Påskekos på hytta

Hei bloggen!

Liten oppdatering fra fjellet. Er fortiden på fjellet. Norefjell. :-) pappa har hytte her. Så og si nesten helt ny. 10 år tror jeg.

Her går det i late dager, slalåm i skibakken, film, badstue, familie kos, god mat, vin. Livet.

Jeg koser meg - spesielt siden kjæresten er med og jeg får vist han fram til resten av familien som farmor og besten, tanter, kusine og fetter, osv. :-) stas!

Håper dere har en kjempe fin påske. Kommer ett bedre innlegg når jeg kommer hjem! :-) snakkes

Litt bilder;

"Heart Attack Grill"

Hei bloggen!

Kom over en artikkel på nettet hin dagen. Tenkte jeg ville dele denne med dere. Kanskje noen har lest den allerede? Det høres jo helt sykt ut. Hvem spiser ett måltid som tilsvarer mat for en vanlig mann for 4 dager? Ja. Du leste rett. Det er en resturnante i Las Vegas som serverer kaloribomber til måltid. rundt 9000 kalorier er helt normalt. Han det skrives om, døde av hjerteattak. Mulig på grunn av mengden kalorier?Hva tror dere? Jeg tror jeg også hadde dødd av hjerteinfarkt om jeg var stamkunde her. Men vi kan konkludere med at han har sinnsyk god forbrenning da! Tjukk ble han ikke. Sykt? Hadde dette vært meg hadde jeg veid nærmere 200 kg, kan jeg tenke meg. 

Her er ett lite utsnitt av artikkelen: 

"I tillegg til brød, bacon og en liten smule grønt, skal man kverne 1,4 kilo kjøtt for å sette burgeren til livs. Klarer man det har man inntatt 9982 kalorier, som er anbefalt inntak av kalorier for fire dager for en voksen mann"

HELT SYKT! Hva tenker dere? Ville dere besøkt denne resturanten? 

Jeg anbefaler alle til å lese - Du finner resten av artikkelen HER.

Fortsatt galleanfall

Jeg tuller ikke! PÅ søndag hadde jeg mitt første galleanfall etter galleblæreoperasjonen. Dvs, at jeg fortsatt vil være litt plaget med det resten av livet. Typisk min flaks! Det varte heldigvis ikke så lenge som da jeg hadde galleblære. Det er jo litt positivt? hehe. 

Hadde ett mini anfall isted også, men gikk over på 5 min. så ikke så farlig! Men merker at jeg er skikkelig uggen i magen, og at det er noe på gang hele tiden. Akkurat som om anfallet ikke helt klarer å slå seg løs. haha. I tillegg har jeg mulig fått omgangssyken! Vært våken i hele natt, kvalm og jævlig. PAsser jo perfekt det, nå som jeg skal til oslo i morgen? haha. Typsik min flaks! 

Det er faktisk typisk min flaks, jeg var hos mamma i noen timer i går og hun har omgangssyken, så jeg skulle hjelpe til med ungene. Men minsten spydde i går og han litt større spydde i går kveld. Da måtte jeg og min bror bare evakuere leiligheten. Men - pesten har visst klart å hive seg på mitt dårlige immunforsvar. :/ Så nå ligger jeg og Lilo her i sengen, superchipsen med salt ligger på bordet og jeg har prøvd å spise litt. Såå!

 

Håper dagen deres er bedre enn min - og at dere går ut å nyter fine været! :-)

 

Blogges. 

Intervjuet er på nett nå: Les

http://www.side2.no/helse/article3594785.ece er linken til intervjuet! :-)

Ikke lenge igjen nå - Gruer meg!

Hei fine bloggen.

Nå nærmer det seg virkelig ny operasjon. Jobb idag og i morgen, så noen dager påskefri, 2 dager til på jobb neste uke, så london noen dager. Siste arbeidsdag 8.april, så voss 9. april. Åå herre, det er faktisk rett rundt hjørnet!


For de som ikke har fått det med seg, skal jeg altså operere vekk overflødig hud. Jeg har vært sykt heldig, og er sikker på at det kun er på flaks at jeg kom så fort til. Jeg var jo å fjernet galleblæren nå i januar, og på kontroll til den operasjonen tok jeg opp det at jeg ønsket å fjerne hud, og at jeg slet veldig psykisk med det så hang og slang. Han tok en titt og sa "hvis jeg får tid under galleblæreoperasjonen, så skal vi fjerne huden". Yes, tenkte jeg.

Når jeg da kom opp på sykehuset og skulle opereres snakket jeg med Maria (kirurgen) det viste seg at det nå var hun som skulle ta den operasjonen  på meg, og hun ville ikke fjerne hud siden det ble for risky. (lakk det gallesaft og det spredte seg til såret der de hadde fjernet hud ville jeg få arr som ser verre ut enn brannsår..) Så vi ble enig om at hun skulle finne en ny operasjonsdato til meg, siden Hans-Jørgen allerede hadde sagt ja. Så derfor, kommer jeg så tidlig til. Egentlig er det kjempe lang venteliste, og det gjøres egentlig på fana medisinskesenter. Men, Hans Jørgen gjør en slik operasjon ca 1 gang i mnd. Lucky me, så kom jeg til så kjapt!

