Slik er livet etter fjerning av galleblæren

God formiddag til dere <3

Tenkte å oppdatere dere litt på hvordan det står til med meg etter å ha fjernet galleblæren. Nå er det ca 7 mnd siden jeg fjernet den, og sannheten er den at jeg tenker ikke over at jeg ikke har den lengre. Jeg lever 99% normalt, å merker lite til at jeg ikke har galleblæren.

Det eneste er at jeg kan reagere litt om jeg får i meg for mye fet mat. Feks, skal jeg helst holde meg unna frityrtstekt mat, som pommesfrites og sånn, å det er jo veldig enkelt. Det hender en gang i blant at jeg er ute å spiser med mamma og de, å da tar vi som regel turen på Mc. Donalds, da bestiller jeg meg en barnemeny, å klarer hamburgeren, også spiser jeg noen pommesfrites også vedsiden av. Merker jeg blir litt små uvell, men det går fort over.

Jeg kan feks ikke spise en hel pommes frites, da blir jeg skikkelig dårlig. Holder meg også unna kake, for jeg reagerer litt på det også - samme med sjokolade. Men det jeg reagerer på er ting jeg som regel ikke spiser. Men er greit å vite at man kan spise pitte litt, å få smaken av det - så du slipper å sitte å sleve i feks bursdager, konfimasjoner, bryllup osv osv. Men så lenge jeg får smakt, er jeg fornøyd! :)

Så, ja! Livet er ikke under noen stor forandring pga fjerning av galleblæren, å det er jeg veldig glad for. Vet om enkelte som ikke tåler noenting etter å ha fjernet galleblæren, å det må være sinnsykt kjedelig! men også noe man etterhvert blir vant med. :-)

Det er egentlig ganske rart, at jeg har fjernet noe som skal brukes for å få kroppen til å fungere opptimalt - men samtidig merker jeg ikke noe til at den er vekke. Legen sier at kroppen min fungerer 80%, men jeg skjønner ikke hvor de 20% er! For det er ingen forskjell fra før eller etter operasjonen. Bortsett fra de fatale smertene.

Har fortsatt litt anfall innimellom, men de kommer i perioder. Nå har jeg faktisk hatt en del anfall den siste tiden, å de har vært sterkere enn normalt, noe som hemmer meg på flere måter. mister jo all konsentrasjon når smertene inntreffer. Men takk gud for at det ikke er samme smerter som jeg hadde før operasjonen, for de var så jævlig at jeg får vondt bare jeg tenker på det.

Noen andre som har fjernet galleblæren og har det på samme måte?

Oppfordring til dere som har gått ned mange kilo på kort tid, vær obs på at du kan få gallestein og galleanfall! 2/3 av slankeopererte får gallestein, men ikke like mange blir plaget med det.


Fine liloen min <3

Håper dere får en fin dag, også skal jeg prøve å blogge litt senere. Noen tips til hva jeg kan blogge om?

Fortsatt galleanfall

Jeg tuller ikke! PÅ søndag hadde jeg mitt første galleanfall etter galleblæreoperasjonen. Dvs, at jeg fortsatt vil være litt plaget med det resten av livet. Typisk min flaks! Det varte heldigvis ikke så lenge som da jeg hadde galleblære. Det er jo litt positivt? hehe. 

Hadde ett mini anfall isted også, men gikk over på 5 min. så ikke så farlig! Men merker at jeg er skikkelig uggen i magen, og at det er noe på gang hele tiden. Akkurat som om anfallet ikke helt klarer å slå seg løs. haha. I tillegg har jeg mulig fått omgangssyken! Vært våken i hele natt, kvalm og jævlig. PAsser jo perfekt det, nå som jeg skal til oslo i morgen? haha. Typsik min flaks! 

Det er faktisk typisk min flaks, jeg var hos mamma i noen timer i går og hun har omgangssyken, så jeg skulle hjelpe til med ungene. Men minsten spydde i går og han litt større spydde i går kveld. Da måtte jeg og min bror bare evakuere leiligheten. Men - pesten har visst klart å hive seg på mitt dårlige immunforsvar. :/ Så nå ligger jeg og Lilo her i sengen, superchipsen med salt ligger på bordet og jeg har prøvd å spise litt. Såå!

 

Håper dagen deres er bedre enn min - og at dere går ut å nyter fine været! :-)

 

Blogges. 

Tiden etter fjerning av galleblæren

Hei hei, bloggen!

Fått spørsmål i hvordan det går etter galleblæreoperasjonen som jeg hadde for 4 uker siden. Det går faktisk overraskende bra. Formen er strålende fin, og jeg merker lite til at jeg ikke har galleblære! :-) Jeg kan endelig spise mat igjen uten å kaste opp etter 2-3 skjeer. Så livet er virkelig MYE bedre etter denne operasjonen.

