Motstå fristelser

Jammen er det hardt å leve sunt til tider.. Jeg og min kjære har lagt om kostholdet våres siden vi hadde en vane å velge litt usunne mat varianter som pizza, taco, hamburgere, pasta osv. Nå er vi mer bevisst på hva vi spiser. Vi spiser grov pizza med feks kyllingfileet eller karbonadedeig og tynn bunn. Nå lager vi hamburger fra scratch og spiser ikke fast food variant. Taco er jo ikke så usunt, men det kan fort bli det. Dressing og lefser er ikke så sunt;) pasta velger vi fullkornpasta eller fiberpasta. Vi spiser stortsett det Vi alltid har gjort. Men på en sunnere måte.

Snop og sånn er fy fy i ukedagene. Men fristelsen er vanskelig å motstå! Feks hvis jeg går på kino i uken. Kan jeg ikke Skeie ut. Da får jeg super dårlig samvittighet og MÅ trene det "vekk" igjen. Men begynner å bli lettere med tiden nå, nå som jeg er litt inni det og hodet er skrudd på"sunnhetsmodus":-)

Hva gjør dere for å motstå fristelser? Som usunn mat og godterier? Tips?:D jeg prøver å kompensere med frukt eller vann :)

- Ida Kristine

Ønsk meg lykke til?

Da skal jeg inn å ha muntlig-praktisk gymeksamen. Er lite forberedt, og angrer på det. Ååå! Gje meg styrke?? Har ikke litt lyst å ta eksamen. Nå har jeg satt for høye forventninger til meg selv.:-( uff.

Ønsk meg lykke til?

Dette spiser jeg ( i bilder )

Hei! 

i går 28.01.13 fant jeg ut at jeg skulle ta bilde av det jeg spiser i løpet av endag (som regel). 

 

Frokost: 1 rundstykke med 1 egg (stekt) 


Fullførte ca et halvt + en halv av en halv. 

 

Lunsj: 1 rundstykke med 1 egg (kokt) 


Fullførte nesten hele. en kvart del igjen ca. 

 

Mellommåltid: 4-5 druer. 


 

Middag: En frokosttallerken med spagetti, kyllingfileet med stekt, hvitløk og rå løk. toppet med sweet chilli saus. 


Sånn ser mengde forskjellen ut. Øynene er alltid mer sulten enn hva magen er, så resultatet blir slik. Både for meg og min kjære. :p Men alikavell jeg ikke har spist sånn ekstremt mye. Er det noe som også kommer i retur. :/ 

 

Kvelds: Rundstykke med brunost


Fullført hele :) 

 

Drikke: Vann og saft 


Saft og vann mellom alle måltid. :) 

 

Fortsatt sulten?


Da tar jeg meg en Skyr youghurt og deler med min kjære :) Spiser da ca en halv. 

 

Slik så dagen min ut i går :-) Føler jeg spiser altfor mye da. Hva mener du? 

Selger unna litt klær

Helloen. 

 

Har noen klær jeg så gjerne vil få solgt. Er noen bukser, topper, blazer, bluser/skjorte, singlet osv :-) Kommer ett innlegg med bilder i løpet av uken! :-) Tenkte å bare lufte det litt. 

Det er klær i str: 38, M, L (topper) Bukse: 31, 30, M/L. Blazer: 40. Singlet: M :-) 

 

Håper å få tatt bilder snarest, og legge de ut innen fredag! :-) 

 

Ha en fin natt! Nå må jeg nesten prøve å sove :) 

 

God natt :):)

Kosthold

Nå som jeg har minimage, er det enkelte ting jeg må passe på at jeg får nok av. Som feks; Næringsstoffer, proteiner, vitaminer osv. Jeg spiser veldig lite til vært måltid, men prøver å få i meg 5-6 måltider om dagen. Det er faktisk ganske stressende å gå rundt å tenke på "hva skal jeg spise nå? Hva er det som er nok næringstoffer i?" osv osv. En skive er feks ikke nok for meg. Men slenger jeg på ett egg, så er det ett bra måltid. Jeg spiser veldig mye kylling. Nå i det siste har det vært kylling hver eneste dag faktisk. Helt hekta på kylling, brunris og grønnsaker med sweet chilli saus :) Hehe, og kyllingsalat er en favouritt. :) 

En dag for meg, ser som regel slik ut: 

 

Frokost: 

* 1 glass Biola
* 1-2 knekkebrød/et halvt - helt rundstykke/1 skive med egg/hvitost/brunost/trønderfår/(nugatti engang i blant (A))

Vann drikker jeg så mye jeg klarer mellom måltider.

Lunsj:

* En halv kyllingfileet kuttet opp i biter, salat og løk. + sweet chilli.

Vann/funlight saft

Mellommåltid:

*Litt druer/et halvt rundstykke med egg/knekkebrød med hvitost/frokostblanding med biola/skyr youghurt

Middag:

*En halv kyllingfileet med grønnsaker og ris. + Sweet chilli./ et lite pizzastykke/En liten skål med lapskaus/kyllingsalat

* Vann eller funlightsaft før og etter måltid

Mellommåltid:

*1-2 knekkebrød/1 skive/Frokostblanding/Youghurt

Kvelds:

* Frokostblanding med biola eller melk/ Rester fra middag ca i samme mengde som i middag.

 

Dette er kostholdet mitt på en GOD dag. Som i går. Men, det er ikke alltid så bra som dette. Men prøver å spise slik som dette hver eneste dag. Men det er tungt. Det kommer som regel alltid noe i retur. :/ Så ja.