Mange tenker litt sånn "ja men skal du ikke ha unger og sånt snart da? Vil ikke huden din trekke seg ut igjen da?" Vel, jo. Jeg har tenkt å få barn en gang, men ikke nå. Jeg vil fullføre utdanningen min før jeg tenker på barn. :-) Så, derfor gjør jeg dette nå og ikke om 5-6 år. Jeg er enda ung, og endelig kan jeg få sjansen til å føle meg vell på stranden, uten å måtte holde meg for magen eller sitte der med t-skjorte. :-) So om magen min går ut igjen når jeg får barn? Det er i alle fall helt naturlig og mulig å trene på plass igjen. Det er helt umulig med det jeg har hengende nå :)

Anyways - Jeg gruer meg sinnsykt. Smertene etter er visst verre enn både slankeoperasjon og galleblæreoperasjon. Såååå! Jeg kommer ikke til å klare å gå oppreist på flere dager/uker. Siden de har strammet magen min, vil det nok rive litt i magen en stund. Husker ikke om jeg har fortalt om da jeg var å fjernet galleblæren, så havnet jeg på rom med en som hadde operert inni livmoren din. De hadde snittet henne på samme måte som de skal med meg, bare ikke like langt. Hun gren flere ganger for dagen, klarte ikke å reise seg uten å felle en tåre. Hun haadde det skikkelig vondt! Dette var en litt eldre dame, så må virkelig si at etter jeg så henne "Nei, ikke flere operasjoner nå" - Men nå har liksom det kommet litt på avstand og jeg har glemt smertene etter forrige operasjon. Så, dette skal gå bra! :-)

Det eneste som bekymrer meg nå - er at operasjonen blir avlyst, siden det ikke er en prioritert operasjon, nøler de ikke med å sende meg hjem. Det skjedde faktisk når jeg skulle slankeopereres, men klarte å få ordnet ny operasjon dagen etter. Uansett, typsik min flaks at noe sånt skjer meg igjen :p Egentlig skulle jeg komme opp 10 april (samme dag som op) men jeg syntes ikke noe om det, så jeg klarte å ordne det sånn at jeg fikk komme opp kvelden før, og få dusjet der og sovet der til dagen etter. Jeg skal komme fastende, og jeg blir ikk eoperert før langt utpå dagen (siste mann), så tenker det er bedre at jeg er der oppe og faster. Meg og tog + ingen kos? = usant. Hahah.

Vell - vi blogges! :D Får jobbe litt.

Intervjuet av Side2

Hei bloggen!

Vettuuu ka? Jeg er så lite motivert å blogge - at jeg vurderer å legge ned! :p Jeg har kjempe mange innom, men ingen legger fra seg noen spor. Da mister man lysten å blogge. Forstår jo at jeg kanskje blogger om kjedelige ting? Men da burde dere bare si ifra :D

Hva vil dere ha mer av?

 

Forresten; Ble intervjua i går av en hyggelig dame. Som kommer ifra side2. :-) Med vekt på kosthold etter slankeoperasjon. Vet at ting kan komme litt feil ut, men denne gangen håper jeg at jeg har fått rettet opp i forskjellige missforståelser. :-) Hun sa det kommer mulig i neste uke eller uken etter påske. Så! Stay tuuned.

 


Fine Liloen min. verdens beste hund i mine øyne <3

Anyways! Har ikke så stort å oppdatere. Min kjære har bursdag i helgen. Så vi skal ut å spise å kose oss. Jeg er meldt opp som privatist fra høsten av. Så denne jenten skal tilbake på skolebenken :) Fått fantastiske nyheter fra bestiss. Reiser til Oslo neste uke, på ski.

London uken etter. :-) Operasjon 10.april. Som sagt, mye skjer fremover og kommer til å bli mye å blogge om! Spesielt, londontur. hihi

 

<3 Blogges

 


Hva skal du i påsken?

POISON DENIM STUD HIGHWAISTED SHORTS <3

Ahh.. jeg har virkelig lagt elsk på slike shortser. Jeg har egentlig shoppingforbud, siden jeg sparer til London. Men.. jeg alene på senteret og kjeder meg i 10 min går jo ikke bra! :o 2 min på Only, og jeg står og diskuterer med meg selv, Fordeler og ulemper. Jeg vinner som regel. 

 

Anyways! Dette ble dagens innkjøp!

 


Topp 80,- ONLY

 

POISON DENIM STUD HIGHWAISTED SHORTS 300,- ONLY

 

Resultat:

 

Hva syntes dere? :) 

Ble også kjøpt en hvit tynn genser 130,- og den svarte strømpebuksen 99,- fra FELINI :) 

 

Fornøyd med dagens fangst. 

 

Ha en fin dag :D

Hvordan gikk jeg frem hos legen?

Fått en del spørsmål på mail og her på bloggen; "Hvordan gikk du frem hos legen?" (slankeoperasjon)

Tenkte å svare på dette i plenum, istedet for å måtte svare en og en. :-) Høres ikke det ok ut? må gjerne ta kontakt på mail også, om det er noe som er uklart eller noe jeg ikke har svart på. (idaeikenes91@yahoo.no eller her på bloggen)

Okei, slankeoperasjon ble ikke tatt opp sånn med det første. Det var noen år med misslykkede dietter og sånn. Jeg tenkte aldri tanken at slankeoperasjon var det rette for meg. Jeg hadde igrunn ikke hørt så mye om det før.