Det eneste jeg egentlig merker til at galleblæren er vekke er at jeg reagerer på litt fet mat. Blir litt kvalm og dårlig - og må gjerne kaste opp. Men har klart å få litt kontroll på det nå, og kaster ekstremt lite opp! Merker det også litt når jeg trener, men det kan ha med at jeg er nyoperert?:p Løper jeg lenge, merker jeg godt i siden at det er ubehagelig og vondt - blir gjerne kvalm og svimmel.
Har også fått verre blodtrykksfall etter operasjonen, så er mye svimmel.
Blir gjerne fort litt sliten og trøtt, og merker om morningen at jeg har fått lite søvn, da jeg har en tendens til å våkne en del om natten. Vet ikke hvorfor! Men begynte etter operasjonen. Kan det ha en sammengeng mon tro?

Når det kommer til trening tør jeg ikke å trene magen enda. Så venter litt til med den. Men satser på å begynne rolig neste uke. Må balansere kroppen. (Har så vondt i ryggen siden jeg er så svak, så hjelper ikke på å være svak i magemuskelen også :P)

Men ingenting av dette kan veie opp for smertene ett gallesteinanfall!! Fyy... Heller blodtrykksfall og litt kvalme enn intense smerter :-)

Fikk brev ifra legen hin dagen om at jeg fortsatt har litt høy CRP og gallesaft nivå eller noe og må derfor inn å ta noen kontrollprøver om noen uker. Regner med at alt er ok. :-)

 

Spør om det er noe :D

 

Klem klem

Frisøren next

God morgen kjære bloggen! 

 

Nå skal jeg snart ta turen til frisøren og ta etterveksten og klippe meg litt. (noe som er på tide) :-) Tenkte å legge inn før og etter bilde litt senere idag ^^ Men først skal jeg på senteret og bytte en topp jeg ikke likte så godt allikavel, si hei til Ramona på jobb og se om jeg finner noe strikk og fliseklemmer. For av en eller annen grunn forsvinner de helt ut av det blå... hele tiden! :p 

Litt kjedelig å være sykemeldt "helt alene", liksom ikke så mye å gjøre på, annet enn å slappe av å se på tv. Sliter litt med smerter i magen, så skal til legen så fort jeg får time. Må ta noen blodprøver også, pga jeg hadde litt høy CRP og noe annet da jeg ble skrevet ut. Så må sjekke om de prøvene nå har gått ned dit de skal være :-) 

Uhm! Ellers, så går vekten egentlig bare nedover.. veier 67,5 idag noe som er over 2 kg mindre enn torsdag på 1 års kontrollen. Men er vel ikke så mye jeg kan gjøre med det? Nå spiser jeg faktisk mer, og får i meg masse mat og drikke. Så vekten stabiliserer seg nok etter hvert :-) 

Ha en fin dag bloggen! 

 

<3

Tiden etter operasjonen

Ja, tiden etter operasjonen har ikke vært en dans på roser. Jeg har slitt litt med smerter og kvalme. Spesielt luftsmerter i skuldrene! Herreguuud, det er vondt. Nå er det 4 dager siden operasjonen, og jeg føler meg 100 ganger bedre. Jeg blir ikke dårlig etter mat, (unntak av enkelte ting,  blir jeg litt småkvalm av) kaster ikke opp. Livet er såå mye bedre. Det er ekstremt merkelig at en liten galleblære har "ødealgt" så mange mnd av livet mitt. Det å leve i frykt for at nå kommer ett anfall er forferdelig. Men den siste uken har jeg ikke følt den lille angsten. Har det såklart i bakhodet, da jeg fortsatt kan få anfall, om det er noe som sitter igjen i galleveien. (or something) 

Selve operasjonen var ikke dramatisk, kikhulloperasjon. 4 små arr, på toppen 2 cm hver. 

 

 

Jeg ser virkelig frem til ett nytt og bedre liv - og ikke den konstante frykten for ett nytt anfall. :-) Har du galleanfall? eller tror du har det; ta kontakt med lege å få det undersøkt. Er ingen poeng i å gå rundt med unødvendig smerte som kan gjøres noe med! :-) 

Her er i alle fall de symptomene jeg har hatt: 

* Reagert på sterk, stekt og fet mat. 
* Uvell etter måltid
* Mye kvalm
* Feber
* Frost
* Ømhet i høyreside rett under ribbebeina
* Smerter bak i ryggen paralellt (ca) med galleblæren.

Under anfall:

* Først en uvellhet, kvalme og følelse av å måtte kaste opp
* Plutselige smerter i høyreside under ribbebeina, som stråler bak i ryggen 
* 1-2 timer inn i anfall konstante smerter som ikke går vekk, men kun blir verre
* 3 time smerten blir verken mindre vond eller vondere
* Oppkast
* Feberanfall og frostanfall
* Får en følelse av at " jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg "
* 4-5 timer smerten forsvinner plutselig.  

 

Dette er i alle fall hva jeg måtte leve med - unner ikke min værste fiende denne smerten... Skjer dette ofte, ville jeg tatt kontakt med lege :-) Da er det noe som ikke stemmer!

Les mer i arkivet » Oktober 2016 » September 2015 » Februar 2015
Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)
legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.
gratisdesign av Tonjemt

hits