan fikses :-)

 

Ellers var jeg ute på vift på lørdag, og kvelden endte veldig tidlig for min del.. Ble igrunn ekstremt trøtt og sliten - Så gikk på tidlig nach og kom ekstremt sent hjem! :) Fin fin helg! (om man ser bortifra smertene)

Håper dere har hatt en aldeles nydlig helg! :-D

 

- Klem

OMG...tror jeg dør snart!

Å herre så ondt jeg har... Føles ut som om magesekken min sprekker snart!! Fikk plutselig akutte smerter i mageregionen. Ikke smerter som i mensensmerter, eller vondt i magen. Men intense smerter, som drar seg opp i nakken og ned i korsryggen! Tror jeg dør snart!

Fake a smile... Haha - en liten hilsen fra sofaen! Håper dere får en fin helg :)

Klem fra meg!

Svimmel = null trening

ææææ.... nå er jeg skammelig lei av å ikke kunne klare å trene. Jeg kunne sikkert klart det, men etter forrige episode på 3D møllen tørr jeg ikke å "pushe" kroppen min mer :P Det som skjedde forrige treningsøkt var at jeg var litt vell "ovenpå" å var skikkelig i treningsmodus - Så begynte rolig, gikk over til fort gange og de siste 15 minuttene løp jeg. Merket på slutten at jeg ble veldig svimmel, kvalm, og for ett lite øyeblikk ble det svart. Hadde det ikke vært for at jeg holdt på "nødstoppen", ville jeg nok falt. Så hell i uhell, opplevde jeg kun skrekken. :p Så nå er jeg jo veldig redd for at det vil skje igjen!

Men jeg går jo rundt konstant svimmel, og kan ikke reise meg opp uten at jeg må stoppe opp litt og få hode på "plass" - alt går rundt. En forferdelig ekkel følelse, og veldig ubehagelig.. For det er sånn hele tiden. Anstrenger jeg meg litt, blir jeg svimmel eller så ser jeg svart.

Men det er vel bare en ting å gjøre med det, få i seg mer mat og vitaminer. Satser på at jeg kan bruke neste uke med å komme meg inn i nye mat rutiner, samt treningsrutiner. Alt blir så mye bedre om man har faste rutiner på ting :-)

 

Ja, dagens oppdatering!

Kosthold + Magedans

Hei og godmorgen! :)

En liten "glad" melding - Jeg er så stolt over meg selv for hva jeg faktisk klarte å få i meg i går, at jeg vil dele det med dere. :-)

 

Frokost: 1 knekkebrød med brunost
Lunsj: 1,5 knekkebrød med brunost
Mellommåltid: 1 knekkebrød med brunost
Middag: En skål med lapskaus (en halv porsjon av en hel middagsskål)
Mellommåltid: 5-8 skjeer med lapskaus
Kvelds: 5-8 skjeer med lapskaus

Lapskaus er da favoritt retten min, og har ikke spist det på evigheter. Kan vel kanskje si at jeg spiste litt for fort, og magen ble super mett. Etter rundt 5 minutter etter jeg var ferdig å spise, fikk jeg uutholdige smerter under "brystkassen", altså ved magesekken. Det var helt forferdelig. Jeg måtte løpe inn på bade, for jeg følte meg så uvell, spyttet og spyttet, produserte plutselig store mengder med spytt! Til slutt så kastet jeg opp og det var en ubeskrivelig følelse, følte meg 1000 ganger bedre! Så et råd fra meg til deg - IKKE spist lapskaus for fort! :p

Idag har jeg fått i meg 1 knekkebrød med brunost - så føler jeg er i en god periode! :-) Hadde til og med energi og overskudd til å trene litt på magedans i går! :-) Ja.. jeg kan magedans :p Kanskje litt mer "sexy" med magedans nå - enn for 50 kg siden! Men guh så gøy det er, og en utrolig bra trening for magen. :) Kanskje jeg legger ut en film engang? ;)

Ha en strålende fin dag i fine været!

 

 

Kosthold NÅ som slankeoperert for 8 mnd siden

Tenkte å lage ett lite innlegg om hvordan kostholdet mitt egentlig ser ut 8 mnd etter Gastrick Sleeve operasjon. Kostholdet mitt varierer fra dag til dag, uke til uke. Men dette er da mitt CA kosthold. (Kommentarer som er nedlatende i henhold til meg og mitt lille kosthold blir slettet.)

Dette kostholdet er hentet ifra forrige uke. og jeg har lagt inn alle "måltidene" som er anbefalt, altså anbefalt "dose" med mat for en slankeoperert er da mellom 3-6 måltider dagen. Hvor 6 måltid er anbefalt.