Men siden jeg hadde feilet i 6 år av dietter som var lagt opp med en ernæringsfysiolog, Grete Rhoede kurs, avslag hos hauglandsentereret. Hva gjør man da? Bruke resten av ungdomstiden å kjempe mot overvekten? Legen tok da opp slankeoperasjon, siden jeg lå i målgruppen til en slik operasjon. Jeg var veldig interessert i å høre om en slik operasjon. Fikk time i Førde, hvor de er spesialister på dette. Fikk da utdypende informasjon om alle mulige slankeoperasjoner. Men syntes sleeve operasjonen så mest trygg ut. Jeg reiste hjem med hodet fult av tanker. "hva skal jeg egentlig gjøre?" Jeg slo fra meg litt det med slankeoperasjon, og ville prøve engang til med å gå ned på egenhånd. Meldte meg inn på ett treningssenter og begynte å trene. Spise ett godt kosthold. Slik holdt jeg på i ca 1 år, hadde klart å gå ned 10 kg. på ett år. Jeg hadde fortsatt tendenser til å overspise. Begynte hos psykolog for å finne ut hvorfor jeg overspiste. Uten at vi kom frem til noen svar. Igrunn. Tok kontakt med legen min igjen, han kunne heller ikke skjønner hvorfor jeg ikke gikk ned. Har litt dårlig stoffskifte, men det ligger igrunn på normal, men langt nede. Lav hvileforbrenning hadde jeg og. Slet med vonde knær. Klarte ikke å gå opp i trapper uten å virkelig verke i knærne. Ryggen holdt på å drepe meg, og gikk rundt med en veldig dårlig holdning. Vi snakket nøye om dette. Bestemte oss for å søke om slankeoperasjon. Jeg var fortsatt litt i tvil, men livet ville jo bli så mye bedre! Jeg kom inn til infomøte rundt 6-7 mnd etter søknaden var sent, og følte når jeg satt der med alle andre som var overvektig " vil jeg dette?"


Når jeg satt der med de andre, følte jeg meg pitteliten. Alle var så mye større enn meg. Hvorfor skal jeg få en operasjon når de rundt meg trenger det mer enn meg? jeg var nok den minste som satt der. Men når hun damen som tidligere hadde tatt en slik operasjon hadde veid det samme som meg, og var ca like høy som meg - tenkte jeg! Sånn vil jeg også bli. Men klarer jeg det selv eller må jeg ha ett spark i ræven?

Jeg var ikke helt overbevist, det var mye å tenke på. Mange kosttilskudd, aldri kunne spise akkurat det man vil feks. Jeg ble sendt hjem tenkende. Ville jeg virkelig dette? Ja. Det ville jeg. Jeg var klar over konsekvensene. Men sjansene for å dø på bordet, var liten. Jeg visste fra tidligere at jeg tåler narkose. Så dette skulle gå bra.

Jeg kom opp 1 mnd senere for å snakke med kirurg, sykepleier, ernæringsfysiolog, fysioterepaut, anestesilege osv. Jeg veide da, 126,6 kg. (De har rotet vekk lappen min, om hvor mye fett og sånn jeg hadde på kroppen min da.. noe som er sinnsykt irriterende!!) Men, ernæringsfysiologen ba meg kontakte senter for spiseforstyrrelser. Men da jeg kom dit, fikk jeg til svar "enten lar du oss behandle deg eller så velger du operasjon" kunne bare velge en av delene. Jeg valgte operasjon. Ikke fordi det er en quick fix. Men, pga jeg var lei av å kjempe mot overvekten. Hadde allerede kjempet i 6-7 år. Hvorfor fortsette når resultetet ikke holder seg?


Jeg har hørt nå på slike fitnessforumer at slankeoperasjon er quic fix. Men, de må få lov å tro hva de vil. Jeg trodde også det var quick fix, før jeg satt meg inn i det. :-) Nå, har det reddet livet mitt! Jeg er lykkelig. Kroppen ser kanskje ikke ut slik jeg ønsker, men - jeg er mer vell med meg selv. mer utadvendt. Livet har snudd :-)

Datt kanskje litt ut av poenget mitt, men poenget mitt er at - Det var legen som rådet meg til slankeoperasjon - Jeg oppsøkte han ikke, og ba han om det. Han mente det var det beste for meg. Med tanke på helsen min. Helsen min var ikke god. Slet med magesmerter hele tiden. Fikk diagnosen "kroniske magesmerter" etter operasjonen er de vekke :) Helt fantastisk!! Slet med hodepine, konsentrasjonsvansker, kner, rygg, selvtilitt, selvbilde osv. 90% er kurert med slankeoperasjon. De resterende 10% jobber jeg med nå. det er selvbildet :-)

Hallveis igjennom prosessen - Meste parten av kiloene har rendt av meg her :-) Her begynte jeg å føle meg som Ida igjen. Var godt igang med trening. Livet var fantastisk. :-)


Her er jeg nå i februar. 67 kg veier jeg her. (gått opp 1 kg:( pga styrketrening)
Dere ser litt at magen stikker ut, det er overflødig hud som ikke skal være der. Blir fjernet om ca 3 uker!!! IIIK. haha

Men her på bildet, er jeg fornøyd med meg selv. Jeg veier det jeg vil, og nå er det bare finpussing. Stramme opp litt. Er godt i gang :-)

 

Fikk du dekt operasjon?
Jepp, fikk den gjennom staten. Medisinsk oppfølging følger med. :-)

Får du dekket operasjon til overflødig hud?
Ja jeg får dekket magen i alle fall. Skal søke om lårplastikk og rumpeplastikk etter hvert. Men skal først se om jeg klarer å trene de på plass igjen :) De tar kun bukplastikk på Voss, så blir å søke gjennom det offentlige gjennom legen. I håp om å komme til på Haukeland eller Fana medisinskesenter :)

Er du lykkelig? Er livet bedre nå som du er 60 kg lettere?
Ehm ja. Absolutt. Selvfølgelig er det dager hvor jeg sliter med meg selv. Men, det å slippe å bære på de 60 kg er helt fantastisk :-)Angrer du?
Absolutt ikke! Jeg angrer ikke ett sekund. Kunne lett gjort dette igjen. Dette var det som var riktig for meg.