 

Om dere har noen spørsmål - ikke nøl med å spørre! :-) 

 

Ha en fortsatt fin søndag! Hva har dere gjort på denne triste søndagen? :) 


 

Trening

Jeg og min kjære har nå kommet godt i gang med trening, og trener annen hver dag nå :-) Ganske deilig å ha den ene fri dagen, hvor jeg slipper å tenke på trening. Men la musklene restituere, og at gangsperren pleies. :-) 

Når jeg trener begynner jeg først med kondisjon i ca 20 minutter. Ikke noe løping helt enda, pga operasjonen. Men går i oppover bakke på tredemøllen, og går fort gange. Jogger litt. Når det er ferdig går jeg over til å trene musklene, først konsentrerer jeg meg om armene (som jeg personlig syntes er værst, da jeg er veldig svak i armene :p klarer jeg ikke så mye), jeg gjør samme øvelse 12 x og 3 repetisjoner. Ganske tungt! :p 

Når jeg er ferdig med armene, tar jeg ryggmuskelen - for etter operasjonen har jeg mistet masse muskelmasse i ryggen og har konstant vondt i ryggen, og har begynt å "sige" i ryggen. Så den må trenes opp igjen :) 

 

Skal egentlig trene magen også, men har ikke helt kommet dit enda, pga jeg ikke tørr å trene magen enda etter operasjonen :) Bein øvelsen hvor jeg trener rumpe, baksidelår, fremsidelår, innsidelår, ankelstrekker, setemuskel og hoftemuskel. Beinpresser er veldig bra for rumpen! Aldri hatt så mye gangsperr i stumpen før. 

 

Nå skal vi på trening - også fikk vi akkurat en middagsinnvitasjon ifra mamma, så vi skal spise middag der. Bali kyllinggryte :-) Har faktisk ikke spist det før, så det blir spennende :D hihi. 

 

Ha en fin dag! :)

Kaster opp + dagen idag

Hei bloggen! :-) Som skrevet tidligere, sliter jeg fortsatt en del med å ikke klare å holde på maten. Kaster gjerne opp 1-2 ganger om dagen. Men det begynte for fult igjen denne uken. Var helt fin rett etter operasjon og 2 uker frem ca. Har jo snakket med ernæringsfysiolog om dette, og hun mente at det var pga gallestein at jeg slet med maten. og at det ville gå over etter at galleblæren ble fjernet. Noe den altså ikke har gjort. Hva burde jeg gjøre?? Prøver å holde meg til sunn mat og spiser lite chips og sånn. Sier takk for alle råd og tips!!:) Dagen idag har jeg og Jan tilbrakt litt med Thian, lillebror på isen i åsane. Vi har gått på tur, vært en tur på senteret og kaffe hvor vi spiste kylling baguette :-) nam. Så kjørte vi Thian hjem, og hentet litt saker og ting før vi tok turen ut til tante hvor vi skal være barnevakt. De er nemlig på supriseparty og bursdagsbarna vet ingenting. De tror de skal på fest en annen plass :) så de får det nok kjekt i kveld!!:) vi har for ikke så lenge siden spist taco, og nå ser vi på filmen "modig" med litt godsaker på bordet :) kjempe koslig! Men nå må jeg runde av, siden jeg er en smule kvalm atm. Er så lei denne kvalmen. :/ Ha en fortsatt fin kveld :-)

Operasjonsdato 10.april

Hei!

 

Snakket med Voss isted, og de har satt meg opp 10 april for bukplastikk! :-) Eller, mini mini bukplastikk. Har ikke så veldig mye hengehud, men har en 2-3 cm pose, men i løpet av de neste 2 mnd vil den nok bli litt "slappere" da jeg har begynt med hardtrening igjen. Merker at det er vanskelig å stramme den opp :p sliter allerede med lår og armer.. Men legen har sagt at jeg har en såpass dårlig hud, at huden min ikke vil trekke seg tilbake. Så håper jeg etterhvert (om jeg ikke klarer å stramme opp lår og armer) at de har ett tilbud til meg på det området også. Jeg er tross alt kun 21 år. Hadde jeg vært eldre, ville nok ikke dette vært like viktig. Men tror det er pga alderen min også, at jeg får operasjon. 

 

Er fortsatt litt it enkeboksen, siden jeg ikke helt har landet etter operasjonen for litt over 2 uker siden. Men, jeg vil virkelig ha denne operasjonen. 

 

Er det noen som har tatt bukplastikk som kan fortelle litt om smertene etter operasjon? Man får jo ikke luftsmerter? For de blåser jo meg ikke opp nå? hehe. Hvordan ser arret ut? Jeg har tenkt på det, at ett arr vil være plagsomt. Men vil heller ha ett arr på bikinilinjen enn denne hengemagen. Så, har egentlig bestemt meg. Så da er det bare til å manne seg opp, for er bare litt over 2 mnd til!! Herreguuuud. :-) 

 

Ha en fin dag! Nå er jeg sliten å støl etter trening :) 

2 døgn

Etter to døgn snusfri, følte jeg at jeg fortjente dette antrekket.

Hva syntes dere om antrekket? Noe du kunne gått med? Min kjære er litt i tvil i buksevalget, men ser for seg at han blir vant med det :)

Dette visste du kanskje ikke om meg?

