Svar på spørsmål rettet mot Gastric Sleeve operasjon

Fikk inn en del spørsmål fra en person som går under navnet "sommerfugl", så syntes spørsmålene var så relevante at jeg la de ut i ett innlegg :)

-hvordan ser arrene på magen ut nå? og hvor lang tid tok det før de ble "finere"?


Jeg har jo hatt en galleblæreoperasjon, så derfor telte jeg 8 arr. Har egentlig 9, men finner ikke det siste :PMan ser de egentlig ikke så godt, men har 2-3 stykker som er litt stygge pga overkuddshud. :p Men ellers har de fleste forsvunnet nesten! :)

-Spiser du mer mat nå, enn hva du gjorde rett etter flytende perioden?
Ja, spiser litt mer. Men ikke så veldig mye! :) Men rett etter flytende perioden spiste jeg ekstremt lite. Men har gradvis fått plass til litt mer. :)


-hvor ofte trener du?
Hm, nå etter 2 tette operasjoner, har jeg ikke klart å komme meg tilbake i skikkelig trening. Men generelt trener jeg 2-6 dager i uken :) Men løper hver dag, og går flere turer med hunden :)


-hvordan var vektnedgangen din etter operasjonen? gikk du raskt ned, eller gikk det kilo for kilo? og "stoppet" du opp på vekten på et punkt?
Gikk periodevis ned. Først gikk jeg ned en del, også stoppet det litt, så gikk jeg ned enda mer. Men har alltid gått jenvt og trutt ned i vekt. Men med noen stopp innimellom :)


-gikk du fort ned i størrelser? eller tok dette mer tid?
Heheh! Ja.. Måtte skifte garderobe sånn annen hver uke! Klærne ble alltid for store, så tørr ikke å tenke på hvor mye penger som har gått med på klær... haha! Fra sånn mai i år har jeg kanskje brukt samme str, men merker fortsatt at noen klær blir for store! Så du må regne med å skifte garderobe OFTE!


-hvordan reagerte folk du ikke har et så alt for nært forrhold til(eks. folk fra barneskolen osv).
Svært positivt. Plutselig var det OK å snakke med meg. For jeg var ikke tykk lengre. Jeg liker ikke helt måten det har skjedd på, at ok "nå er hun tynn, da kan vi snakke med hun"  Men har absolutt kun fått gode og positive tilbakemeldinger. Så vil tro alle har reagert positivt :)

-Kunne man raskt se at du hadde en stor vektnedgang, og tror du det gikk fortere på deg, siden du er ung?
Ja, jeg vil tro det. :p Bare juli til august 2012, ser man stor forskjell. Så man kunne se forskjell uke til uke :)

Har du andre spørsmål må du bare stille, så kan jeg se om det kommer nok spørsmål til å lage enda ett innlegg av det :)


LIK FACEBOOKSIDEN MIN HER, SÅ KAN DERE FØLGE MEG ENDA TETTERE, FLERE OPPDATERINGER, OG OFTERE BILDER OSV!

12 kommentarer

inehen

25.09.2013 kl.22:05

Bra svart! :)

Ida Kristine Eikenes

25.09.2013 kl.22:06

inehen: Takk for det =)

Project Dukan

26.09.2013 kl.09:15

Mange bra svar! Men tenkte litt på det eine med at folk har lettare for å snakke med deg no: eg trur kanskje det er lettare fordi du sjølv er meir sosial? Eg veit eg ikkje likte å snakke med folk når eg var på mitt tyngste, fordi eg følte meg så til bry! Og det er ikkje lett å snakke med folk som ikkje VIL bli snakka til :) hehe! Kjenner iallefall eg er blitt meir utadvendt, og det bemerker familien og :)

Uansett, stå på vidare! :D

Ida Kristine Eikenes

26.09.2013 kl.11:08

Project Dukan: nja:p jeg er ikke så veldig mer utadvendt enn det jeg var før :p men selvfølgelig litt. Vil nok tro at det er lettere å ta kontakt med meg, og mer "aktuelt" å snakke med meg, pga jeg ikke er overvektig. Synd å si det, men ganske overbevist over at det er slik det er :p

Fast Leser

26.09.2013 kl.22:04

Hva er grensen for å få en slik operasjon? Er det BMI-grense, eller er det noe midje-grense?

Jeg har også prøvd alt som kan tenkes for å gå ned, men tærer på meg at jeg er så stor som jeg er.

Ida Kristine Eikenes

26.09.2013 kl.22:14

Fast Leser: Helluen! :) Ja, du må ha en BMI over 40, eller 35 + med tilleggsykdommer! Hvor mye veier du, og hvor høy er du?

Fast leser

01.10.2013 kl.22:34

Jeg er 181,8 cm høy og når jeg veide meg før ferien var jeg 90 blank. Så jeg er nok ikke til den grensa.

Ida Kristine Eikenes

01.10.2013 kl.22:44

Fast leser: Nei mulig ikke da.. Har du selv begynt å trene og sånn?

Fast Leser

03.10.2013 kl.21:09

Ja, jeg har trent i ett år. Spiser sunt, drikker bare vann (ett glass saft med medisinene mine, ellers klarer jeg ikke svelge de). Spiser lite, hver tredje time, 9, 12, 15, 18 og 21 med en frukt imellom.

Jeg får bare fortsette å se om det skjer noe etter hvert. Men kan jo hende det skyldes at jeg har en kraftig beinbygning. Jeg vet ikke.

Ida Kristine Eikenes

03.10.2013 kl.21:17

Fast Leser: Hm det kommer nok etterhvert :) mulig det er muskler som er omgjort fra fettet! Har du tatt midjemål og diverse andre mål? Sikkert forsvunnet litt i omkrets?:)

Fast Leser

29.10.2013 kl.19:28

Tok ikke før jeg startet. Men fant en slik side på nett der man kan finne ut om man har for mye rundt magen, og i følge den har jeg det også. Men kanskje jeg skal slutte å være så opptatt av hvordan jeg ser ut, og gjøre det beste ut av det :-) Jeg har som sagt kraftig beinbygning, og vekta kan selvsagt skyldes at jeg har muskler (tar 60kg x5 i benkpress).

Jeg har vært betydelig større. Før var jeg 123 kg, og måtte kjøpe klær i XLNT-avdelingen på KappAhl, det slipper jeg jo nå :-). Så kanskje jeg skal slutte å være fiksert på at jeg er overvektig på BMI`en.

Uansett, stor respekt av hva du har gjort. Følger bloggen din! :-)

Ida Kristine Eikenes

30.10.2013 kl.09:27

Fast Leser: hei på deg! :-) Jeg ville tatt en TANITA test for å finne ut hvor mye fett du har på kroppen, den leser deg bedre innvendig :-) hehe. Men ja, så lenge man føler seg fornøyd med kroppen, å er bevisst på ett sunt kosthold og trener mye, ser jeg ingen grunn til å bekymre seg sånn for magen osv. :)

MEN stol ikke på BMI om du trener mye, da blir det feil å måle BMIen liksom. For muskler veier mer enn fett, å da blir man automatisk tyngre, osv. :)

Jo tusen takk for det! Setter pris på slike kommentarer som dette - og at du leser bloggen min! :D Koselig <3 Ha en fortryllende fin dag

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.


Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)

Ønsker du kontakt med meg? idaeikenes91@yahoo.no


gratisdesign av Tonjemt
hits