Du fikk jo gallestein, hvordan var tiden med gallestein? Hadde du tatt operasjon om du visste du ville få det?
Helt jæævlig. Nja, tror faktisk ikke jeg hadde orket en ny periode med gallestein anfall. Kan jeg svare at jeg hadde gjort det igjen om jeg hadde fjernet galleblæren først? haha.

 

Takk for alle spørsmål: Dette har jeg tatt utifra mail og privatemeldinger. Har ikke hatt noen spørsmålsrunde. Ønsker dere svar på noe, rop ut! jeg er veldig åpen om dette - og svare på det meste :-) 


Ha en fin dag!


 


 

London, bby - + One Direction!

Hei!


Sorry lite bloggeing, men har vært så sinnsykt hektiske dager med trening og jobb. Føler jeg ikke gjør annet enn å sove, jobbe, trene og spise. haha. Men anyywaaays. Kommer tilbake til treningen i ett senere innlegg :-)

4-7 april, stikker jeg til London med to flotte ungdommer på 15 år. Guess what? Vi skal på One Direction konsert... wiihu! haha. Tror nok 15 åringene gleder seg mest til konserten enn london. Jeg gleder meg fælt til london! Spart masse penger, som skal brukes på bare meg! Nesten. (Jan skal få bursdagsgave der ifra :))

Jeg er jo ikke litt kjent i London, var der engang når jeg var 10 mnd. Men det teller nok ikke! Jeg har igrunn en ganske god geogragisk stedsans. Vi får se om den funker i london også. :-) Gleeeder meg.

I Påsken skal jeg forresten på fjelltur til Pappa på Norefjell. Jan er så klart med. Slalom, slalom baby. Lykkelig <3

Uken etter london, altså Tirsdagen, går turen opp til Voss sjukehus. Hvor operasjonen finner sted onsdagen. Gleder meg bare til å bli ferdig med det. 1 operasjon igjen etter bukplastikk, og forhåpentligvis aldri noe mer! :-) (Er jo lov å håpe - er det ikke?)

 

Idag er det beintrening, noe jeg ikke gleder meg til. er så stiv og støl etter aerobicen i går. Så dette blir spennende! Snakkes, bloggen <3

 


Ida og Ramona, Oslo/sommer 2012 <3


Klær til salgs!

Hei, 

 

Har endelig fått lagt ut bildene på finn. (på tide!!) Du finner klærne her: 

 

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=40273529

 

Ta en titt :-) 

 

Ta gjerne kontakt her på bloggen om du ser noe interessant!! :-) 

 

Blogges! 

 


Ikke brukt topp str L. Kroner 180,- 

Super fin og skjønn <3

Lykkeliten

Hei kjære dere :-)

 

Endelig - ENDELIG er jeg på rett kjøl med kostholdet mitt. Enten spiser jeg altfor for lite å får kjæft for det, eller så spiser jeg for sjeldent men for mye hver gang. Men.. NÅ tror jeg at jeg har funnet noe midt i mellom! Den siste uken har jeg VIRKELIG vært opptatt av hva som har kommet inn i munnen min. Veide 69,6 kg på søndag. (gått opp noen kg i muskler) men idag veide jeg meg bare på gøy. Jammen viste vekten 67,3 kg! Lykke.

Har hatt super angst de siste ukene for at jeg gjør ting feil, spiser feil osv. Men, kan betrygge meg selv med at det er muskler jeg har lagt på meg, og at jeg nå har gått ned i fettprosent. Gir det noen mening?? :p Har nemlig spist 6 måltider om dagen, ligger på ett kaloriinntak mellom 1000 og 1500 kalorier. Jeg var jo livredd at jeg spiste for mye. Når jeg lå på 1300 - 1500 kalorier hver dag. Men snakket med ernæringsfysiologen og hun sa mellom 1000 og 1500 kalorier. MEN at jeg må bli flinkere til å ta vitaminer. Noe jeg har blitt :-) Energinivået er fantastisk! :D Det er gøy å trene. Er ikke så besatt lengre på at jeg må trene styrke hver eneste dag. 4 dager holder i massevis, Ida. :-) Så 4 dager splitt trening og 2-3 dager kardio. Har ikke bestemt meg om jeg skal unne meg selv 1 treningsfri dag i uken. Tror ikke jeg har samvittighet til det - Da jeg merker jeg har lett for å legge på meg!

Hvorfor er det egentlig slik? jeg spiser jo ikke for mye, jeg spiser ofte og lite. Men om jeg endag er innaktiv, kan jeg regne med å legge på meg 1-2 kg. Whaaat liksm?