Generelt: 

Jeg heter Ida Kristine, er 21 år og er født og oppvokst i Bergen. Jeg er halvt østlandsk da min far kommer fra og bor på Østlandet, (Asker). Min mor er fra Nordfjordeid, men flyttet til Bergen da hun var 15 år. 5 år senere kom jeg :-) 

Jeg har vokst opp i Sandviken men sommeren til 4 klasse, flyttet vi ut på bygda, nærmere sagt... Salhus.

Litt mer om meg: 

 1. Jeg har nå nesten fullført videregående, har et halvt år igjen som lærling. Jeg er kontorlærling på Universitetet i Bergen, hvor jeg sitter i ekspedisjonen og har ansvar for det meste av sitteplasser, parkeringsplasser, kontorrekvisita,  internavis, forskjellige personalrelaterte saker. Jeg er litt innom økonomi, som reiseregning og refusjonssjema. Steller i stand til arrangementer som strategisseminar, HMS dag, julebord, og sommerfest osv. :-)
 2. Jeg er også 75% elev på Sonans. Hvor jeg tar opp litt fag. Skal faktisk ha den første eksamen neste uke! Gruuuer meg. 
 3. Jeg elsker kjæresten min :) <3
 4. Jeg har en kjempe søt Tibetansk Spaniel, som jeg virkelig er glad i! 
 5. Jeg er glad i Barn, og har vært en aktiv barnevakt siden jeg var liten :-) (Nå er det vell snart min tur?) 
 6. Jeg ble slankeoperert for litt over 1 år siden, og har nå gått ned 60 kg. 
 7. Jeg fjernet galleblæren min 9 januar 2013. 
 8. Jeg  har vært inne i en depresjon, og gått på antidepressiva 
 9. Jeg har i en liten periode brukt sovetabeletter, men sluttet fort. 
 10. Jeg ble mobbet på barneskolen og ungdomskolen. 
 11. Jeg har aldri vært fornøyd med selvbildet mitt. 
 12. Jeg har skulket skolen for å slippe unna å bli mobbet. 
 13. Jeg fikk kjøpe alkohol og tobakk i en alder av 15 år. 
 14. Jeg har røykt. (Sluttet) 
 15. Jeg har snust. (Sluttet)
 16. Jeg trodde visst jeg kjøpte alkohol og tobakk til andre i klassen, skulle de endelig "se" meg og godta meg. Men den gang ei :-) 
 17. Jeg er naiv. 
 18. Jeg har gjort dumme ting. Men er ingen poeng i å angre på det nå. Gjort er gjort. 
 19. Jeg har vært en dårlig venn. 
 20. Jeg har vært selvopptatt og tenkt mye på meg selv og sånn. 
 21. De vennene jeg har nå, er venner jeg aldri vil gi slipp på. :-) 
 22. Jeg har en venninne som jeg har kjent siden vi var 2 år gamle :) Snart 20 år! (SYKT) 
 23. Jeg har en stefar som ikke lengre er sammen med mamma. Men som har stilt opp for meg siden jeg var 2 år. Hvorfor gi slipp på det nå? 
 24. Jeg er ikke skoleflink. 
 25. Jeg er flink praktisk. 
 26. Jeg eier ikke humor. 
 27. Jeg er ærlig, åpen, hjelpsom og omsorgsfull for de jeg bryr meg om. 
 28. Er du snill mot meg, er jeg super snill mot deg :-) 

Ja nå kommer jeg ikke på mer :p This is me! 

 

 

Du er kanskje tykkere eller tynnere enn du tror

Hei!

 

Kom over en artikkel på DB nett. Som du kan lese her

Jeg fikk mindre BMI enn hva den "vanlige" BMI kalkulatoren viser. Hva fikk du? 

Syntes det var litt lite at jeg kan veie helt ned til 58 kg med min høyde. Så vet ikke helt om den "nye" BMI kalkulatoren er noe. Hva syntes du? 

 

Klem klem <3

Tror jeg åpnet det ene operasjonssåret:((

Jeg tenkte å bytte strips idag siden de bare henger og dingler. Men da jeg tok av den ene satt den skikkelig fast i såret, og det begynte å væske litt utav det. Uvell som jeg ble måtte sette meg ned. Fikk litt panikk, men tok på ny strips og sånn teip greie. Så satser jeg på at det går fint?

Noen som har opplevd det før?


Slenger med ett bilde av mine nye grønne topp! :)

Og min kjekke kjæreste som er i 94 års dag til bestemoren. Som jeg ikke får delta i! Fin ikke sant?:)

Vintergikt?

Helluen dere!

Akkurat vært hos legen og tatt noen oppfølgingsprøver. Fortsatt litt høy CRP noe som tyder på at jeg har litt betennelse i kroppen. Men pleier vanligvis å være helt normalt. Den var ikke så høy at de mistenker noe galt. Er også litt øm der galleblæren var, og har ganske vondt når jeg går og trakker ned på høyreside. Men ellers eller alt ok. Ingen store bekymringer men må tilbake neste uke.

Har også den siste tiden slitt med vonde ledd. Har testet positiv med urinsyre i blodet rett før sommeren. Men legen mener jeg har vintergikt. Når det er kaldt ute, "fryser" leddene mine. Men vi får se det an nå når sommeren kommer. Blir det ikke bedre får jeg bare krysse de stølne leddene mine og håpe på at det ikke er leddgikt! Jeg er da all for ung for det.