Mandag 

Frokost: 0,5 dl Biola (Jordbær)
Mellommåltid: Ingenting
Lunsj: 1 0,3 l Appelsinjuice
Mellommåltid: 
1 x 0,3 l Eplejuice 
Middag: En halv kjøttkake med en håndfull grønnsaker
Kvelds:
En halv kjøttkake med en håndfull grønnsaker

Til middag og kvelds drikker jeg enten vann eller funlight saft

Tirsdag

Frokost: Ingenting
Mellommåltid: Ingenting
Lunsj: Et halvt av et halvt rundstykke med en halv skive med mager hvitost
Mellommåltid: 1x 0,3 l Appelsinjuice
Middag: ingenting
Kvelds: 0,5 dl Biola (Jordbær)

Onsdag

Frokost: 0,5 dl Biola
Mellommåltid: Ingenting
Lunsj:
Et halvt av et halvt rundstykke med en halv skive med mager hvitost
Mellommåltid:
Ingenting
Middag:
En halv ytrefileet av svin (Ca 50 g) med en håndfull grønnsaker og 2 spiseskjeer med pepper saus.
Kvelds:
En håndfull med salt og pepper chips

Torsdag

Frokost: Ingenting
Mellommåltid:
Ingenting
Lunsj:
Ingenting
Mellommåltid:
1 x 0,3 l Appelsinjuice
Middag:
5 biter av et pizzastykke (hjemmelaget)
Kvelds:
Red bull og noen biter med Nachoschips, med salsa og ost på.

Fredag

Frokost: 1 x 0,3 l Eplejuice
Mellommåltid:
1 x 0,3 l Appelsinjuice
Lunsj:
3-4 skjeer av en skyr youghurt (blåbær)
Mellommåltid:
Ingenting
Middag:
En halv pitapizza med kjøttboller, ketchup, ost og løk.
Kvelds:
0,5 liter IsTe (Fersken)

Lørdag

Frokost: Ingenting
Mellommåltid:
Ingenting
Lunsj:
Ingenting
Mellommåltid:
Ingenting
Middag:
En halv tacolefse(fiber) med kjøttdeig, salat, løk, salsa og en teskje med rømme. 
Kvelds:
En halv tacolefse(fiber) med kylling, salat, løk, salsa og en teskje med rømme.

Søndag

Frokost: Ingenting
Mellommåltid:
Ingenting
Lunsj:
Et halvt rundstykke med ost
Mellommåltid:
Ett lite glass med appelsinjuice (ca 0,5 dl)
Middag:
En liten kyllingsalat med salat og løk. (Ca 40 g kylling)
Kvelds:
Skål med chips

Drikker en del vann mellom måltidene, men ikke så mye som 2 liter som er anbefalt. Som dere kan se, spiser jeg veldig...veldig lite. Men har nå vært i en periode hvor jeg ikke klarer mat, og må derfor tvinge i meg mat. Blir veldig uvell av tanken på mat. Men går rundt sulten veldig ofte, men klarer liksom ikke å spise. Denne uken har jeg spist "mye" mer, og føler jeg er på vei inn i en god periode. Kan sikkert lage ett innlegg av hva jeg spiser nå i forhold til neste uke en annen gang :- )

Hvis dere har spørsmål må dere ikke nøle med å spørre :-D

 

 

Brun!

Hei og god morgen :-)
Litt oppdatering fra meg - har ikke gått ned noe siden forrige uke, får i meg mat igjen og halsbetennelsen har roet seg!:D nå fra neste uke av er jeg fast bestemt på å begynne å trene igjen. Nå skal jeg komme i form!

Begynt å ta en del sol, og er så deilig med litt farge! Selvtilliten blir jo 10000 ganger bedre :)

Ha en fin dag!

New start, new haircolor!

Jeg har da ordnet håret mitt! :-) farget først hele håret med en kald blond farge, også tok jeg en rød/brun farge under bare for å få en liten forandring! Hehe, love it!

Smil til livet

:-) ting blir alltid så mye bedre med ett smil om munnen!

Kniiiiis fra meg til deg :-)

..at work!