 

Jeg er VELDIG dårlig på å stå i mot fristelser. Det er virkelig noe jeg suger max på. Men de siste ukene har jeg blitt kjempe flink. Føler jeg da! :-) I går feks, da jeg hadde h*n jeg er støttekontakt til, liker h*n å bake boller. Så da lagde vi skolebrød. (Det var en av mine største fiender når jeg var overvektig!!) Jeg bestemte meg for "nei, jeg skal ikke smake!"

Vi lagde de, og de ble veldig store og så veeeeeldig god ut. :o Pakket ned 5 boller til h*n og 3 boller ble med bort til min mor til mine brødre. H*n spiste en mens jeg og Jan spiste middag. (Skal fortelle om det lengre nede! NAM) 1 bolle ble jeg og Jan enig i at vi skulle pynte å smake på når vi kom hjem. Vi kom hjem - Jeg så på bollen. Holdt bollen, og bare så på den. Det gikk ikke. Jeg klarte ikke å spise den! Jeg innså at nei, den ville jeg ikke ha : ) Så... Lucky Jan fikk en hel bolle! haha. Men nå tenker sikkert noen at å herregud, skryte så mye av å ha motstått en bolle? haha. Tenk det du vil. Men, nå er jeg one step closer til å virkelig, virkelig - leve ett sunt og godt kosthold.

Før, når jeg var så dårlig pga gallestein, hadde jeg ikke matlyst og spiste lite. Siden jeg spiste så lite, var det helt ok å skeie ut litt ekstra. chips 2-3 ganger i uken. (en liten skål, vel og merke) - Liksom, jeg la jo ikke på meg. Hvorfor skulle jeg ikke spise det da? Men så nå etter operasjonen i januar, når matlysten kom tilbake. Ja, da snakker vi om noe annet! Da har jeg virkelig mistet lysten på usunn mat. Grandiosa? Glem det! Skal jeg ha pizza må den lages selv :-) Hamburger? Glem det! Skal jeg ha hamburger må den lages selv, eller... her går det fint med frossen hamburger med brød. Men liksom. Jeg går ikke på burgerking/mcdonalds og andre fastfood kjeder. :-) MEN; Jeg har ikke tenkt å bli super nazi. Har jeg vært flink en måned, og feks noen spør om jeg joiner på Mc Donalds etter shopping - Blir det ikke brå nei. Men at jeg eventuelt, bestiller en hamburger, tar vekk brødet og ber om uten dressing. Så er det lov! Pommes frites, skal aldri mer spises på slike plasser :-)

Føler ikke behovet for usunn mat - jeg føler meg så mye bedre med sunn og god mat! magen er 1000 ganger bedre, og jeg får ikke den sulthetfølelsen så fort heller :)

MEN ja, skulle fortelle om middagen igår! MMM - var sinnsykt godt. Er så glad for at jeg har en kjæreste som delere samme lidenskap som meg - nemlig det å lage sunn mat selv. :-) Denne oppskriften finner dere i rema 1000 heftet som er i butikkene nå! Sikkert i appen ogsåå.

Anyway; here we go:

Vi spiste kyllinghamburger! alt var hjemmelaget. Brødet, burgerne, guacemole(??) - mmm!

Husker ikke oppskriften på brødet, for det lagde Jan. men tror det er en grov rundstykke oppskrift. :-) Veldig mettenes og veldig god!

I burgerne (som jeg lagde) hadde vi:

1. 2 pk kyllingkjøttdeig

2. 2 stk store chilli, fersk.

3. 4 fedd hvitløk

4. 1/2 råløk

5. 2 egg

6. salt og pepper

Bland alt sammen, knus 2 egg og rør rundt! Helt til du får en litt rar konsistens. Så former du med en skjee og i hånden, og legger de på stekeplaten. Små stek i litt på hver side, og tilsett ønskelig med krydder! Var sinnsykt godt - ANBEFALER ALLE til å prøve!

 

Jan lagde også Guacemolen; 2 stk Guacemole mos dem. Tilsett chilli og hvitløk. Mulig noe mer også!

 

Dette finner du som sagt i Rema 1000 katalogen som er ute nå :-) LYKKE til!

 

Lagde også glutenfrie knekkebrød, som var sinnsyk god! hvis du ønsker oppskrift, skriv det i kommentarfeltet, så legger jeg den ut senere :-)

Har jeg tatt den lette veien med slankeoperasjon?

Ehh! Nei. Tvert i mot. Jeg føler jeg har tatt den omveien! Det siste året har vært som en berg og dal bane. Så klart har jeg mer positiveminner enn negative. Men, uansett. Har lest litt rundt på nettet, spesielt på www.fitnessbloggen.no - der blir det virkelig satt på spissen, at slankeopererte har tatt den lette veien!

På hvilket grunnlag kan vel noen uttale seg på den måten? Om de ikke har vært igjennom det selv?

Liksom, har egentlig lovet meg selv å ikke la slike ting gå innpå meg - men jeg blir bare så sinnsykt irritert!!

Alle har rett på sine meninger og alt sånn - JA. Men, jeg føler at folk ikke har rett til å uttale seg om de ikke har peiling på hva de snakker om. Mangel på kunnskap, er det største problemet! Fy av meg. Er litt som mobbing. Føler jeg. Ikke at jeg tar det til meg som mobbing. Men, det kan klasifiseres som mobbing. Mener jeg.

 

Men, jeg er står for det at jeg har valgt slankeoperasjon. Jeg ser ikke på dette som at jeg har fått dette gratis. Men jeg har fått en mulighet til å starte på nytt. Den sjansen tok jeg - og tror du 60 kg har rent av uten trening? Ehh.. nei!