Aldri testet positivt på urinsyre i blodet før nå etter sleeve operasjon. Så mye tyder på at det er pga operasjonen. Vekttapet og muskeltapet.

Håper så inderlig at det "bare" er vintergikt og ikke noe alvorlig :(

Hei?

Ha en fantastisk fin dag!! :-)

Snøen har satt sine spor her på tertnes, får håpe den forsvinner fort! Og at kulden forsvinner og varmen ankommer :)

The best boyfriend <3

Jeg har virkelig verdens søteste kjæreste! Vi var en tur på glitter i går, siden jeg skulle kjøpe ett smykke. Så så jeg på litt andre ting også, som jeg sa var fine. Idag når han kom hjem fra jobb, hadde han vært å kjøpt tre av det jeg hadde sagt var fine :) han følger med altså! Gutten min, tusen takk igjen <3

Løs hud, snart vekke!

Snakket akkurat med Voss, for å forsikre meg om at jeg var kommet på ventelisten for bukplastikk. Det hadde jeg. Kirurgen har skrevet at jeg ønsker iløpet av mars/april, når jeg har glemt litt den operasjonen jeg har vært igjennom nå. Skulle jo egentlig få i forrige uke, mens jeg allerede var i narkose - men de var veldig rett for om det var betennelse i galleblæren, at det da ville bli hull på den og lekke gallesaft. Noe som da gjør arrene veldig stygge, (verre enn en skikkelig brannskade) Så, hun lovet meg egentlig operasjon før sommeren. Så jeg var jo litt redd for at hun kun sa det for jeg ble veldig lei meg når jeg ikke fikk det helt som jeg ønsket. Men den gang ei, hun har fått meg på listen, så nå er det opp til Hans Jørgen, (kirurgen) som gjør den operasjonen å finne en dato til meg. FORHÅPENTLIGVIS før sommeren. Selvfølgelig, kan jeg ikke forvente det, når jeg er sikker på at andre har ett større behov enn meg. Men da jeg er ung, og om noen år skal få unger osv - er det greit å få gjort det nå enn om flere år. For jeg tørr jo ikke å kle av meg forran andre, og vise kroppen min. Jeg har ett lite håp om at jeg skal klare å stramme opp litt på egen hånd, som lår og armer - men ser virkelig ikke ut som magen vil sammarbeide med meg! Nå har den blitt for slapp og for mye til at jeg kan klare å gjøre noe med det selv. 

Så da er det bare til å krysse fingrene for meg, så kanskje lyset i tunnellen er ett tegn på at jeg blir lykkelig med meg selv :-) Ikke missforstå meg. Jeg er lykkelig med livet, men ikke kroppen. 

 

Så jeg ble skikkelig glad at jeg er på vente listen! Og at de faktisk ønsker å gjøre dette, til tross for at jeg egentlig "Bare" har 2-3 cm heng... :) 

 

Knis, <3

The (Ugly) Truth - Bilde

Hei og god morgen! 

Jeg ble jo operert forrige uke, å nå er jeg full i lim etter bandasjene på hele magen. Ser jo forferdelig ut! Men fått tips om at plasterfjerner, fjerner det limet - Så det må jeg kjøpe :) Noen som vet hvor lenge jeg trenger å gå med bandasje? Glemte jo helt å spørre på Sykehuset :p

Noen tenker kanskje hvor "henge huden er"? Men jeg kan love deg, den er der... :p Skjult i trusekanten. Hoho 

Dagene etter operasjonen har gått helt over forventninger. Jeg får i meg mer mat, har mer overskudd om dagen, går fortsatt litt ned i vekt, har blitt mer aktiv igjen osv. Var faktisk en liten tur på treningssenteret å gikk 15 min på Elipse maskinen og trente styrke på bena og armene. Trente kun en halvtimes tid, men det var kun for å få følelsen av å trene igjen. Idag tenkte jeg å gå noen runder rundt løpebanen på tertnes. :-) Forhåpentligvis får jeg med meg Ramona

Jeg har det i alle fall 100 ganger bedre nå etter operasjonen og jeg merker virkelig stor forskjell. Jeg kaster ikke opp lengre! Det er deilig, å ikke måtte være uhøfelig å løpe på toalettet under middag. :-) Psyken er litt bedre også, for jeg har ikke den frykten for å få ett galleanfall igjen - Så livskvaliteten er much better :-) 


Det er med en stor redsel å legge ut ett slikt sårbar bilde. Men, jeg har valgt å dele alt med dere - Så her er "The (ugly) truth" Vises ikke så godt her på bildet, at jeg har hengehud, men den er der, rett under trusekanten :p Pluss jeg tror jeg står på en slik måte at jeg "strammer" og "strekker" magen litt. 

 

Ha en fin dag alle sammen!

