Kosthold

Etter en slankeoperasjon må man virkelig planlegge hvordan man skal spise. For at denne livsstilsendringen faktisk skal fungere, er det ingen vits i å fortsette i gamle spor. Her må man allerede FØR operasjonen legge om kostholdet, ellers vil du ikke være klar for de endringene som skjer på noen timer. Jeg husker jeg var veldig streng med meg selv før operasjonen, for jeg visste at for å lykkes må jeg faktisk slutte å trøstespise, og spise junk food. Det hele gikk ganske fort for meg, å jeg begynte på en nutrilettkur, for å klargjøre magen min for operasjon. Jeg måtte jo som sagt gå ned 7 kg, grunnen til det er at du skal minske underhudsfettet, så de får bedre plass inni magen, så de kiloene kirurgene ber deg gå ned, de må du faktisk bare få vekk. Jeg begynte vell rett etter jeg fikk klarsignal for operasjon om å gå skikkelig inn for å legge om kostholdet, sluttet å spise junkfood, og de månedene var virkelig vanskelig for meg, først gikk jeg ikke ned noen ting, å jeg møtte litt veggen. Hvorfor går jeg ikke ned? Jeg spiser mindre, jeg spiser sunt, jeg mosjonerer. Hva skjer? Hvorfor går jeg ikke ned ett eneste gram?! Jeg gikk faktisk opp i vekt. Så ble det desember, og jeg skulle da begynne på knekkebrødkuren, men jeg bestemte meg for å heller variere mellom knekkebrød og nutrilett. Ingenting skjedde! Jeg ble mer og mer lei meg, og veggen ble hardere og hardere. til det plutselig løsnet, og når jeg ble operert hadde jeg klart 7 kg. Da tuller jeg ikke, det er de vanskligste kiloene jeg noen gang har kjempet mot. Ikke tull!

Anyways, jeg orker ikke å gå innpå kostholdet rett etter operasjonen, så om det er av stor interesse får det skrive det i kommentarfeltet så får jeg vurdere å lage ett innlegg på det :-)

Nå er det 1 og et halvt år siden jeg la meg under kniven, og jeg har aldri vært mer bevisst på hva jeg putter i munnen. Jeg har ikke drukket brus siden 3 januar 2012. Ikke en dråpe! :) Det er jeg veldig stolt over, for jeg var pepsiholic, men har bevisst valgt å slutte å drikke brus. Det har med at jeg forbinner pepsi litt med overvekt, å føler at det ikke passer inn i kostholdet mitt. pluss jeg har ikke behov for det lengre. :)

En typisk dag for meg ser slik ut:

Frokost: Proteinshake eller 1 rugbrødskive med salat og ost eller egg.

Mellommåltid: Proteinbar

Lunsj: 1 Rugbrød skive med salat og ost eller egg. / eller rester fra middagen som var. (Taco, kyllingsalat, grov italiensk pizza osv osv. det som er greit å ta med seg på jobb/skole)

Mellomåltid: Rester fra lunsj eller en proteinbar

Middag: Kyllingfileet med grønnsaker eller salt. (her i hus går det også mye av Taco: kyllingkjøttdeig, grovelefser, chilli(MASSE), løk, salat, paprika, salsasaus, osv. Orker 1 liten en.

Kvelds: Rester fra middag eller 1 rugbrødskive med salat og ost eller egg.

Jeg er veldig kresen, og vi er veldig dårlig på å variere - noe jeg må bli flinkere til. Men, det viktigste er at det er sunn og næringsrik mat.

Jeg er veldig OBS på hva jeg spiser, som feks lager jeg pizza bruker jeg ikke hvetemel men grovbakst med fibramel. Jeg prøver alltid å velge det sunneste alternative, og om jeg vil kose meg midt i uken er det veldig godt med jordbær, druer og kiwi sammen med mager vaniljekesam.

Selvom jeg nå er en sunnere utgave av meg selv, skal jeg ikke nekte for at jeg fint kan gå ut å spise "junk food". Feks, på en slapp søndag, kosedag med familien, hender det at vi av og til går på Mc Donalds, men holder meg som regel unna pommesfrites, men om jeg føler for å skeie ut kjøper jeg en Barnemeny. Klarer ikke å spise opp alt som hører med, men får liksom smaken av litt pommesfrites. Om dere skjønner? Ellers pleier jeg å bare bestille en hamburger + vann.

Eller hvis jeg skal ut å spise med kjæresten, er det ikke forbudt å gå å bestille en pizza! Selvom jeg nå fremstår så sunn og sprek, har jeg dager der jeg ikke er så nøye på det, og bare koser meg :)

det er nå 1 og et halvt år siden operasjonen og hvis vi ser på størrelsen på portionene mine, er de ikke så store. Jeg prøver å spise 6 små næringsrike måltider om dagen, og det største måltidet mitt er middagen. For å prøve å forklare det i str, så har jeg plass til en halv kyllingfileet og en halvhåndfull med grønnsaker. (til middag) Holder også meg unna sauser og sånn, å bruker heller "sweet chilli". Jeg er veldig glad i sterk mat :p
Jeg har også konsekvent kuttet ned på karbohydrater, jeg er ikke på lavkarbo, men er mer opptatt på å få i meg fiber og proteiner, og det jeg prøver å spise minst av er da poteter, ris og pasta til måltider. Jeg kan fint spise det, men av erfaring er det noe magen min ikke tåler. Det samme gjelder hveteprodukter, magen liker ikke det heller!

- Bevisst på ett sunt og næringsrikt kosthold

Jeg er veldig glad for at jeg fikk denne muligheten, jeg kan ikke tenke meg til hvor jeg hadde vært nå om jeg ikke hadde fått mulighet til denne livsstilsendringen!      Jeg har lært så mye når det kommer til kosthold, og syntes det er så spennende at jeg ønsker å jobbe med det videre. :) Sunn mat er jo så mye bedre enn usunn mat! :D Lenge leve sunn og god mat.

Håper dette var til svar for noen, og om dere lurer på noe - ikke nøl med å ta kontakt enten i kommentarfeltet, e-post (idaeikenes91@yahoo.no) eller facebooksiden min som du finner HER.

4 kommentarer

janne

18.09.2013 kl.20:24

Jeg lurer på en ting... ang lightbrus/ pepsi max... sa de noe ang dette og overvekt i forhold til operasjon. Det sies jo så mye om det.. både ja og nei i forhold til vektøkning. ... Selv er jeg en stor pepsi max drikker!!!

flink du har vært!! imponerende ;)

Ida Kristine Eikenes

18.09.2013 kl.20:33

janne: Nei, ikke som jeg kan huske. ville prøvd å kutte ut, siden det ikke er bra for deg!

Takk for det :)

Frk på Voss

18.09.2013 kl.22:54

Hvordan takler du å ikke ha lov å drikke til måltidene? (Hvertfall hva jeg fikk beskjed var kjempe fy fy) :)

Ida Kristine Eikenes

18.09.2013 kl.23:00

Frk på Voss: Hehe, jeg drikker nok litt til måltidene. Men det er fordi jeg blir så sykt tørst siden jeg spiser så tregt :p

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.


Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)

Ønsker du kontakt med meg? idaeikenes91@yahoo.no


gratisdesign av Tonjemt
hits