Slik er livet etter fjerning av galleblæren

God formiddag til dere <3

Tenkte å oppdatere dere litt på hvordan det står til med meg etter å ha fjernet galleblæren. Nå er det ca 7 mnd siden jeg fjernet den, og sannheten er den at jeg tenker ikke over at jeg ikke har den lengre. Jeg lever 99% normalt, å merker lite til at jeg ikke har galleblæren.

Det eneste er at jeg kan reagere litt om jeg får i meg for mye fet mat. Feks, skal jeg helst holde meg unna frityrtstekt mat, som pommesfrites og sånn, å det er jo veldig enkelt. Det hender en gang i blant at jeg er ute å spiser med mamma og de, å da tar vi som regel turen på Mc. Donalds, da bestiller jeg meg en barnemeny, å klarer hamburgeren, også spiser jeg noen pommesfrites også vedsiden av. Merker jeg blir litt små uvell, men det går fort over.

Jeg kan feks ikke spise en hel pommes frites, da blir jeg skikkelig dårlig. Holder meg også unna kake, for jeg reagerer litt på det også - samme med sjokolade. Men det jeg reagerer på er ting jeg som regel ikke spiser. Men er greit å vite at man kan spise pitte litt, å få smaken av det - så du slipper å sitte å sleve i feks bursdager, konfimasjoner, bryllup osv osv. Men så lenge jeg får smakt, er jeg fornøyd! :)

Så, ja! Livet er ikke under noen stor forandring pga fjerning av galleblæren, å det er jeg veldig glad for. Vet om enkelte som ikke tåler noenting etter å ha fjernet galleblæren, å det må være sinnsykt kjedelig! men også noe man etterhvert blir vant med. :-)

Det er egentlig ganske rart, at jeg har fjernet noe som skal brukes for å få kroppen til å fungere opptimalt - men samtidig merker jeg ikke noe til at den er vekke. Legen sier at kroppen min fungerer 80%, men jeg skjønner ikke hvor de 20% er! For det er ingen forskjell fra før eller etter operasjonen. Bortsett fra de fatale smertene.

Har fortsatt litt anfall innimellom, men de kommer i perioder. Nå har jeg faktisk hatt en del anfall den siste tiden, å de har vært sterkere enn normalt, noe som hemmer meg på flere måter. mister jo all konsentrasjon når smertene inntreffer. Men takk gud for at det ikke er samme smerter som jeg hadde før operasjonen, for de var så jævlig at jeg får vondt bare jeg tenker på det.

Noen andre som har fjernet galleblæren og har det på samme måte?

Oppfordring til dere som har gått ned mange kilo på kort tid, vær obs på at du kan få gallestein og galleanfall! 2/3 av slankeopererte får gallestein, men ikke like mange blir plaget med det.


Fine liloen min <3

Håper dere får en fin dag, også skal jeg prøve å blogge litt senere. Noen tips til hva jeg kan blogge om?

9 kommentarer

Camilla

16.08.2013 kl.10:40

Hej.

Jag har precis som du opererat bort både gallsten och gjort en gastric sleeve för två månader sedan.

Mig gallsten och gallblåsa opade jag i 2007. Har aldrig någonsin märkt någon skillnad i kroppen eller i livet, efter att den blev borttagen. Så jag lever 100% som innan. Jag har aldrig anfall längre och kan äta allt.

Nu har jag gått ner 20 kilo efter min sleeve den 17 juni, och 30 kilo sedan 1 maj. Nu har jag ca 25-30 kilo kvar och det rinner av mig. Jag tränar en timme varje dag och äter väldigt normalt men lite.

Är så glad att jag valde att opa mig, inte en dag för tidigt:).

Läser din blogg varje gång du lägger ut nytt inlägg och blir inspirerad, men skulle önska du såg hur fin du faktiskt är, jätte vacker.