Kosthold og trening etter operasjon og til nå

Hei! Fikk ett spørsmål om jeg kunne skrive litt om hvordan det har gått med trening og kosthold etter op, så her skal jeg prøve å svare på det! :-) 

 

Etter operasjon ble jeg satt på flytende i 3 uker. Jeg fikk veldig lite i meg, for jeg ble veldig kvalm av alt. Klarte å drikke Biola, buljong, rett i koppen (silt), fun light saft og skyr drikke youghurt (istedet for de næringsdrikkene som ble anbefalt, da jeg kun ble dårlig av de), i alt jeg drakk bortsett fra saft og sånn tilføyde jeg ett puler, husker ikke helt hva det var for. Men det var vell noe med næring :p Så dette levde jeg på i 3 uker. 4 uken begynte jeg på most mat, da puttet jeg kjøttkaker/boller med grønnsaker og litt brunsaus oppi food prosessor/mix master?(?) slik at det ble most da. Så basic, jeg moste all mat. Fiskekaker prøvde jeg også. Det gikk faktisk overraskende bra! :-) Var stortsett bare det jeg spiste den uken, gikk litt i supper også med klumper. 5 uken begynte jeg på vanlig mat. Da gikk det i knekkebrød, MYE kylling og rent kjøtt. Gjerne litt hjemmelaget pizza,  osv osv. Måtte egentlig bare prøve meg frem. Tålte det meste, men måtte holde meg unna en del hvete og melkeprodukter, som brød, pitabrød, tjukk pizzabunn, melk, osv. Men det meste gikk overraskende bra. Men såklart, i svært små portjoner. Klarte ikke å fullføre en kakefat str på tallerken. Ble 2-3 biter også var jeg stapp mett. Men det jeg tålte best og spiste mest av var kyllingfileet med grønnsaker. Da var det gjerne 2-3 biter med kylling også en spiseskje med grønnsaker. (CA) 

Sånn gikk no dagene, jeg var ikke så flink å få i meg nok mat, og spiste veldig lite. Prøvde å spise hver 2 time, men det var veldig vanskelig å følge opp da jeg rett og slett ikke hadde matlyst. Men etter noen måneder kom heldigvis matlysten, og jeg fikk mer mat i meg. Etter ca 6 mnd klarte jeg kanskje nesten ett pizza stykke (hjemmelaget), men brukte laaaang tid på det. Kanskje 20 minutter eller mer. Men etterhvert ble alt bedre og bedre, og jeg klarte alltid litt mer for hver uke. Men, i ca august/september, forsvant matlysten brått, og jeg ble alltid dårlig av mat. Jeg spiste kanskje 1-2 måltder om dagen. Noe som resulterte i at jeg ble slapp og svimmel. Fikk heller ikke så mye væske i meg, og da kom hodepinen! Jeg ble veldig bekymret etterhvert, for jeg fikk rett og slett i mat ned, og i oktober/november begynte jeg å kaste veldig mye opp. (Har alltid kastet litt opp fra op, men veldig sjeldent) Men så fikk jeg påvist gallestein, og det var da forklaringen på at jeg plutselig ikke fikk så mye mat i meg lengre. Jeg fikk raskt time til op, siden jeg hadde mistet mye vekt pga lite matinntak. Men månedene gikk fortsatt, og jeg fikk fortsatt ikke i meg mat. Den værste perioden var i desember, da kastet jeg opp etter alle måltid. Jeg klarte kanskje en halv hamburger (uten brød og ca 50 g) men det var fortsatt for mye, og jeg kastet opp. Jeg klarte heller ikke kyllingfileet som jeg alltid har tålt, klarte kanskje en halv kyllingfileet men det var fortsatt for mye å måtte kaste opp. Men etter operasjonen, har jeg fått matlysten tilbake, å klarte hin dagen (første gang etter op) å fullføre en hel 50 g hamburger med litt salat og løk(uten topplokket). Det var deilig det! Klarte også en halv kyllingfileet med litt ris og salat også :-) UTEN Å KASTE OPP! har da IKKE kastet opp etter galleblære operasjon :):):) 

Men tror kanskje jeg kom litt utav det jeg egentlig skulle skrive, så en liten oppsummering: 

3 uker etter op: FLYTENDE 
4 uker etter op: Moset mat (Kjøttkaker, kjøttboller og fiskekaker med grønnsaker)
5 uker etter op: Vanlig kost (Knekkebrød, rentkjøtt, pizza, taco, lapskaus, spaghetti, noen brødsorter, osv osv. det første halvåret brukte jeg kakefat og andre halvår gikk jeg over til frokostfat) Mye vann, funlightsaft, juice, biola, iste osv. Alt uten kulsyre :)

* Spiser ikke kake, lite sjokolade, snop, svært lite fastfood, pommesfrites som er frityrtstekt, mat generelt som er frityrtstekt. FET mat holder jeg meg stortsett unna. Men tåler små mengder.
* Drikker ikke brus.

TRENING

Jeg begynte å trene ganske raskt etter operasjonen. Men ikke hard trening, det kunne jeg ikke begynne med før ca 2 mnd etter operasjon. Jeg har alltid prøvd å trent hverdag, om det ikke har vært på treningssenter så har jeg gått meg flere turer daglig. (Kan ikke skryte på meg at jeg har trent hverdag, men har alltid gjort noe ekstra som å ta trappene om jeg er på shopping, parkere bilen litt lengre vekke fra der jeg skal osv)
Jeg begynte med styrketrening ca 2 mnd etter operasjon. Holdt på med det frem til ca semptemer aktivt, til jeg ble ganske slapp å sliten pga gallesteinen. Så kan desverre ikke skryte på meg at jeg har trent så mye de siste månedene. Men har alltid vært aktiv, hele året! :-) Har gått mye på fjellet, gått lange turer med hunden, osv.

Styrketrening har jeg også holdt på med, minst 2 ganger i uken det første halvåret, men så har styrketreningen dabbet litt av da jeg ikke fant plass til det i hverdagen.