Kosthold og trening har vært veldig viktig.

 

Folk som sier at slankeoperasjon IKKE er ett nødvendig tilbud er jo helt på tryne! Såklart er det nødvendig. Det redder liv! Men mange, som har fått operasjon og lagt på seg igjen med engang, mener jeg ikke har vært klar for det. Mange som er overvektig, og som trenger operasjon. Men de må være psykisk og fysisk klar for forandringen. Mener jeg!

velger noen å ta en slankeoperasjon, men legger på seg igjen feks 30 - 50 kg igjen, (la oss si personen har gått ned 60 kg) var da ikke klar for operasjon og tok ikke dette alvorlig nok. Noen enig med meg?

 

Blogges!

Snakket med ernæringsfysiologen

Hei!


Idag har jeg snakket med ernæringsfysiologen siden jeg er så usikker på hvor mye kaloriinntak jeg burde ha. Jeg var redd jeg måtte ligge på 2000 - 2500 kalorier. Men den gang ei. Det holder med 1000 - 1500 kalorier. Til tross for hardtreningen.

jeg har nok spist mye mer kalorier enn nødvendig - og sikkert derfor det har stått stille på vekten også! Så godt å få en klarhet i det :-)

Jeg kan heller ikke stole på pulsklokke, tanitamålinger, hvilkeforbrenning osv. Da det ikke vises riktig på meg. Det kommer opp at min hvileforbrenning er på 1500 kalorier, men det stemmer da ikke. For å finne min hvileforbrenning må jeg ta en spesialtest som svært sjeldent blir brukt. Sååå... Får bare leve med tanken om at jeg ikke vet hvor mye kalorier jeg forbrenne hver dag. Selvom jeg ikke helt forstår det, da det kun er magesekken som minsket og ikke noe annet. Så skulle man jo tro at pulsen var den samme? Nei, litt for innviklet for meg.

 

men har i alle fall fått klarhet i mange ting jeg lurte på - OG... hun var veldig stolt over meg at jeg klarte å spise slik jeg gjør : D Da vil jeg klare å holde vekten. Hadde jeg spist mindre, og altfor lite kalorier ville jeg bare ende opp med å legge på meg eller få anoreksi. Såå! Takk gud for at jeg får mat i meg - å tar kosthold og trening veldig serriøst :)

 

Blogges :D

BLIR så provosert!!

Hei!

 

Helt tilfeldig fant jeg denne tråden som handler om da jeg gikk ut i media om at jeg var slankeoperert. Jeg har ikke fått noe negativ kritikk fra noen - utenom at jeg så denne tråden her. http://forum.fitnessbloggen.no/threads/slankeoperasjoner.14995/ Vet ikke om dere kommer innpå den - men det var bare provoserende å lese!

 

Dette er ingen quick fix - dette er valget mellom liv og død! åååå!! :p Helt greit at de kommenterer saken min. Men, de burde visst bedre! At de håper på at slankeopereasjoner kun blir tilbudt hos private klinikker? Tenk alle slankeopererte som har fått hjelp? Livsnødvendig hjelp!

 

hva mener dere?

Dagensoppdatering; Trening og kosthold

Hei bloggen! :-) 

Idag har vært en ganske OK dag. Vært litt trøtt og sliten, (holdt på å sovne på ett møte...) ehm ja! :p Løpt litt opp og ned trappene. (helt desperat etter å få forbrent nok kalorier. Har også gått med pulsklokke i hele dag. Nå viser den litt under 1500 kalorier. Jeg føler den viser feil, da jeg i løpet av en dag skal forbrenne rundt 1500 kalorier, men det kun av å sitte på rumpen. Såååå. 
Enten har jeg en jææævlig dårlig forbrenning og dårlig stoffskifte eller så må pulsklokken vise litt feil? Elller?  

Idag har jeg faktisk løpt opp og ned 10 etg. 3 ganger opp og 5 ganger ned :-) Føler meg flink! ^^, Løpte også en tur på butikken for å kjøpe druer. :-) Ja, jeg løpte faktisk :D 

Etter jobb møtte jeg Janen min på actic, hvor vi hadde intervalltrening. Var vell på møllen i 40 minutter. Klokken 17.00 var det tid for Aerobic! :-) Meg, Jan og Sara. Det var faktisk kjempe gøy! Lettere enn jeg trodde, men litt vanskelig å få inn alle trinnene første gangen da. Må også skryte fæælt av Jan som holdt følge! Nå må vi bare jobbe litt med rytmen hans :p Så er han good to go. 

Idag har jeg spist: 

Frokost klokken 07.30

1 grov pizzahorn m/ Chilli, løk, vårløk, paprika, hvitløk og kjøttdeig. 

Lunsj klokken 11.00 

1 grov pizzahorn m/ Chilli, løk, vårløk, paprika, hvitløk og kjøttdeig. 