Kram

Ida Kristine Eikenes

16.08.2013 kl.11:15

Camilla: tusen takk for fin kommentar! Og godt å høre at du lever godt som sleeve operert og er kommet igang med trening :)

Ja, jeg jobber med det hver eneste dag. Kanskje snart i mål :)

Klem

Cesilie

17.08.2013 kl.11:32

Vinner av gavekort på 500 er nå trukket! Ta turen å se om du ble den heldige vinneren :D

Ida Kristine Eikenes

17.08.2013 kl.11:34

Cesilie: :)

04.04.2014 kl.19:12

Hei!jeg bort galleblæren for 6 år siden. Jeg har fortsatt smerter innimellom ikke fullt så hyppig som de første årene,hos meg kommer det når jeg har spist noe helt feil eller for sunn kost. Kroppen fungerer best når jeg spiser sjokolade og chips faktisk. Lykke til videre,godt å lese at det ikke bare er jeg som har sånne smerter.

Ida Kristine Eikenes

04.04.2014 kl.21:14

Anonym: ja samme her! Ville hørt med fastlegen om du kan få ut voltaren. Det hjelper på meg når jeg har småanfall :) kommer ut av intet her:/ men heldigvis lenge siden sist!

Takk :)

Tone

14.06.2014 kl.06:43

Skulle ønske man kunne 3d printa ny galleblære..

Ida Kristine Eikenes

25.06.2014 kl.22:31

Tone: hehe ja det hadde vært noe!!

Anita

30.10.2015 kl.11:34

Jeg ble operert første gang for ti år siden (fjernet blæren) og siste gang året etter (fjernet gallegangen(e), fikk skapt ny gang av øvre tynntarmdel. Jeg er visst en av disse som ikke var så heldig, eller som har en svært følsom tarm for gallen som stadig havner direkte ut dit. Har kraftige, bølgende smerter/sammentrekninger like under venstre ribbein, noen ganger så ille at jeg ikke kan rette ut overkroppen - det kjennes som om noe skal rives i stykker på innsiden. Dette skjer dessverre flere ganger i måneden. Jeg ble aldri advart mot noe lignende når jeg ble operert, var da kun 16 år. Jeg fikk bare advarsel mot diaré ved SVÆRT kraftig/fet mat. Men disse smerteanfallene har jeg aldri hørt noe om før de siste to år da jeg har begynt å lese hva andre pasienter har skrevet på nett. :) Har prøvd å finne sammenheng mellom smertene og mat, men noen ganger kan de komme etter noe så enkelt som et lite sukkerfritt drops liksom, så det er umulig å finne ut noe brukbart på den fronten. :P Et skikkelig frityrmåltid fra McDonalds kan gå helt fint en dag, og uka etter kan jeg ligge og klamre meg fast i madrassen av et lite knekkebrød med lett-ost. Ville mye heller ha fått gallesteinsanfall fire-fem ganger i året og kanskje måttet dra på legevakten og fått ei morfinsprøyte enn å takle disse forkrøplende smertene så ofte. Man blir jo litt herdet av det, da. Men altså, ja takk til ny frisk galleblære og en smertefri hverdag! x-)

Ida Kristine Eikenes

07.06.2016 kl.04:16

Anita: som jeg vet er gallegangen og galleblæren på høyre side? Stråler ut i korsryggen og gir deg en intens smerte som om en egentlig vil dø. Jeg hadde galleanfall 1-4 ganger i måneden. Men ja.. Savner morfin sprøyte ???? sliter fortsatt med galle gangen, å får små anfall 1-2 ganger i måneden. Men tåler det meste utenom melkeprodukter og frityrstekt mat??

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

Jeg er Ida Kristine og jeg kommer til å blogg om det å være tjueto år, fedmeoperert, fjernet galleblæren, bukplastikk, lårplastikk og veien videre. Det kommer også til å være en del om trening, kosthold og bittelitt mote. Ta kontakt på e-post som du finner lengre nede på siden.


Legg igjen en kommentar - så legger jeg igjen en hos deg :-)

Ønsker du kontakt med meg? idaeikenes91@yahoo.no


gratisdesign av Tonjemt
hits