JEG HAR:
* Hele året vært aktiv
* Jogget mye
* Trent mye styrke
* Løpt
* Trappetrening på jobb hverdag (opp og ned 9 etg) 
* Tatt trappen istedet for heisen
* Parkert bilen litt lengre unna der jeg skal
* Gått mye på fjellet
* Gått mye tur med barnevogn
* Gått mye tur med hunden min.

Men alt i alt; Jeg føler jeg har vært veldig aktiv fra etter op. Noe jeg mener har resultert i at jeg har gått ned 60 kg så fort :-)  

 

VET ikke helt om jeg har svart godt nok, så om du føler det mangler noe, eller du lurer på noe. Så ikke nøl med å spørre meg! :-) 

 


Ett lite bilde fra turen til meg og Camilla idag :-) Hoho 

Hva vil dere vite? (Help me....)

Jeg er litt sånn små tom for ideer om hva jeg kan blogge om. Bloggen handler jo egentlig om livet etter Gastric Sleeve operasjon og nå livet uten galleblære. Men ønsker jo også å blogge litt om hverdagen, klær, trening, kosthold osv osv. Men er det noe dere ønsker jeg skal blogge om? Noe dere ønsker å vite? Om meg, om operasjonene eller annet? :p Jeg er som sagt veldig tom for ideer. Setter virkelig pris på litt hjelp her, slik at jeg ikke bare blogger om tull som ingen bryr seg om :-)

Ser på statestikken at det er en del innom hver dag som jeg setter stor pris på, men det hadde virkelig motivert meg mer til å blogge om dere la igjen en liten kommentar også :-) Alt gleder mitt store hjerte!

 

I morgen skal jeg på tur med min godeste Camilla :-) Kanskje det blir noen bilder fra turen våres? :-) Forresten: Les bloggen hennes her.

 

Ha en fortsatt fin mandag :D

Love my New Hair cut

Litt bedre etter bilder :))

Denne var på spreng for under 1 år siden! Sjekk nå da!!

Haha jeg må bare le jeg! Denne bunaden fikk jeg til konfirmasjonen min for 5 år siden (ca). Jeg brukte denne sist i barnedåpen til min lillebror i fjord januar og da var den på spreng, og jeg måtte flytte på festene for at den skulle passe. Så siden jeg vil ha denne til 17. Mai i år må den nok syes inn ganske mye! Heldigvis kan hun som sydde den sy den inn slik at den passer igjen :) er jo kjempe glad i Nordfjord bunaden min. Syntes ikke så godt på bildene at den er altfor stor, men kan jo nesten snurre den rundt meg en ekstra gang! Haha :)

Frisøren next

God morgen kjære bloggen! 

 

Nå skal jeg snart ta turen til frisøren og ta etterveksten og klippe meg litt. (noe som er på tide) :-) Tenkte å legge inn før og etter bilde litt senere idag ^^ Men først skal jeg på senteret og bytte en topp jeg ikke likte så godt allikavel, si hei til Ramona på jobb og se om jeg finner noe strikk og fliseklemmer. For av en eller annen grunn forsvinner de helt ut av det blå... hele tiden! :p 

Litt kjedelig å være sykemeldt "helt alene", liksom ikke så mye å gjøre på, annet enn å slappe av å se på tv. Sliter litt med smerter i magen, så skal til legen så fort jeg får time. Må ta noen blodprøver også, pga jeg hadde litt høy CRP og noe annet da jeg ble skrevet ut. Så må sjekke om de prøvene nå har gått ned dit de skal være :-) 

Uhm! Ellers, så går vekten egentlig bare nedover.. veier 67,5 idag noe som er over 2 kg mindre enn torsdag på 1 års kontrollen. Men er vel ikke så mye jeg kan gjøre med det? Nå spiser jeg faktisk mer, og får i meg masse mat og drikke. Så vekten stabiliserer seg nok etter hvert :-) 

Ha en fin dag bloggen! 

 

<3

Tiden etter operasjonen

Ja, tiden etter operasjonen har ikke vært en dans på roser. Jeg har slitt litt med smerter og kvalme. Spesielt luftsmerter i skuldrene! Herreguuud, det er vondt. Nå er det 4 dager siden operasjonen, og jeg føler meg 100 ganger bedre. Jeg blir ikke dårlig etter mat, (unntak av enkelte ting,  blir jeg litt småkvalm av) kaster ikke opp. Livet er såå mye bedre. Det er ekstremt merkelig at en liten galleblære har "ødealgt" så mange mnd av livet mitt. Det å leve i frykt for at nå kommer ett anfall er forferdelig. Men den siste uken har jeg ikke følt den lille angsten. Har det såklart i bakhodet, da jeg fortsatt kan få anfall, om det er noe som sitter igjen i galleveien. (or something) 

Selve operasjonen var ikke dramatisk, kikhulloperasjon. 4 små arr, på toppen 2 cm hver. 

 

 

Jeg ser virkelig frem til ett nytt og bedre liv - og ikke den konstante frykten for ett nytt anfall. :-) Har du galleanfall? eller tror du har det; ta kontakt med lege å få det undersøkt. Er ingen poeng i å gå rundt med unødvendig smerte som kan gjøres noe med! :-) 

Her er i alle fall de symptomene jeg har hatt: 

* Reagert på sterk, stekt og fet mat. 
* Uvell etter måltid
* Mye kvalm
* Feber
* Frost
* Ømhet i høyreside rett under ribbebeina
* Smerter bak i ryggen paralellt (ca) med galleblæren.