Jeg har da tvingt meg selv på jobb idag, siden jeg må ta meg fri på tirsdag - Skal i en begravelse langt opp i sogn og fjordane.. Det er ikke noe gøy å sitte her å hoste, snufse og være helt tett i pappen. Skal ikke se bort ifra at jeg har 110 i feber også! Men MEN... Halsen er mye bedre etter at jeg startet på antibiotikakur. Så nå er det mer hostingen som tar livet av meg, skal ikke forundre meg at jeg har fått litt mer magemuskler! :-)

Ernæringsfysiologen ringte meg i går, og jeg må opp til voss for en liten sjekk. Tror de skal ta rønken(?) av magen, å se på magesekken. Må nok drikke sånn ekkel kontrastvæske då :(( Men alt for å finne ut hvorfor jeg ikke spiser! Gått ned 2 kg på 2 dager nå, noe som ser bra ut på vekten, men ikke bra helsemessig.

Gleder meg til helg nå, totalt slappings på sofaen med godt selskap :-) glede seg!

Nei, nå får jeg jobbe litt videre - før jeg hoster meg i hjel :):)

 

Ha en fiiiiin dag!

 

<3

Fra "syke" sengen

Sender en liten hilsen fra "syke" sengen! Ligger da hjemme med halsbetennelse med mer! Vært en lang dag, måtte dra meg utav sengen tidligere på tur med hunden. Og når jeg først var oppe reiste jeg bort til mamma på middag (familie på besøk) - så nå ligger jeg lang flat i sengen :-))

Dagens inntak av mat ;

3 skjeer skyr youghurt
4 biter med pizza
2 glass appelsinjuice(ca 3 dl)
1 glass biola(1,5 dl)

Yep! Kjempe mye mat.... Men skal opp på Voss på en liten utredning så kanskje de finner ut hvorfor jeg ikke får i meg så mye mat..

Håper dere har hatt en fin dag!!

Sjuk!

Ja, da har denne jenten klart å fått seg en liten halsbetennelse for ørtene gang i år. Merker at imunforsvaret ikke er slik det engang var! Hovne kjertler, vond hals, vondt i ørene.. FANTASTISK! :-)... Nyser i ett sett, pottetett i nesen, hodepine, rennende øyne! Er ikke det å være syk bare helt utrolig? Hater å være syk.
Kan ikke ta sykedager hjemme heller, så må bare pine meg gjennom denne uken. Jaja! :) 

Får ikke i meg noe særlig av mat heller, så det går for det meste i Biola og appelsinjuice. I går fikk jeg i meg et halvt rundstykke, 3 biter av pitabrød med kjøtt og salat og noen biter av en grandiosa. Ikke akkurat det store... Å sånn går no dagene!

men vil ikke på noen måte si at jeg angrer på operasjonen, det er noe av det beste som har skjedd meg på leeenge. Selvtilitten er bedre, og om jeg så ikke får i meg så mye mat, og er en del dårlig - får det bare være! :-) Men såklart om det blir verre, må jeg jo inn på Voss sykehus. Tenkte å sende en e-post til ernæringsfysiologen min, å høre hva jeg burde gjøre. Kan jo hende jeg må få "mat" intravenøst.

Ellers går det svært lite i trening ettersom at jeg ikke kan reise meg uten at jeg nesten skal falle om, og jeg er ekstremt slapp og sliten. Passer en stor hund i noen uker nå, så ut på tur må jeg - men det er tiltak!

Ellers er det ikke noe særlig nytt her hos meg.. Vekten står i stille, og det er nok pga jeg ikke spiser og magen tviholder på det som måtte komme ned i svelget.

 

 

Ha en fin dag da folkens! :-)

Livet!

Jeg kan se glimtet av lyset i enden av tunellen - og tror jeg har gjort riktig avgjørelse i denne "saken" - må nok leve litt med ett litt knust hjerte, og et veldig stort tomrom i hjertet.
Men sånn er jo livet?

Jeg har det hvertfall veldig bra - eller bedre enn forventet!

Dagens klisje - unnagjort!

I morgen kaller hverdagen meg tilbake. Jobb! Kan ikke si st jeg gleder meg til det- men får hvertfall noe annet å tenke på. Skal også sitte barnevakt for en stor hund i 2 uker.. Så det blir jo kjekt :)

Nå skal jeg begynne å trene for fullt igjen, og satser på at jeg blir kvitt de siste 10 kg fort! :-) jeg er nede på en BMI på 24, men vil fortsatt litt mer ned :)

Holder dere oppdatert!

Jeg ligger hjemme fortsatt fyllasyk etter helgens ablegøyer som ikke ble helt som jeg hadde håpt...

Legger med ett "dagens antrekk" bilde fra helgen :)

...

Du skulle bare visst...

Les mer i arkivet » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014
Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)
legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.
gratisdesign av Tonjemt

hits