Mellommåltid klokken 13.00 
En halv New Energy sjokolade (a) 
Klokken 14.00 

1 grov pizzahorn m/ Chilli, løk, vårløk, paprika, hvitløk og kjøttdeig. 
Klokken 15:45 
Resten av New Energy sjokoladen (a) Måtte jo ha litt ekstra energi til trening!! :-) 
Klokken 18:00
1 grov pizzahorn m/ Chilli, løk, vårløk, paprika, hvitløk og kjøttdeig. (Måtte få i meg litt mat rett etter trening)
Middag 19.00 
Liten frokost tallerken med kylling wook. M/ Paprika, kålrot, løk, chilli, hvitløk, vårløk og brokkoli. Toppet med sweet chilli saus. :-) 
Nå straks blir det nok ett rundstykke med kokt egg :-) 
Jeg har drukket vann/saft mellom alle måltidene! :-) Utgjør ca 1,5 l. Noe som er ALTFOR lite :/ 
Dette utgjør 8 måltider - MEN siden sjokoladen ble delt i to måltider og mat etter trening og middag var så tett så sier jeg at det teknisksett blir 5 måltider. Noe jeg kan si meg fornøyd med idag :-) Er vell lov? 
Men ja, sliter VELDIG med den derre new energy sjokoladen. den er jo så sinnsykt god :o Bare må ha den. Hjelper ikke når den koster 15 kroner for 2 stk på narvesen heller :p baaah. I morgen. Ikke mer new energy :-) (men energi nivået blir jo mye bedre da!!) 
Dette var min dag . Hvordan har din dag vært??:D

Fikk kjæft

Hei bloggen!

 

I går var jo planen Crossfit, men såklart var timen vi ville på full. Så da er planen neste uke. Har dere troen??:p

Men, siden det ikke ble Crossfit ble det intervalltrening og styrketrening. Intervalltreningen igår var 60/120 (60sec  rest time og 120 sec worktime) Slik holdt jeg på i ca 40 minutter! :-) Ganske fornøyd med det. Etter løpingen skulle vi ha veiledningstime og nytt treningsprogram.

Jeg og min kjære har funnet ut at en splitt trening er det beste for oss 2 x uke overkropp og 2 x uke underkropp og 2-3 dager kondisjon og 1 x uke blir det aerobic. Så hver tirsdag blir det lang treningsøkt :-). Fikk faktisk litt sånn små kjæft. Eller ikke kjæft, men ble snakket til om at siden jeg ikke er godt nok trent er 6 dager i uken med styrketrening for mye. :p Da ble jeg litt fornærma. Men må no høre på han som vet.. hehe

Anyways; Husker ikke helt treningsprogrammet, men skal prøve å memorere det:

Overkropp

Skulderpress
Skulderbakpress?
Chins
Dip
Nedtrekk
Sidehev

Underkropp

Utfall
Markløft
Knebøy
Ankelstrekker med vekt
Hofteløft
Bakside lår curl
Beinpress

Ja, tror jeg magler noen. Men kommer ikke på i farten hva!

Men føler en splitt er en god treningsmåte for min del. Variasjon er veldig viktig for meg! :-)

Idag går jeg faktisk rundt med pulsklokke - för å finne ut hvor mye jeg forbrenner på en hel dag. Blir spennende å se resultatet. :p Akkurat nå uten noen fysisk aktivitet ligger jeg på 352 kalorier, klokken 11.13. Gått med den i 4 t og 30 min. Pulsen min ligger på 65.

Har en mistanke om at jeg har veldig dåårlig forbrenning :p

 

Bloogges!

Crossfit today og enkel hverdagstrening!

Hei Bloggen.

 

Idag har dagen endelig kommet - Nemlig Crossfit trening. :p Gruer meg litt, da jeg har gangsperr i hele kroppen. Pluss jeg skal få nytt treningsprogram idag på treningssenteret. Så blir en del trening idag :p men kan med hånden på hjertet si at jeg gleder meg til å legge meg idag da! :p
Idag blir det Crossfit med lillebror. (han tror han er sterkere enn meg - men vi får daa se) Det blir i allefall en oppdatering om dette senere. Vil jeg elske eller hate det?

Virker forresten som at jeg legger på meg, men det må vell være muskler? Har gått opp ca 2 kg på noen uker. Kan godt tenkes at det er muskler. Siden klærne sitte løsere på meg. :p Hva tror dere?

Uansett - Livet er så mye bedre fortiden. Overskuddet jeg får hverdag er så fantastisk. Før var jeg jo sinnsyk lat og orket meg såvidt på do. Men nå, blir jeg superstresset om jeg ikke får trent eller gå ut på tur. Stresset blir jeg kanskje ikke - men er i alle fall veldig rastløs. Det gjør meg liksom ingenting å gå ut! Selvom det er iiiiiskaldt ute.
Når jeg lager mat, eller Jan lager mat - blir det også dansing. Det å bare få inn mer aktivitet i hverdagen er veldig viktig for meg. Jeg har veldig hektiske dager, og må derfor finne løsninger slik at jeg får mest mulig bevegelse i løpet av dagen. Tror ikke jeg kan holde på å trene hver eneste dag fremover. Det har jeg nok ikke tid til :p Så derfor - er hverdagstrening veldig viktig for meg. Det å løpe trappene på jobben tenker jeg å gjøre 2-3 ganger for dagen. Det er 15 etg. :-) GOD trim. Tenk deg 45 etg ned og opp?

Eller bare det å gå av busstoppet 1-2 stopp før jeg egentlig skal av? Det er jo også en god ting å gjøre :-) Mye enkelt man kan legge inn som aktivitet i løpet av hverdagen! Eller hva sier du? Har du noen tips til meg? :)

 

Blogges 

Dagens matinntak og trening! (med bilder!)

Heii bloggen!