Under anfall:

* Først en uvellhet, kvalme og følelse av å måtte kaste opp
* Plutselige smerter i høyreside under ribbebeina, som stråler bak i ryggen 
* 1-2 timer inn i anfall konstante smerter som ikke går vekk, men kun blir verre
* 3 time smerten blir verken mindre vond eller vondere
* Oppkast
* Feberanfall og frostanfall
* Får en følelse av at " jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg "
* 4-5 timer smerten forsvinner plutselig.  

 

Dette er i alle fall hva jeg måtte leve med - unner ikke min værste fiende denne smerten... Skjer dette ofte, ville jeg tatt kontakt med lege :-) Da er det noe som ikke stemmer!

Jeg ble helt satt ut!

 

Jeg ble skikkelig rørt jeg! Ble jo hentet på sykehuset av min kjære og min beste Ramona. Når jeg kom ut i bilen lå dette i fremsetet. Jeg skjønte først ikke helt hva det var, men da jeg leste kortet ble jeg bare kjempe overrasket. At de har tenkt å glede meg på denne måten! Jeg elsker jo klær og overraskelser. Så dette var jo virkelig TREFF! :):) Haha, var jo først litt små sur fordi de var forsinket. Fikk til svar at det var mye kø mot åsane og hun som skulle ta over for Ramona på jobb var forsinket. Men det viste seg jo bare at de to var på shopping til meg! hoho. 

Så nå må jeg finne en dag hvor vi skal gå på middag, meg, Jan, Ramona og Thomas skal på middag. Gleder meg! 

 

Hva syntes dere? Søtt?

 

Når er det egentlig nok?

Kan dere fortelle meg det? Sikkert litt vanskelig for dere som er utenforstående. Men dere har det kanskje litt på samme måte? Nå tenker jeg på "Når har jeg egentlig gått nok ned i vekt?" Vektens nedgang begynte 1 desember 2011 - og etter det har den bare gått nedover, og nedover. Fra 126 kg til 68 kg. Men når er det slutt? Jeg vil ikke noe særlig mer ned i vekt. Kunne kanskje tenkt meg å nådd 65 kg. Hodet og kropp henger ikke så godt sammen lengre. Jeg ser feks ikke det du ser. Når jeg ser meg i speilet ser jeg fortsatt den gamle ida på 126 kg. Selvfølgelig ser jeg at jeg er mindre. Men jeg kan på ingen måte se at jeg er tynn - slik som alle andre sier. Får daglig høre "Nå må du ikke gå mer ned i vekt" eller "Skal du virkelig gå mer ned i vekt?" Hva svarer man på det da? Jeg kan jo ikke svare på det, kroppen gjør jo som den vil. Det eneste jeg kan gjøre er å sørge for at jeg spiser og drikker nok. Men er det nok til at kroppen slutter å gå mer ned i vekt? 

 

Det som virkelig plager meg etter en slik fedmeoperasjon er oppfølging på psyken. De opererer deg i magen, men de burde jo ha operert hodet også. Etter en slik forandring kan man ikke forvente at hodet skal fortsette å holde følge med hva kroppen mister av fett. Jeg er nok ikke alene om dette; jeg er sikker på at det er mange flere der ute som sliter med det samme. Gått ned 40,50,60,70 kg - men de klarer ikke å se det selv. Det merkes på klær, men ikke når du står forran speilet klin naken. Da ser man det samme. Har jeg ikke rett? Er nok noen som ikke har det på denne måten. Men nå spør jeg de som har det på denne måten! 

 

Men det store spørsmålet oppi dette er jo: NÅR ER DET EGENTLIG NOK? Når er man fornøyd med seg selv? Når burde man føle seg OK med seg selv? Skal man bare lære å leve med seg selv, selvom man egentlig ikke er fornøyd med selvbildet sitt? Jeg kan med hånd på hjertet si: JEG er ikke fornøyd med hvordan jeg ser ut. Da tenker jeg meg selv i en situasjon KLIN naken. Med klær på, kan ting dekkes til, og folk tenker gjerne ikke over hva jeg skjuler under den stramme dongeribuksen og den stramme toppen. Men aldri om jeg hadde gått på stranden i bikini på dette tidspunktet! DET hadde jeg aldri klart. Er det noen som føler det på samme måte? Håper virkelig ikke jeg er alene om dette. :-) 

 

Ta gjerne kontakt! Jeg ønsker å komme i kontakt med andre som sliter på det samme området. :-) 

 

Klem klem

1 år og 9 dager siden..

..jeg sist drakk brus! Jeg må bare si at jeg er meget stolt over å ha klart det så lenge - jeg har selv gått inn for det. Jeg var en skikkelig brusdrikker før, virkelig en pepsiholiker... Gikk gjerne av og til i fanta, solo, sprite, vila, osv osv... Men uansett. Det å legge brusen på har gjort hverdagen mye enklere!

Jeg anbefaler alle til å kutte ut brus, det bringer bare mye unødvendig ubehag i mage osv! Såklart, kanskje ikke alle føler det på den måten - men av personer jeg kjenner som drikker mye brus, er det en del som sliter unødvendig med magen :-)

Liksom; Hva skal man med brus?

Det er jo egentlig ikke så godt som alle skal ha det til - jeg er sikker på at om jeg hadde smakt på det nå, hadde jeg blitt sinnsykt dårlig :p Men det er no bare meg.. hva mener du?

 

Er brus så godt at det må drikker hverdag?

Knis

Litt tom for hva jeg skal blogge om. Så slenger med noen bilder ifra Spania :)

1 års kontroll

Var på ett års kontroll idag- og var så heldig som slapp å vente så lenge. Kom først til, og fikk snakket med fysioterapeuten. Hun syntes jeg var meget flink som klarte å få inn så. Mye hverdagsaktivitet, men rådet meg til å begynne med mer intensiv trening for å bygge opp muskulaturen igjen. Da jeg sliter veldig med dårlig rygg.

Ernærinhsfysiologen var ikke fornøyd med matinntaket og væskeinntaket så litt kjæft fikk jeg. Skal jo spise 6 måltider om dsgen, jeg spiser mellom 0 og 4 på en god dag. Ellers var hun fornøyd med vekttapet mitt på 60 kg, men at det nå måtte stoppe opp. Har en BMI på 21,63. Og en hengemage på 2-3 cm. Den har jeg blitt lovet skal bli fjernet før sommeren :) har en fettmasse % på 28. Så har litt fett jeg kan trene vekk! Ellers var egentlig slt veldig ok. Etter operasjonen hr jeg fått høyere blodtrykk noe somer positivt. :)

Har ennå ikke snakket med kirurgen men håper jeg snart får snakket med han/hun da jeg har litt spørsmål angående bukplastikken :)

Ha en fin dsg! Still spørsmål om dere ønsker det. Jeg svarer på alt som er relatert til operasjon, kosthold, trening osv osv :)

Mulig infeksjon etter operasjon!

Hei alle søtinger!

Oppdatering ifra sykesengen : jeg har feber litt over 38... Så må ligge her til i morgen å se det an. Er mulig jeg har en infeksjon i kroppen siden jeg har så store smerter der galleblæren engang var. Jeg klarer ikke å reise meg uten at jeg blir kvalm og dårlig. Klarer ikke å kaste opp da jeg får sykt vondt. Så må svelge det igjen! Æsj' jeg vet...


Holder dere oppdatert på dette:)

Klem klem

Smerter + null søvn

Hei :)

Har våknet flere ganger i natt. Smertestillende virker ikke, ei heller sovepiller. Fikk sove pille i 23.30 tiden og våknet i 01.00 tiden. Etter det har jeg våknet 1 gang i timen. Fikk også smertestillende muskulært (i låret) men den funket heller ikke for smertene. Tok også en paracet (1 gram) men smertene var der fortsatt. Nå orker jeg ikke å prøve å sove mer. Kan verken ligge til venstre eller høyre, å sove på ryggen klarer jeg ikke!

Akkurat tatt en smertestillende så får se om den virker nå.

Kan jo fortelle litt om gårsdagen. Operasjonen ble 45 min forsinket, men ble til slutt trilt ned 13.30. Når jeg kom ned måtte jeg gå fra gangen og inn på operasjonsstue 3. La med ned på bordet, snakket med sykepleie og anestesilegen. De koblet meg opp på maskinen. De ga meg narkose, men følte det tok lang tid før jeg sovnet. Merket liksom ikke noe til det. Fikk oksygen maske på, og etter litt så sovnet jeg. Ble vekket etter operasjonen, litt før halv 4. Måtte flytte meg over i en annen seng. Dette husker jeg. Husker at jeg skjønte ikke litt hvor jeg var, og det var bare en merkelig følelse. Ble trillet inn på intensiven hvor jeg var alene. Fikk ringe hjem; ringte da mamma. Husker ikke helt samtalen, men tror jeg bare snakket tull! :p fikk etterhvert mobil og iPad ned. Legen kom inn å snakket med meg om at operasjonen. Se vellykket. Husker ikke så mye av samtale. Da jeg fortsatt var litt sullette av medisinen!
Jeg var forresten koblet til hjertemaskin, puls og blodtrykk maskin. Hadde veldig lavt blodtrykk så maskinen pep veldig ofte, og da kom de løpende. Merket at jeg fikk skjelvinger når blodtrykket var på det laveste. Rundt 72/58 eller omvendt. Husker ikke helt. Fikk smertestillende intravenøst noe jeg ble veldig sløv av. Fikk litt mat. Faktisk 2 knekkebrød som jeg ikke ble dårlig av eller kastet opp av noe jeg gjorde dagen før når jeg spiste knekkebrød. Så merker allerede en liten forandring :)

Det kom en annen dame inn, gammel dame. Hun snorket og snakket i søvne.. Noe som i seg selv var irriterende. Ble til slutt trillet opp på rommet. Fikk først litt smertestillende, og litt mer mat. Når natten nærmet seg fikk jeg ikke sove pga smertene. VAr oppe å gikk litt, gikk på do feks. Men da ble alt så mye verre. Så måtte bare legge meg ned igjen. Fikk som sagt sprøyte i låret, som ikke hjalp og en smertestillende + sovetabelett. Prøvde å sove og sovnet til rundt 01.00. Våknet i store smerter. Det hjalp ikke på at det var en fødsel på gang i rommet vedsiden av!! Lover deg... Aldri hørt slike lyder før i "virkeligheten" helt forferdelig. Nå ligger jeg bare her. Akkurat tatt noe smertestillende og venter på kirurgen.

Formen er ikke OK. For å si det sånn..

Håper jeg får bli her til i morgen, for jeg tørr ikke å reise hjem idag med tog :o

Snakke siden :)

Les mer i arkivet » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014
Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)
legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.
gratisdesign av Tonjemt

hits