 

Idag føler jeg at dagen kun har gått med på å løpe. I dag morres, rundt halv 10 var det løpe tur med Liloen min. Har akkurat begynt å løpe ute, så begynner svært rolig. Løp 1,38 km på 11 minutter idag. (litt stolt over det - Hadde jo tross alt en liten hund etter meg også!) 

Så klokken 10.00 ble det frokost. 

1,5 (lite) grovt rundstykke med ett egg. 
1 glass juice før frokost.

Så rundt klokken 12ish, gikk vi opp på treningssenteret for å trene litt intervall og styrke trening. (Når jeg skriver VI - er det meg og jan) Vi begynte med 15 min intervall da vi allerede hadde løpt litt idag og visste vi skulle løpe mer senere.

Intervall + styrke

Intervall trening: gå 30 sekuner løping 60 sekuner. (15 min = 10 intervaller.)

Styrke trening:

* Chin-up - 3x10

* Nedtrekk - 3x10

* Skulderpress - 3x15

* Biecepscurl 3x20

* Innside/utside lår 3x20per side

Sååå ble jeg avbrutt av en mor som skulle ha oss med tidligere enn planlagt på tur. Så da fikk jeg ikke fullført planlagt treningsprogram! :( 

Så klokken 13.00 ble det ett lite inntak av mat igjen, før vi skulle ut på tur med mamma og de, tante og de og onkel og de.

 

Mat klokken 13.00

En halv hamburger med ett halvt brød
 - Paprika, råløk, salat og en sirkel med dressing og ketchup(fyyy)

Såå fartet vi avsted til breistein, hunden var såklart med. Vi løp ifra breistein og opp til barnehagen hvor treffet skulle være. Så da ble det 1,6 km jogg i både opp og nedover bakke, vi brukte akkurat 15 min. Når vi da kom til barnehagen hadde jo mamma såklart med hjemmelagde boller som vi måtte smake på. Noom, gode var de og!

På tilbakeveien var det litt mer gå, jogg, sprint med kusinene og brødre. :p litt sånn lekeløping! men trening ble det no,

Når vi kom hjem lagde vi istand en wookgryte med:

* 2 x kyllingfileet (oppskåret) 
* Paprika
* Løk

* Extra chilli
* Kålrot
* Brokkoli
* Hvitløk
* Gulrot

Så wooket vi det sammen med soursaus(?) med garlic. Noom, veldig godt! :-)

Hadde også på litt extra med sweet chilli saus. NAM - elsker sterk mat :-)

Slik ble resultatet!

Fulførte ca halve :-)

Spiste ikke sånn veldig mye - så var sulten igjen en og en halv time senere så da kastet jeg i meg en liten pizzahorn :-) (grov med masse chilli, løk, paprika, kyllingkjøttdeig/kjøttdeig og krydder)

 

Nå skal jeg ut på siste løpetur med lilo før kvelden, i mens lager Jan*en min rundstykke med egg til oss :-) proteiner er veldig viktig!

 

Og i morgen - Skal vi ha veiledningstime og nytt treningsprogram - det blir knas! pluss jeg skal på Crossfit. Æææ gruer meg :-) Oppdaterer dere i morgen!

 

Blogges :) 

 

Trening

Heisveis. 

Den siste uken har jeg begynt i hardtrening. Noe som vil si at jeg trener hver eneste dag. Siden jeg skal ut i en veldig lang sykemelding, gjelder det å være i god form, slik at jeg kommer lettere tilbake til der jeg er nå. Så derfor kjører jeg på med mye trening! Kondisjon og styrke, 

Skal prøve å komme meg på Aerobic hver tirsdag i tillegg. (Har fått med meg min kjære på det også) Jeg har lagt om kostholdet igjen, og spiser mye kylling og kjøtt. Energinivået er så mye bedre for tiden. I går var jeg på joggetur, ute. Aldri løpt så langt før, ute liksom. :p Samme gjorde jeg idag, bare lengre! Er så digg å kjenne at kondisjonen blir bedre og kroppen sterkere. Bare på 1 uke har jeg økt med 5-10 kg på forskjellige aparater. :-) Det er mye for denne svake kroppen som igrunn IKKE eier muskler! :p 

Anyway! Skal begynne å lage treningsplan med øktplaner og sånn, som jeg tenkte å dele med dere! :-) 

Litt bilder fra fredagenstrening - Her var jeg i grunn utslitt etter flere timer i skibakken også! :p (så rett på trening..) 

 Nå må jeg runne av - :-) Nå skal jeg på trening med min kjære! 

 

Blogges

Flere før bilder - Måå seees : )

Hei Bloggen!

Beklager lite blogging. Men jeg har hatt en hektisk uke/helg med mye trening og fjelltur :-) (stått på slalåm) Anyyway! Så igjennom litt gamle bilder, og fant disse "nyydelige" bildene.. som jeg tenkte å dele med dere! DIsse bildene ble tatt i april i fjord ca. Husker ikke helt vekten her, men altfor mye i alle fall! 

 

Husker da jeg tok disse bildene, at jeg følte meg tynn og sånn. Men når jeg ser nå, så var jeg ett godt stykke ifra å være tynn. Men uansett; Her kjem bildene!

 

Begge bildene er fra april 2012

Nå - Tatt februar 2013

 

Ser no i alle fall en liten forskjell :-) Hva mener dere?

Senere kommer det ett innlegg over treningen for denne uken! :D

Les mer i arkivet » Oktober 2016 » September 2015 » Februar 2015
Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)
legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.
gratisdesign av Tonjemt

hits